Mda, 18 ani e un pic cam devreme,
sub varsta de 18 ani e un pic inconstienta.
Cum am zis si in alt topic e vina parintilor, e vina scolii si a societatii ca se intampla asa.
Ce parere aveti de mamicile acestea care au copiii la varsta de mai putin de 18 ani, sau respectiv 18?
Mda, 18 ani e un pic cam devreme,
sub varsta de 18 ani e un pic inconstienta.
Cum am zis si in alt topic e vina parintilor, e vina scolii si a societatii ca se intampla asa.
Cum am spus si intr-un topic de aici...
Cand am nascut-o pe fetita mea cea mare, la maternitate, am auzit-o pe o asistenta spunand, in mare parte la o mamica, si m-am bagat si eu in discutii, evident ca nu imi tace gura... ca o fata de 14 ani a nascut un baietel perfect sanatos.
Am ramas cu gura cascata, mi s-a parut drastic, impresionant... la varsta aceea, esti in clasa a 8-a, daca nu la liceu sau depinde...
Va astept sa dezbatem impreuna acest subiect, poate ne impartasiti experiente similare...
Aoleu, 14 ani,
mie abia la 14 ani jumate mi-a venit ciclul.
Parintii aia unde s-au uitat ?
Eu una cred ca la noi educatia sexuala e la pamant - asta in primul rand.
Orice femeie cand isi incepe viata sexuala ar trebui sa stie cum sa se protejeze atat de o sarcina nedorita cat si de bolile cu transmitere sexula.
Unele fete chiar daca stiu ce ar trebui sa faca nu aplica si din pacate de multe ori adolescentele ajung la avort.
O tanara care ramane insarcinata probabil intr-un moment de inconstienta, dar care totusi alege sa pastreze copilul e ceva de laudat si nu de improscat cu noroi (cum considera unii). Multe nu numai ca aduc copii pe lume dar se chinuie sa-l si creasca renunta la tineretea lor poate chiar la o parte din copilarie pentru asta si sunt poate "mai mame" decat femeia de cariera care la 35 de ani face un copil si fuge inapoi la birou.
Moni-k, exact asta am zis si eu in alt topic, lipseste cu desavarsire o educatie sexuala.
Iar parintii cred ca nu ei trebuie sa se ocupe de acest subiect, dimpotriva, incearca sa ascunda, sa nege ca ar exista SEX incearca si sa se faca ca nu vad sexualitatea copiilor lor.
chiar nu stiu ce sa mai fac... sper k ma va putea ajuta cineva...numele meu este ioana si am 19 ani...am ramas insarcinata dintr-o mare greseala iar baiatul cu care am ramas nici macar nu vrea sa auda. Eu nu vreau sa renunt la sarcina, deoarece exista posibilitatea de a nu mai ramane insarcinava vreodata. Dar imi doresc ca in certificatul de najtere al copilului meu sa nu fie o bara in dreptul numelui tatalui... ce as putea sa fac pentru al determina sa recunoasca copilul?(
Ioana in primul rand vreau sa te felicita ca vrei sa patrezi bebelusul, el nu are nici o vina ca a venit pe lume! Nu avem dreptul sa-l omoram, pentru ca el e deja un sufletel care te iubeste! Daca baiatul ti-a intors spatele inseamna ca nu te iubeste! Fuge cand ar trebui sa fie alaturi de tine! Nue important ceea ce scrie in certificatul copilului, important e sa fiti voi sanatosi si sa il aduci pe lume! Apoi daca vrei sa il recunoasca il poti oblica cu un test de paternitate, si lege il obliga chiar sa iti plateasca pentru copilas pensie alimentara si va fi trecut in certificat, fie ca vrea fie ca nu!
Ioana, asa cum ti-au spus si fetele, nu conteaza asa de mult ce scrie in certificat.
Felcitari ca ai decis sa ii dai viata.
Ai posibilitatea sa il chemi in instanta dupa ce se naste copilul si cu un test de paternitate ... dar ce rost are, daca el nu vrea. Mai tarziu s-ar putea sa se trezeasca ca e tatal copilului si ca are drepturi. Cred ca e mai bine pentru tine sa il cresti singura, chiar daca va fi mai greu. Nu cred ca un tata cu forta, e un tata ....
Si vreau sa iti mai spun ceva, sa nu te gandesti la ce va zice lumea ... lumea barfeste si daca are motiv si fara. Important este ceea ce iti doresti tu si sa fiti sanatosi si tu si bebelusul. Traim cu noi insine in primul rand si apoi cu lumea, asa ca ceea ce conteaza e sa fim impacati cu noi insine si cu Dumnezeu. Chiar daca ai gresit, nu este un pacat, pacat ar fi daca ai renunta la bebelus si, asa cum ai spus si tu, ai putea avea si ghinionul sa nu mai poti avea copii ...
Si poate mai tarziu vei intalni un om cu suflet care te va iubi si pe tine si copilasul tau si acela, te asigur eu, ii va fi tata cu adevarat.
buna ioanate apreciez pt alegerea de a pastra bb iar pt certificatul de nastere il poti da in judecata dupa daca el tot nu recunoaste vei face testul de paternitate oricum vei castiga in instanta si vei mai castiga o minune care va venii in viata ta asa ca sarcina usoara te pop