Eu l-as lasa sa faca pe el fara pamapers si sa nu il schimb sub nici un chip, si sa simta pe propria piele cat de rau este sa ai caca in panataloni, nu trebuie sa cedezi deloc, chiar daca se face ceva mizerie in casa
am un baiat care in septembrie implineste 7 ani si nu vrea sa ''aseze'' la toaleta!... problema este , cand vrea sa faca ''pipi'' se duce, deci nu-i frica de toaleta!... dar cand e vorba de treaba mare, vrea pampers!
Am observat ca tot-ul vine de la creier, adica , nu vrea cu nici un chip sa faca caca la toaleta.
Am incercat tot ce sa putut pe lumea aceasta , in toate felurile sa-l fac sa inteleaga ca este mare pt asa ceva dar fara nici un rezultat!
Mai am o fetita de 2 ani si ea face la toaleta nu la olita, ma-m gandit ca poate este gelos pe ea si va face dar nici un rezultat!
Intradevar este cam fricos, dar tot-usi ''pipi'' face la toaleta. Nici nu mai am cuvinte cum sa mai explic tragedia prin care trec pt ca , pt mine este o tragedie, la 7 ani sa nu vrei in nici un chip sa te duci la toaleta si sa ceri pampers, astept niste sfatu-ri ! Poate poate am sa reusesc sa rezolv cu sfat-uri de la voi! VA MULTUMESC MULT DE TOT!
Eu l-as lasa sa faca pe el fara pamapers si sa nu il schimb sub nici un chip, si sa simta pe propria piele cat de rau este sa ai caca in panataloni, nu trebuie sa cedezi deloc, chiar daca se face ceva mizerie in casa
Il lasi sa faca pe el si il inchizi in baie
Incearca sa stai la inceput langa el si sa ii arati ca nu are de ce sa-i fie frica.
Articole copii - mamele povestesc despre ...
E destul de mult la 7 ani sa nu stea pe toaleta, cred ca deja e un moft sau are alte probleme de sanatate (de exemplu daca are o constipatie cronica atunci e de inteles ca are oroare de toaleta). Dupa varsta de 2-3 ani daca nu vor sa faca la toaleta trebuie lasati fara pampers si se obisnuiesc. Se spune ca 21 de zile ar trebui unui copil sa se obisnuiasca cu un lucru nou. Dar parintele trebuie sa fie consecvent. La fel este si cu bautul laptelui din sticla. Am vazut copil care la 7 ani, pe ascuns bea lapte cu biberonul la amiaz, pe ascuns de altii, ca mama lui ii punea in sticla....era ca un secret pe care ei doi il aveau insa eu cred ca copilui trebuie sa i se explice la timp de ce trebuie sa renunte la un anumit obicei.
Ambrozia, baietelul tau e mare. Insa ma gandesc la altceva, poate s-a intamplat ceva la gradinita, sa aiba o sechela, cand vroia sa faca treaba mare, sa intre cineva peste el/sa nu il lase doamna educatoare, si multe alte lucruri. Asa as gandi eu, dar asta nu inseamna ca e adevarat. Incearca cum au zis si fetele, lasa-l sa faca pe el si nu il schimba. Lasa-l asa poate se schimba ceva, poate o sa ii fie invatatura de minte. Pampers sa nu ii mai pui deloc lasa-l doar cu chilotel si din caz ca face pe el, sa ii fie invatatura de minte. Eu asa as face in acesta cauza. Sa ai bafta.