Pagina 4 din 13 PrimulPrimul 123456789 ... UltimulUltimul
Rezultate de la 37 la 48 din 146
Like Tree21Likes

Subiect: indemnizatie concediu de maternitate

maya_bv Avatar
    maya_bv este on-line acum Moderator
    Data inscrierii
    ianuarie 2012
    Varsta
    30
    Posturi
    1.351

Implicit Raspuns indemnizatie concediu de maternitate

Citat Citat din laurici_cj Vezi post
    fetele pre si post natal nu sunt 126 de zile???ca am vazut ca ati scris ca sunt 128.........
    Asa este! Sunt 126 zile. Am gresit din viteza. Multumesc.

Danudza Avatar
    Danudza este offline Membru
    Data inscrierii
    septembrie 2011
    Varsta
    30
    Posturi
    537

intrebare de baraj pentru cine se pricepe... ca am sa incerc sa ajung si eu la Directia sociala cand s-a mai incalzi putin afara:
    pe langa salar, am avut anul trecut un pfa... mai faceam servicii ici si colo pentru cunoscuti, nu e mult dar s-ar strange ceva. legislatia spune ca se aduna toate veniturile pentru care s-a retinut impozit pe venit (fie el salar sau venituri din prestare de activitati profesionale libere). eu impozitul l-am platit mereu, am oleak de restanta la contributia de sanatate pe pfa.
    ca sa pot lua in considerare si veniturile pe pfa cum trebuie sa procedez? stiti?
    eu nu trec medicalul de prenatal si postnatal in pfa, vreau doar sa mi se ia in calcul pentru CIC de 2 ani.

orice ajutor e bine venit
    multumesc

maya_bv Avatar
    Data inscrierii
    ianuarie 2012
    Varsta
    30
    Posturi
    1.351

Citat Citat din Danudza Vezi post
    intrebare de baraj pentru cine se pricepe... ca am sa incerc sa ajung si eu la Directia sociala cand s-a mai incalzi putin afara:
    pe langa salar, am avut anul trecut un pfa... mai faceam servicii ici si colo pentru cunoscuti, nu e mult dar s-ar strange ceva. legislatia spune ca se aduna toate veniturile pentru care s-a retinut impozit pe venit (fie el salar sau venituri din prestare de activitati profesionale libere). eu impozitul l-am platit mereu, am oleak de restanta la contributia de sanatate pe pfa.
    ca sa pot lua in considerare si veniturile pe pfa cum trebuie sa procedez? stiti?
    eu nu trec medicalul de prenatal si postnatal in pfa, vreau doar sa mi se ia in calcul pentru CIC de 2 ani.

orice ajutor e bine venit
    multumesc
    Ti se aduna sigur toate veniturile atat din salarii cat si din orice activitati independente, orice poti dovedi cu acte. (ca am vazut in lege). Trebuie sa faci dovada acestor venituri. Nu stiu exact cum, adica daca iti trebuie adeverinta de la angajator (in cazul tau ar fi ciudat sa eliberezi tu o adeverinta pentru tine) sau daca trebuie sa completezi vreun formular special. Totusi parerea mea este ca poti cere un document oficial cu veniturile tale de la Circumscriptia Fiscala de care apartii (unde iti platesti impozitul anual). Cand faci dosarul pentru CIC sa ai si acest document si adeverinta de la angajator.

lulu24 este offline Membru
    Data inscrierii
    ianuarie 2012
    Varsta
    27
    Posturi
    239

Gaseste cineva un link unde se afla ultima ordonanta legata de indemnizatia pentru copil? Ma tot contrazice cineva ca nu se mai da max 12 mil pentru al doilea copil ci doar 6 mil. Si nu reusesc sa gasesc un link cu ultima ordonanta.

Danudza Avatar
    Danudza este offline Membru
    Data inscrierii
    septembrie 2011
    Varsta
    30
    Posturi
    537

din cate stiu eu, asta e ultima oug iesita

OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor. Ordonanta de urgenta 111/2010

mai ai si urmatoarele modificari
    http://www.legalis.ro/2011/06/30/con...-1-iulie-2011/

si stiu ca a iesit inca o ordonanta in decembrie 2011 prin care se spune ca daca nu ai achitate impozitul la casa, masina, ti se paote retrage CIC

si cam atat...

Data inscrierii
    ianuarie 2012
    Varsta
    27
    Posturi
    239

da astea le-am citit si eu dar nu scrie nicaieri cum ca s-a schimbat ceva cu indemnizatia pentru al doilea copil

maya_bv Avatar
    Data inscrierii
    ianuarie 2012
    Varsta
    30
    Posturi
    1.351

Citat Citat din lulu24 Vezi post
    da astea le-am citit si eu dar nu scrie nicaieri cum ca s-a schimbat ceva cu indemnizatia pentru al doilea copil
    Te referi la concediu pentru al doilea copil ca si continuare la primul CIC, sau la suplimentul de 600 lei pentru al doilea copil pe care il primesti in timpul concediului pentru primul copil pana cand ti se termina primul CIC si intri in al doilea?

In primul caz, adica daca vorbesti despre CIC 2 pentru al doilea copil ca si continuare dupa primul CIC, vei primi 75% din veniturile nete din ultimele 12 luni, respectiv 75% din indemnizatiile de cresterea copilului conform OUG111_2010:
    Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii
    copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente,
    venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003
    privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri
    supuse impozitului, pot beneficia opţional de următoarele drepturi:
    a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, precum şi de o indemnizaţie lunară;
    b) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară.
    (5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care
    persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
    g) au beneficiat de concediu şi indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului;

Data inscrierii
    ianuarie 2012
    Varsta
    27
    Posturi
    239

Citat Citat din maya_bv Vezi post
    Te referi la concediu pentru al doilea copil ca si continuare la primul CIC, sau la suplimentul de 600 lei pentru al doilea copil pe care il primesti in timpul concediului pentru primul copil pana cand ti se termina primul CIC si intri in al doilea?

In primul caz, adica daca vorbesti despre CIC 2 pentru al doilea copil ca si continuare dupa primul CIC, vei primi 75% din veniturile nete din ultimele 12 luni, respectiv 75% din indemnizatiile de cresterea copilului conform OUG111_2010:
    Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii
    copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente,
    venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003
    privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri
    supuse impozitului, pot beneficia opţional de următoarele drepturi:
    a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, precum şi de o indemnizaţie lunară;
    b) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară.
    (5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care
    persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
    g) au beneficiat de concediu şi indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului;

Eu am primit urmatorul raspuns de la Directia de asistenta comunitara:

Referitor la situaţia dvs., dacă naşteţi în octombrie 2012, trebuie să depuneţi imediat dosar pentru indemnizaţie creştere al II- lea copil, pentru care veţi primi indemnizaţie 600 RON până ce primul copil face doi ani. După ce împlineşte primul copil 2 ani, veţi primi indemnizaţie pentru al doilea copil la fel ca la primul.

aria_cluj Avatar
    aria_cluj este on-line acum Membru
    Data inscrierii
    decembrie 2011
    Varsta
    30
    Posturi
    5.413

fetelor eu am o alta intrebare,daca sunteti careva in situatia mea
    o sa nasc cu cezariana la cerere in perioada 20-27 iunie,cand fac 37 resp 38 saptamani
    ,date fiind lucrurile astea as vrea sa imi iau prenatalul cuvenit inainte,se poate cumva?chiar daca dpn este 11 iulie?

​
    conform eco suntem mai mari!!!

Make a pregnancy ticker

maya_bv Avatar
    Data inscrierii
    ianuarie 2012
    Varsta
    30
    Posturi
    1.351

Citat Citat din lulu24 Vezi post
    Eu am primit urmatorul raspuns de la Directia de asistenta comunitara:

Referitor la situaţia dvs., dacă naşteţi în octombrie 2012, trebuie să depuneţi imediat dosar pentru indemnizaţie creştere al II- lea copil, pentru care veţi primi indemnizaţie 600 RON până ce primul copil face doi ani. După ce împlineşte primul copil 2 ani, veţi primi indemnizaţie pentru al doilea copil la fel ca la primul.
    Lulu, din lege se intelege clar ca primesti 75% din veniturile din ultimele 12 luni, respectiv din indemnizatiile CIC1. Daca cei de la Directie au zis ca primesti CIC2 ca la primul copil atunci este mai mult decat super ok.

maya_bv Avatar
    Data inscrierii
    ianuarie 2012
    Varsta
    30
    Posturi
    1.351

Citat Citat din aria_cluj Vezi post
    fetelor eu am o alta intrebare,daca sunteti careva in situatia mea
    o sa nasc cu cezariana la cerere in perioada 20-27 iunie,cand fac 37 resp 38 saptamani
    ,date fiind lucrurile astea as vrea sa imi iau prenatalul cuvenit inainte,se poate cumva?chiar daca dpn este 11 iulie?
    Concediul de maternitate (pre- si postnatal) este de 126 zile. Poti sa-ti iei 63 de zile inainte de nastere si 63 dupa nastere, sau orice alta proportie, singura conditie impusa de lege este sa ai 42 de zile obligatoriu dupa nastere. Aceste 42 de zile sunt concediu de lauzie la care nu poti renunta.

aria_cluj Avatar
    aria_cluj este on-line acum Membru
    Data inscrierii
    decembrie 2011
    Varsta
    30
    Posturi
    5.413

Citat Citat din maya_bv Vezi post
    Concediul de maternitate (pre- si postnatal) este de 126 zile. Poti sa-ti iei 63 de zile inainte de nastere si 63 dupa nastere, sau orice alta proportie, singura conditie impusa de lege este sa ai 42 de zile obligatoriu dupa nastere. Aceste 42 de zile sunt concediu de lauzie la care nu poti renunta.
    da,dar eu din cele 126 zile vreau sa las doar 42 zile dupa nastere,avand in vedere ca stiu cand voi naste,daca e cezariana la cerere,ce zici se poate asa ceva?

​
    conform eco suntem mai mari!!!

Make a pregnancy ticker

Pagina 4 din 13 PrimulPrimul 123456789 ... UltimulUltimul

Subiecte Similare

1. prima maternitate privata din oltenia
    De jacqueline24 in forum Preconceptia
    Replici: 1
    Ultimul post: 29 sep 2011, 00:51
  2. Indemnizatie
    De buburuzza90 in forum Sarcina
    Replici: 1
    Ultimul post: 28 aug 2011, 14:03
  3. Ce trebuie sa contina Bagajul pentru Maternitate
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Replici: 3
    Ultimul post: 26 mar 2011, 16:43
  4. concediu si indemnizatie pt al doilea copil
    De patibuz in forum Legislatie
    Replici: 0
    Ultimul post: 22 ian 2009, 13:17
  5. Cat timp ati stat in concediu de maternitate
    De Karla in forum Clubul mamicilor
    Replici: 4
    Ultimul post: 10 dec 2008, 00:09

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44