Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 12 din 30
Like Tree2Likes

Subiect: Experienta nasterii in maternitatile din Romania

Ramonela Oaspete

Implicit Experienta nasterii in maternitatile din Romania

Dragi mamici v-as ruga sa ne impartasim aici parerile vis-a-vis de problemele sau in cazuri foarte fericite. surprize placute privind nasterea in spitalele romānesti!
    Eu marturisesc ca nu am o amintire prea placuta despre spitalul in care am nascut... atat in ceea ce priveste conditiile cat ... de fapt... mai ales a faptului ca trebuie sa dai obisnuitele atentii ca sa fii tratata omeneste!

Liana Oaspete

Implicit Re: Experienta nasterii in maternitatile din Romania

Unde ai nascut draga? Eu am nascut la Giulesti insa am tot spus-o nu m-au deranjat conditiile (care nu erau deloc stralucite) si nici faptul ca am dat cu bani in dreapta si-n stanga nu m-a deranjat f tare(ptr ca ma asteptam la asta). Eu cred ca trebuie sa fii pregatit sufleteste atunci cand te duci sa nasti si sa faci din momentul respectiv o mare bucurie si sa nu lasi nimic sa te necajeasca. Poate suna idealist insa si daca te necajesti ca nu ai conditii sau mai stiu eu ce nu vei putea schimba nimic si pierzi momente pretioase care nu se mai intorc....

Ramonela Oaspete

Pai datul banilor in stanga si in dreapta nu imi era strain,ma asteptam la asta insa eu ma refeream la cat este de incorect acest lucru.Am avut in salon o tipa de la tara care a avut nevoie de cezariana si nu avea bani.Era tare amarata saraca... Si pentru ca nu a platit nici cezariana, nici nu a dat bani la asistente si infirmiere era tratata in ultimul hal!Nu ii schimbau camasa decat daca era vizita medicala,se faceau ca uita sa o cheme la masa,tipau la ea din orice si multe multe altele...
    Eu am nascut la "Elena Doamna" in Iasi si recunosc ca toata lumea se purta excelent cu mine...dar iarasi recunosc ca am dat bani la mai toate asistentele si infirmierele care veneau in salon!
    Pe mine nu ma revolta ideea de a da bani ci faptul ca am ajuns sa ni sa para normala treaba asta.Si pana la urma de ce ne ia 10% din salar pentru sanatate??

Liana Oaspete

Tu ai perfecta dreptate intr-un fel.... dar te intreb...f ata saraca de care vorbesti crezi ca platea cei 10%??? Aici sistemul e de ... sa nu zic ce. Pentru ca ar trebui facute spitale sociale sau ceva in genul asta ptr persoanele de care vb. Insa cu datul banilor... te intreb eu. Ai idee cu cat e platit un medic rezident??!! Stiam ca acum un an avea 6 mil salariul. Tu cred ca-l ai mai mare. Si atunci de ce te miri ca ia "micile" atentii care i se dau? Intr-adevar sistemul e tare prost....

Ramonela Oaspete

Din cate stiu medicii rezidenti mai mult asista decat opereaza!
    Eu zic de medicii care is baza in maternitati... care pe langa salarul deloc neglijabil mai iau si peste 4 mil pe cezariana. De exemplu doctorita care m-a operat pe mine a avut numai in acea saptamana 4 cezariene programate!

Sorana Oaspete

Ca sa mai indulces atmosfera neagra a spitalelor romanesti ....
    Eu am avut si surprize placute
    Era foarte curat
    camera foarte mare (4 paturi pt. mamici + 4 patuturi pt copii dar era asa de mare camera ca era ok)
    Frigider in camera (nu ma asteptam)
    Dr neonatoloaga foarte draguta si amabila (nu am cotizat in timpul sederii deloc - doar la sfarsit, cand sa plec i-am dat ceva dar consider ca a meritat din plin)

de dr. ginecolog oricum pot sa spun numai de bine - dar pe ea o cunosteam din timpul sarcinii - oricum a fost chiar mai draguta decat ma asteptam

partea rea - cum ati zis si voi "cotizatul zilnic" la asistente
    avand copilul langa mine de la inceput (cam la 12 ore dupa nastere) a fost acceptabil pt. ca le dadeam bani doar daca aveam nevoie de ajutorul lor ...

Oricum eu am fost un caz fericit pt. ca am nascut duminica (la 1 noaptea!) si marti am plecat acasa.
    Asa ca am suportat spitalul doar 2 zile.

Ah, da, am nascut la maternitatea Cantacuzino

Ramonela Oaspete

Apropo de sistemul sanitar romanesc...chiar uitasem sa va zic asta.Cand am iesit din maternitate pe foaia de iesire a micutului, scria displazie de sold..sa mor nu alta ca pana sa citesc foaia de externare nu mi-a zis nimeni nimic.Asa ca scot copil de cateva zile din casa sa il duc pe la medici..am fost pe la vro 3..toti imi spuneau ca nu are nimic in neregula, dar daca tin mortis sa vin in cateva luni sa-i faca o radiografie.
    Partea interesanta a fost cand m-am intalnit cu colega mea de salon care mi-a spus ca si pe foaia ei de iesire scria acelasi lucru..diferenta e ca bb-lul sau chiar avea displazie de sold..
    In fine ..apoi mi-am amintit ca in maternitate doctorita aia ne spunea mereu..Vai da ce seamana copiii vostri..tot timpul ii confund! Dar chiar asa confuzie?

Karina Oaspete

In primul rand vreau sa va salut pe tate mamicile si pe toti bb. Pe mine nu mau inspaimantat nici conitiile din spital si nici impartitul...., deabea asteptam sa-mi cunosc minunea,dar.... surpriza! Cu toate ca mi-am ales dr.de la inceputul sarcinii si eram foarte multumita de dansul,dar la maternitate mi-am dat seama ca m-am inselat amarnic. Sunt o persoana care suporta fb. durerea si nu eram deloc speriata de ce va urma. Eram foarte curajoasa si optimista. Spre bucuria si norocul meu in timp ce eram in travaliu a intrat de serviciu o tipa tare de treaba cu care mai tin legatura si acum. Ea pot sa zic ca ma ajutat... nu dr.meu in care aveam incredere deplina. Dansul venea cam la o ora doua sa vada cum sunt... si atat. Fetita mea nu prea a vrut sa ma cunoasca asa ca dr. a decis sa o grabim nitel si bineineles eu am fost de acord (nu mai puteam). Pe 28.06.2006 la ora 9:30 mi-a rupt punga apelor ca sa-mi vina durerile ooooooo am uitat sa va zic: aveam contractii destul de dese dar fara dureri asa ca... cum va ziceam mai sus mi-au declansat nasterea, dar nimic dupa astea.

IN jurul orei 10 a.m. mi-au facut o serie de injectii dupa care m-au mobilizat la pat zicandu-mi "acum vor veni durerile... dar sa stii ca nu asa cum ne plac noua si va displac voua mamicilor". Bunnn... pana aici toate bune si frumoase. Dupa 9 ore de la perfuzii la o vizita a dr.il inteb ce dilatatie aveam.... deja nu mai puteam durerile erau groaznice aproape isuportabile, nu mai suportam nimic nici macar pe sotul meu care ma mai suna sa vada cum suntem (iam spus sa-mi dea pace ca-l sun eu ) imi spu ca 2 cm. In acel moment recunosc ca ma apucat groaza aveam cred toate gandurile negre din lume, singurul lucru care ma facea sa sper ca va fi bine era puiul meu pe care il asteptam cu toata dragostea. Dupa acest consult, a avut loc schimbul de ture si a intrat de serviciu mosa cea draguta de care va ziceam ceva mai devreme (ea stia de mine ca sunt acolo de la sotul meu,el fiind cunostinta cu sotul ei). Imi era ceva mai bine stiind ca am pe cineva acolo care e alaturi de mine si ma sustine (dr.meu nu a facut asta). Travaliul a mai durat si eu eram epuizata, tot timpul simpteam ca voi lesina si asa si a fost, dar din fericire a trecut cu bine. In momentu in care am auzit plansetul fetitei mele asta fiind la 00:05 pe 29.06.2006 mi-am pierdut cunostinta (nu stiu pentru cata vreme), dar apoi mi-am reveni si mi-am vazut minunea.Eram inarmata cu povesti de genul:sunt urati ,negrii sau vineti cu ochii bulbucatii si buzele vinetii(in general urati). Dar nu a fost asa. Era atat de frumoasa, pielea ii era rozulie, era atat de gingasa...nici decum cum ma asteptam eu. Domnul dr.nu a participat nici la travaliu (cel putin in ultima faza) si cred ca nu ar fi participat nici la nastere daca sotul meu nu mergea dupa dansul in camera de garda unde-si citea presa (picior peste picior). Oricum nici nu a vrut sa se uite la placenta daca e intreaga cand l-a rugat moasa(raspunsul a fost: pai si dumneavoastra vedeti) si nici nu a vrut sa ma coase (m-am rupt destul de urat).Toata treaba a facut-o moasa. Pe calea asta ii multumesc! Fetita mea are acum 6 luni si eu sunt din nou insarcinata (a fost un accident,dar nu-mi pare rau oricum mai vroiam un copil, cei drept nu asa de repede, dar poate daca nu se intampla.... nu stiu daca mai vroiam) Acum ma gandesc intradevar cu groaza la nastere,sa intamplat de cateva ori sa am cosmaruri noaptea (sunt la maternitate si nasc din nou). Acum am alt medic ginecolog,care pare a fi mai interesat de nevoile viitoarelor mamici.Intradevar este mai tanar...... oare asta sa fie motivul??? Oare un dr. cu experienta sa fie plictisit de meseria lui? Cred ca aceste intrebari imi vor mai da tarcoale ceva vreme! Sper ca nu v-am plictisit cu povestea mea si va transmit multi pupici voua si bb-ilor vostri. A.....asta s-a intamplat la Zalau. Pa pa!

Ambrozia Oaspete

iti scriu repede sa-ti spun ca si eu am ramas a doua oara gravida tot asa ca tine. intradevar,te vor astepta clipe grele,dar iti spun eu ca atunci cand vei vedea 2 pui (nu unul), indemnandu-se unul pe altul: "hai a chicat"(hai la stricat), iar pe fundal kilometri de hartie igienica intinsa prin toata baia, iti spun eu ca chiar nu ai cum sa-i bati sau sa te superi pe ei.
    acum am fugit ca iar imi vine vecinul la usa ca imi inunda astia in baie.
    Miry85 likes this.

Simina Oaspete

intradevar felicitari mamicilor care au avut curaj...ma uit ca eu nu am avut curaj,iar acum se vad rezultatele...uneori se vede tristetzea pe chipul printzesei mele ca nu are cu cine se juca si vede ca 2 dintre prietenele ei au fiecare cate o sora si ea nu are...uneori spune ca papusa ei cleopatra e sora ei...intradevar acum mi-as dori tot o fetitza,chiar daca is asa scumpi si baietzeii...ma gandesc mai mult la ce ar fi mai bine si frumos pentru ea,cu o sora i-ar fi mai usor ,dar cu un frate cred ca i-ar fi mai greu...pt mine a fost foarte usor cu fratii decat cu sora ...sora fiind cu 7 ani mai mare ,dar cu fratii fiind diferenta mica intre noi totul a fost ok...dar Irene pe 1 martie face 3 ani,iar daca va intra in plan ceva ar fi cam din vara...asa ca mamicilor nu va sfiitzi sa-l facetzi pe urmatorul la interval mic
    Miry85 likes this.

Angels Oaspete

Eu am nascut la Polizu, prima oara acum 10 ani, cu un medic minunat, care a fost alaturi de mine si l-a lasat si pe sotul meu in sala sa participe la nastere si sa ii taie cordonul ombilical bebelusului.
    Dupa 4 ani am mai trecut printr-o experienta similara.Inca o fetita, tot cu acelasi medic, tot la Polizu.
    Eu am fost tare fericita ca am dat peste asa un medic bland, cu simtul umorului, rabdator, receptiv la ceea ce mi se intampla. M-a incurajat sa nasc fara anestezie, cezariana, epidurala.....si fetele au avut greutatea de 4 kg fiecare.

Alien Oaspete

Pe 12 Ianuarie joi am mers la dr. mea la control, dr. Oprescu, Spitalul Polizu. Incepusem sa pierd din dop cam de o saptamana, trecusem de 40 de saptamani de sarcina, nu mai spun ca nu mai aveam rabdare deloc, vroiam sa nasc, indiferent cat de tare urmau sa ma doara contactiile si tot ce mai implica nasterea. Nici nu banuiam eu prin ce aveam sa trec. Deci, merg la control, dr. Imi spune acelasi lucru pe care mi-l tot spusese in ultima perioada: colul este rigid si lung. Imi spune: Eu plec din Bucuresti de azi si ma mai intorc duminica dupa-amiaza. Sper sa nu nasti pana atunci! Daca nasti, o suni pe dr. Tataru si nasti cu ea.. Nu stiu de ce, dar am cam simtit ca o sa nasc cat e ea plecata.
    A fost o zi la fel ca toate celelalte. Nu m-am simtit altfel, n-am avut contractii sau dureri. Seara am facut dus, m-am bagat in pat si pana sa adorm, pe la ora 12 am inceput sa simt contractii dese. M-am uitat la ceas si erau la 5 minute una fata de cealalta. Dr. mea imi spusese s-o sun intai pe ea daca nasc, indiferent de ora. I-am zis lui Gabi, sotul meu: In noaptea asta mergem la spital!. O sun pe dr. Si cand aude de contractii la 5 minute imi zice sa merg imediat la spital.. Imi zice s-o caut pe dr. Constantinescu ca e de garda si sa ma controleze ea si in functie de asta s-o sun pe dr. Tataru. Ma imbrac repede si imi e teama sa ma mai rad eu acasa, ma gandesc ca poate nasc si ca ar trebui sa ma grabesc.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Subiecte Similare

1. Sotul alaturi la nastere?! In Romania?!
    De hazelnut in forum Medici, cabinete si spitale
    Replici: 3
    Ultimul post: 18 apr 2011, 10:56
  2. rog burticile cu experienta sa ma ajute:)
    De alinahope in forum Sarcina
    Replici: 21
    Ultimul post: 12 aug 2010, 19:40
  3. Body Piercing ? Romania ?!
    De wildthing in forum Discutii libere
    Replici: 0
    Ultimul post: 10 sep 2009, 16:13
  4. nasterea in spitalele din Romania
    De alipuk83 in forum Sarcina
    Replici: 0
    Ultimul post: 01 mar 2009, 20:22
  5. English! birth in Romania
    De dti in forum Nasterea
    Replici: 1
    Ultimul post: 14 dec 2008, 09:00

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44