Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 12 din 36
Like Tree2Likes

Subiect: Concedii in timpul sarcinii

Craiasa Oaspete

Implicit Concedii in timpul sarcinii

nu stiu cum se procedeaza,deci va intreb pe voi..... sunt angajata a unei firme din data de 01.02.2008. In prezent sunt insarcinata in 16 saptamani, urmand sa nasc pe 23 martie..... am avut ceva probleme si sefa mea mi-a spus ca zilele de concediu medical (5 zile) se scad din cele 126 zile de prenatal+postnatal...... este adevarat??????? spuneti-mi va rog si mie pentru ca chiar nu stiu si momentan nici pe cine sa intreb....

va multumesc

Flavia Oaspete

Implicit Re: Concedii in timpul sarcinii

nu cred ca este asa, dar mai bine te interesezi la serviciul personal de unde lucrezi.din cele 126 de zile la care avem dreptul prin lege, esti obligata sa pastrezi 42 dupa ce nasti si atat. asta e singura obligatie referitoare la cele 126 de zile din cate stiu eu.iar pana la aceste 126 de zile mai ai dreptul, tot prin lege, la 90 de zile de concediu medical, dupa care, daca le depasesti intri in comisie.eu am luat doar 30 inainte sa nasc, iar restul dupa ce am nascut, iar cand le-am terminat am intrat in concediu postnatal, pentru ca am avut o sarcina usoara si am preferat sa iau mai multi bani dupa ce nasc.sper ca te-am ajutat.pupici

Marlena Oaspete

Concediul medical de care spui tu nu are nici o legatura cu cel prenatal si postnatal, atata timp cat aduci de la medic concediul medical. Iti spun asta pentru ca si eu am avut CM pe timpul sarcinii si nu s-a scazut din cele 126 de zile.Te pupic si sa ai o sarcina usoara.

Avocata Oaspete

Craiasa poti sa-ti iei concediu de risc maternal toata sarcina... primele 90 zile fara aprobarea comisiei de expertiza a muncii,apoi prin comisie,fara ca acest concediu sa te afecteze la cel de sarcina si lauzie... atata doar ca dupa nastere ai obligatia sa-ti lasi 42 zile din cele 126.
    Succes! si nu-i mai lasa pe altii sa te pacaleasca atunci cand legea e de partea ta.

si putine mame stiu ca in termen de 30zile de la nastere au dreptul la un salariu mediu pe unitate conform contractului colectiv de munca pe tara 2007-2010 cap.4,art 51,alin.c.(contractul ar trebui sa fie lege si pt patroni)

alipuk83 este offline Membru
    Data inscrierii
    februarie 2009
    Posturi
    17

nu stiu sigur daca primesc indemnizatia,asa ca va rog sa ma ajutati:sunt angajata la o firma din 15 05 2008,insarcinata in25 saptamani,iar de cand am ramas insarcinata am fost in CM,apoi in CRM pana voi naste.DPN este 20 05 2009,dar daca nasc inainte de a implini 12 luni ?pe cartea de munca mai am un an si sapte luni cu intrerupere.ajutati-ma

Unregistered Oaspete

Smile Re: Concedii in timpul sarcinii

Mergi la casa de asigurari si plateste diferenta pentru lunile in care nu ai cotizat ( pentru a avea continuitate)....din cate stiu este 29 ron pe luna....dupa nastere din cate stiu nu se mai poate face nimic...asa mai ai o sansa .......... dar poate sotul te poate ajuta.....mult noroc si sarcina usoara

alipuk83 este offline Membru
    Data inscrierii
    februarie 2009
    Posturi
    17

mersi pt ajutor

D_Anka este offline Membru
    Data inscrierii
    noiembrie 2009
    Varsta
    26
    Posturi
    1

Salutare tuturor burticilor!!!!!
    Am si eu o mare nelamurire si poate cineva ma lamureste si pe mine....
    ....Sunt gravida in 22 sapt si am avut o sarcina cu probleme.Am aflat de sarcina mea la 7 sapt cand era sa pierd prima data cu toate ca am fost la 3 dr la control sa aflu daca sunt gravida.....la putin timp era sa pierd iar.Pana la 4 luni am stat tot prin spitale si cu repaus la pat, tratament pt mentinerea sarcinii etc.Dr meu la care am ramas pana la urma si datorita caruia sunt si acum gravida a vrut sa-mi dea Risc Maternal dar deoarece lucrez ca secretara intr-un cabinet nu s-a putut(postul meu nu prezinta riscuri!!!)...asa ca am stat tot in foaie de boala.Luna trecuta am facut 90 de zile de foaie de boala si am intrat in Comisie.Pe data de 20 nov 2009 o sa am 120zile de foaie de boala.In ian intru in prenatal. Eu trebuie sa nasc pe 17 martie 2010.
    Intrebarea mea este: Cat mai pot sta in foaie de boala astfel incat sa am si zilele necesare dupa nastere si sa ajung si sa nasc la termen(vreau sa nasc normal..Nu cu cezariana)????????

P.S. Concediu de sarcina si lauzie e acum de 168 zile(in loc de 126)

anna2299 este offline Membru
    Data inscrierii
    ianuarie 2010
    Posturi
    1

Salut!
    Are cineva idee daca concediu medical pentru sarcina cu risc (75%) influenteaza valoarea indemnizatiei de crestere a copilului pana la 2 ani.
    Nu am reusit sa aflu inca modul de calcul al acestei indemnizatii dar de la personal imi spune ca o sa am mai putini bani in cei 2 ani daca imi iau concediu medical in timpul sarcinii.

Unregistered Oaspete

Din cate stiu eu influenteaza , indemnizatia se calculeaza la venitul net in ultimele 12 luni .

oana.trusca este offline Membru
    Data inscrierii
    septembrie 2010
    Varsta
    28
    Posturi
    4

buna!
    am eu o nelamurire: sunt insarcinata in 18 saptamani, si am stat numai in concediu medical pt ca am probleme cu sarcina, peste cateva zile fac 90 de zile de concediu medical. nu mai stiu ce trebuie sa fac ca toata lumea m-a zapcit. daca ma puteti ajuta si pe mine: ce trebuie sa fac, unde sa ma duc, ce acte imi trebuie, etc.

multumesc

Otravitza este offline Membru
    Data inscrierii
    septembrie 2010
    Varsta
    32
    Posturi
    2

Dupa cele 90 de zile ar trebui sa te indrume mai departe medicul de familie, medicul care ti-a dat aceste concedii medicale. Probabil te vor trimite la o comisie pe mai departe cu un dosarel (iti spun ei ce iti trebuie sau cel putin asa ar trebui)

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Subiecte Similare

1. Depresia in timpul sarcinii
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Replici: 0
    Ultimul post: 11 feb 2011, 19:06
  2. Medicamente in timpul sarcinii
    De Mihaela-Ana in forum Sarcina
    Replici: 3
    Ultimul post: 02 feb 2011, 08:44
  3. sangerari in timpul sarcinii
    De lilisor_an in forum Sarcina
    Replici: 9
    Ultimul post: 15 iun 2010, 17:59
  4. antibiotice in timpul sarcinii
    De les in forum Sarcina
    Replici: 10
    Ultimul post: 18 feb 2010, 12:57
  5. Analize in timpul sarcinii
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Replici: 0
    Ultimul post: 30 iul 2009, 04:19

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44