Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 12 din 27
Like Tree26Likes

Subiect: Nasterea naturala

nectaria Avatar
    nectaria este offline Super Moderator
    Data inscrierii
    octombrie 2010
    Varsta
    23
    Posturi
    12.525

La doctor Nasterea naturala

Nasterea normala este o nastere pe cale vaginala. Este un proces complex care are 3 stadii: stadiul de contractii, expulzia fatului (nasterea propriu-zisa) si delivrenta (eliminarea placentei).

Primul stadiu al nasterii
    dureaza de la inceperea contractiilor pana la dilatarea maxima a colului uterin, adica pana la 10 cm. Este cel mai lung dintre stadii si poate dura pana la 20 ore. Difera de la gravida la gravida, si la aceeasi gravida, de la o nastere de alta (la a 2-a nastere durata este mai mica comparativ cu prima). Este impartit la randul lui in 3 faze:

- Faza latenta sau travaliul precoce. La debut, contractiile sunt scurte (intre 30 si 45 de secunde) si apar la intervale neregulate de timp (intre 5 si 20 de minute). Treptat, ele devin mai lungi, mai intense si mai frecvente (mai putin de 5 minute intre contractii).

Aceasta prima faza a nasterii este cea mai lunga, durand in medie aproximativ 8 ore la prima nastere si mai putin la urmatoarele. Uneori, gravidele nici nu isi dau seama cand incepe travaliul. Din cauza duratei lungi, nu este necesar mersul de urgenta la spital. In timpul acestei faze este eliminat si dopul de mucus, sub forma unei scurgeri vaginale roz. Se pot rupe membranele amniotice, eliminandu-se lichidul amniotic. La sfarsitul fazei, colul ajunge la dilatie intr 3 si 5 cm si este complet sters.

- Faza activa. Contractiile se succed la fiecare 3-5 minute si dureaza intre 40 si 60 de secunde, iar colul ajunge la dilatatie intre 7 si 9 cm. Aceasta faza dureaza intre 5 si 8 ore la prima nastere si intre 3 si 6 ore la urmatoarele. Contractiile devin mai dureroase.

Gravida trebuie sa fie in spital in aceasta faza. Daca membranele amniotice nu s-au rupt pana acum, ginecologul va face acest lucru. Pentru ameliorarea durerilor care se intensifica tot mai mult, se recomanda masaj, exercitii de respiratie sau medicamente antialgice.

- Faza de tranzitie. Este mai scurta, insa mai solicitanta pentru gravida. Initial, contractiile sunt mai intense, la fiecare 2-3 minute si dureaza intre 60 si 90 de secunde. Unele viitoare mamici au impresia ca nu sunt pauze intre contractii. Apare senzatia unui puternice presiuni pe fund, pe zona genitala si lombara si pe zona dintre vagin si anus. Aceasta senzatie este descrisa fiind indentica cu eliminarea scaunului.

Daca colul nu este dilatat complet, gravida nu are voie sa impinga. Ea devine speriata, epuizata, descurajata, nervoasa si ii poate fi greata. La sfarsitul fazei de tranzitie, care dureaza intre 15 minute si o ora, colul este dilatat la maximum (10 cm).

Al doilea stadiu al nasterii consta in nasterea propriu-zisa. Dureaza in medie 1 ora la prima nastere si 20 de minute la urmatoarele. In cazul anesteziei epidurale, durata este mai mare. Atunci cand capul bebelusului se vede, gravida este mutata in sala de nastere. Poate fi necesara epiziotomia (taiarea perineului). Dupa ce iese capul, mai sunt necesare cate impingeri pentru a iesi si restul corpului.

Al treilea stadiu al nasterii
    se numeste delivrenta, si anume, eliminarea placentei. Dureaza aproximativ 15 minute si este eliminata cu ajutorul unor contractii usoare. Proaspetele mamici nici nu mai baga in seama acest stadiu si nici chiar suturarea plagii, in cazul epiziotomiei. Tot ce conteaza acum, este sanatatea delicatilor bebelusi!

Dr. Diana Gradinaru
    Ultima editare de lovelife : 10 apr 2012 la 16:01
    mussete, Renatik, roxy13 and 2 others like this.

M-AM NASCUT IN 20 IUNIE

nectaria Avatar
    Data inscrierii
    octombrie 2010
    Varsta
    23
    Posturi
    12.525

Implicit Re: Nasterea naturala

Nasterea cu forcepsul ingrozeste multe gravide. Indicatiile si contraindicatiile acestui tip de nastere asistata, cum o numesc ginecologii, ar trebui cunoscute de toate viitoarele mamici. Ele trebuie sa isi dea acceptul atunci cand medicul vrea sa il foloseasca.

Indicatiile
    pentru folosirea forcepsului sunt urmatoarele:

1. stare generala alterata a bebelusilor sau a mamelor, care impun o nastere mai rapida (epuizare fizica, sangerari, boli pulmonare sau cardiace etc

2. contractii uterine ineficiente

3. prelungirea stadiului al doilea al nasterii, adica nasterea propriu zisa (2-3 ore pentru prima sarcina si 1-2 ore la a 2-a, a 3-a nastere, cand in mod normal al trebui sa fie 20 minute-1 ora)

4. pentru a proteja capul bebelusilor cand sunt in prezentatie pelvina (cu picioarele in jos) sau sunt prematuri

5. cand se foloseste anestezia epidurala si gravidele nu pot sincroniza impingerea cu contractiile uterine (acest lucru se intampla cand anestezia nu este oprita la timp pentru ca mamicile sa simta cand trebuie sa impinga).

Contraindicatiile folosirii forcepsului la nastere includ:

1. orice contraindicatie pentru nasterea naturala

2. refuzul gravidelor

3. colul uterin nu este complet dilatat si retractat

4. imposibilitatea de a determina cum este asezat corpul si capul bebelusilor

5. disproportia cefalopelvina (capul fatului este mai mare decat diametrul canalului nasterii)

6. folosirea nereusita a extragerii bebelusilor cu vacuum (este o contraindicatie relativa)

7. anestestezie insuficienta

8. medici si personal medical fara experienta in folosirea forcepsului

Daca aveti nelamuriri si intrebari, discutati cu medicul care va urmareste sarcina despre posibilitatea a fi nevoie de forceps atunci cand veti naste si opinia voastra despre acest lucru.

M-AM NASCUT IN 20 IUNIE

nectaria Avatar
    Data inscrierii
    octombrie 2010
    Varsta
    23
    Posturi
    12.525

Sunt situatii cand, la nastere, bebelusul trebuie sa fie ajutat sa iasa afara. In aceste situatii speciale, se foloseste forcepsul sau vidextractia. Studiile arata ca o femeie din opt are nastere „asistata“, folosindu-se forcepsul sau extractorul cu vacuum.
    Acestea sunt necesare pentru a usura nasterea, în cazul travaliului „esuat“ (mama nu mai poate „împinge“ din cauza oboselii), al atoniei uterine (uterul nu se mai contractã) sau în alte situatii. Se mai folosesc si pentru a întoarce copilul dacã „s-a blocat“, sau pentru a-l „extrage“ dacã tesutul din jurul vaginului este prea „dur“.

Se intervine cu forcepsul in aceste situatii:

• mama nu poate impinge bebelusul afara fiindca acesta are un cap prea mare
    • mama sau bebelusul prezinta semne de suferinta in timpul nasterii, necesitand o interventie rapida
    • copilul e in prezentatie pelviana sau e prematur. In acest caz, forcepsul ii protejeaza capul de presiunea din canalul vaginal, in timpul nasterii.

Ce se intampla in timpul aplicarii forcepsului?
    De obicei, nasterea cu ajutorul forcepsului se practicã cu epiziotomie, iar anestezia va fi localã sau epiduralã. Medicul va aplica forcepsul de o parte si alta a capului copilului si incet, il va trage afara. Mama poate ajuta prin impingere. Restul corpului bebelusului se naste in mod natural. Forcepsul formeaza o cusca in jurul capului bebelusului protejandu-l de leziuni si de presiunea din jur.
    Ce efecte are forcepsul?
    Ca urmare, copilul ar putea sa aiba mici vanatai, dar acestea trec in cateva zile. Uneori se formeaza basicute sau o rana in locul in care a fost bratul forcepsului. Poate ca locul arata rau dar se vindeca relativ repede, in cateva saptamani. In cazuri mai rare, sunt atinsi nervii faciali ai fatului, si el va avea o usoar paralizie temporara pe o parte a fetei, observabila datorita coltului gurii care este usor cazut. Riscul altor probleme, mai grave, este scazut. De fapt, probabil ca riscul ar fi mai mare daca nu s-ar folosi forcepsul pentru ca inainte de a recurge la o asemena interventie, medicul pune in balanta riscurile si beneficiile pentru a stabili daca foloseste sau nu la acest instrument.

Daca pentru copil riscurile sunt mici, mama poate avea probleme ceva mai mari pentru ca cresc riscurile unor rupturi ale colului, vaginului, perineului si sfincterului anal. Acestea sunt cusute, dar chiar si asa se vindeca abia in cateva saptamani. Rupturile vaginale si perineale se pot intampla in orice fel de nastere, dar sunt mai des intalnite la nasterile asistate cu forcepsul.

Dupa o expulzie prelungita, care necesita folosirea forcepsului, este posibil ca mama sa aiba dureri la urinare si defecatie datorita schimbarilor temporare ale muschilor si nervilor perineali.

M-AM NASCUT IN 20 IUNIE

Marraaaaa Avatar
    Marraaaaa este offline Membru
    Data inscrierii
    aprilie 2011
    Varsta
    23
    Posturi
    47

bune info! eu am nascut natural si travaliu a durat 24 de ore. cam greu dar a trecut si merita!!!!!!!!!!!!
    nectaria, gyna24, mussete and 1 others like this.

TE IUBIM MULT PRINTESA - 7 IUNIE 2011 - ora: 14:30 - 49 de cm si 3 kg - nastere naturala
    ANDRA - MARIA

magdalena Avatar
    magdalena este offline Membru
    Data inscrierii
    februarie 2011
    Varsta
    26
    Posturi
    3.826

Citat Citat din Marraaaaa Vezi post
    bune info! eu am nascut natural si travaliu a durat 24 de ore. cam greu dar a trecut si merita!!!!!!!!!!!!
    felicitri pt printesa multa sanatate si mult laptic

O mama nu-si mai apartine ei, ci copiilor ei.
    ALEX&BIANCA=LOVE

Data inscrierii
    mai 2011
    Posturi
    5

Citat Citat din nectaria Vezi post
    Nasterea normala este o nastere pe cale vaginala. Este un proces complex care are 3 stadii: stadiul de contractii, expulzia fatului (nasterea propriu-zisa) si delivrenta (eliminarea placentei).

Primul stadiu al nasterii dureaza de la inceperea contractiilor pana la dilatarea maxima a colului uterin, adica pana la 10 cm. Este cel mai lung dintre stadii si poate dura pana la 20 ore. Difera de la gravida la gravida, si la aceeasi gravida, de la o nastere de alta (la a 2-a nastere durata este mai mica comparativ cu prima). Este impartit la randul lui in 3 faze:

- Faza latenta sau travaliul precoce. La debut, contractiile sunt scurte (intre 30 si 45 de secunde) si apar la intervale neregulate de timp (intre 5 si 20 de minute). Treptat, ele devin mai lungi, mai intense si mai frecvente (mai putin de 5 minute intre contractii).

Aceasta prima faza a nasterii este cea mai lunga, durand in medie aproximativ 8 ore la prima nastere si mai putin la urmatoarele. Uneori, gravidele nici nu isi dau seama cand incepe travaliul. Din cauza duratei lungi, nu este necesar mersul de urgenta la spital. In timpul acestei faze este eliminat si dopul de mucus, sub forma unei scurgeri vaginale roz. Se pot rupe membranele amniotice, eliminandu-se lichidul amniotic. La sfarsitul fazei, colul ajunge la dilatie intr 3 si 5 cm si este complet sters.

- Faza activa. Contractiile se succed la fiecare 3-5 minute si dureaza intre 40 si 60 de secunde, iar colul ajunge la dilatatie intre 7 si 9 cm. Aceasta faza dureaza intre 5 si 8 ore la prima nastere si intre 3 si 6 ore la urmatoarele. Contractiile devin mai dureroase.

Gravida trebuie sa fie in spital in aceasta faza. Daca membranele amniotice nu s-au rupt pana acum, ginecologul va face acest lucru. Pentru ameliorarea durerilor care se intensifica tot mai mult, se recomanda masaj, exercitii de respiratie sau medicamente antialgice.

- Faza de tranzitie. Este mai scurta, insa mai solicitanta pentru gravida. Initial, contractiile sunt mai intense, la fiecare 2-3 minute si dureaza intre 60 si 90 de secunde. Unele viitoare mamici au impresia ca nu sunt pauze intre contractii. Apare senzatia unui puternice presiuni pe fund, pe zona genitala si lombara si pe zona dintre vagin si anus. Aceasta senzatie este descrisa fiind indentica cu eliminarea scaunului.

Daca colul nu este dilatat complet, gravida nu are voie sa impinga. Ea devine speriata, epuizata, descurajata, nervoasa si ii poate fi greata. La sfarsitul fazei de tranzitie, care dureaza intre 15 minute si o ora, colul este dilatat la maximum (10 cm).

Al doilea stadiu al nasterii consta in nasterea propriu-zisa. Dureaza in medie 1 ora la prima nastere si 20 de minute la urmatoarele. In cazul anesteziei epidurale, durata este mai mare. Atunci cand capul bebelusului se vede, gravida este mutata in sala de nastere. Poate fi necesara epiziotomia (taiarea perineului). Dupa ce iese capul, mai sunt necesare cate impingeri pentru a iesi si restul corpului.

Al treilea stadiu al nasterii se numeste delivrenta, si anume, eliminarea placentei. Dureaza aproximativ 15 minute si este eliminata cu ajutorul unor contractii usoare. Proaspetele mamici nici nu mai baga in seama acest stadiu si nici chiar suturarea plagii, in cazul epiziotomiei. Tot ce conteaza acum, este sanatatea delicatilor bebelusi!

Dr. Diana Gradinaru
    Buna ziua,sunt o viitoare mamica,maine implinesc 41 de saptamani si aud tot felul de variante referitoare la depasirea termenului de 40 de sapt.,e asa grav?am fost internata sapt. trecuta ca d-l doctor mi-a spus ca e colul sters si aveam contractii(cu toate ca pt mine nu erau deloc dureroase)dar nimic... sunt 5 zile de cand m-a externat si tot nimic,ce sa fac?noaptea ma doare pe sub burtica ca atunci cand se apropia menstruatia,dar ziua nu am nimic.mai sunt mamici cu aceiasi problema?ms

nectaria Avatar
    Data inscrierii
    octombrie 2010
    Varsta
    23
    Posturi
    12.525

Citat Citat din moise veronica Vezi post
    Buna ziua,sunt o viitoare mamica,maine implinesc 41 de saptamani si aud tot felul de variante referitoare la depasirea termenului de 40 de sapt.,e asa grav?am fost internata sapt. trecuta ca d-l doctor mi-a spus ca e colul sters si aveam contractii(cu toate ca pt mine nu erau deloc dureroase)dar nimic... sunt 5 zile de cand m-a externat si tot nimic,ce sa fac?noaptea ma doare pe sub burtica ca atunci cand se apropia menstruatia,dar ziua nu am nimic.mai sunt mamici cu aceiasi problema?ms
    Veronica, cel mai bine ar fi sa mergi la medicul tau sa ii faca o ecografie sa vada ce face bebe, cum stai cu lichidul amniotic si in functie de asta iti poate provoca nasterea! Numai bine iti doresc!!!

M-AM NASCUT IN 20 IUNIE

gabrielluca Avatar
    gabrielluca este offline Membru
    Data inscrierii
    iunie 2011
    Varsta
    26
    Posturi
    3

Citat Citat din nectaria Vezi post
    Veronica, cel mai bine ar fi sa mergi la medicul tau sa ii faca o ecografie sa vada ce face bebe, cum stai cu lichidul amniotic si in functie de asta iti poate provoca nasterea! Numai bine iti doresc!!!
    Si bebele meu a trecut peste termen cu 2 saptamani,nu vroia deloc sa iasa afara,ii placea tare mult acolo la caldurica,.....sambata am fost la control si mi-a zis dr k lunea ma interna dar se pare k bebita al meu a vrut sa vn pe lume duminica ,travaliul a tinut decat 6 ore e adevarat cu putine dureri dar nu am fost speriata deloc k am stiut ce urma sa fac si cum......cam asta a fost si la mine cu bebita,a fost el lenes dar intr-un final a iesit......sanatate multa tie si bebelului si nastere usoara
    mussete and angelkim like this.

pantoficustil este offline Membru
    Data inscrierii
    octombrie 2011
    Varsta
    19
    Posturi
    79

Implicit Raspuns Nasterea naturala

Este dureros intradevar, dar rezulatul final merita....
    gyna24, mussete and angelkim like this.

OargaDana este offline Membru
    Data inscrierii
    decembrie 2011
    Varsta
    25
    Posturi
    7

si eu am avut 2 nateri pe cale naturala.DA simti ca te rupi in doua cand incep contractiile...dar in momentul cand bebelushul iese simti ca ai renascut
    mussete, angelkim and elyan like this.

narcisrazvan este offline Membru
    Data inscrierii
    ianuarie 2012
    Posturi
    2

dragi mamici vand anestezie epidurala B|Braun 200 ron discutabil.din pacate eu a trebuit sa fac cezariana si am ramas cu anestezia.pt cele interesate,puteti suna la urmatorul nr de tel:0769146546.scuze de mesaj.o zi buna!

mara catalina este offline Membru
    Data inscrierii
    martie 2012
    Posturi
    13

Sunt de acord cu nasterea naturala.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Subiecte Similare

1. Decolorare par pe cale naturala
    De Irinuca in forum Moda si frumusete
    Replici: 9
    Ultimul post: 28 oct 2011, 17:46
  2. Nasterea si alaptarea naturala te protejeaza de cancer de san
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Replici: 0
    Ultimul post: 30 iul 2009, 10:09
  3. Nasterea in apa - optimizarea nasterii pe cale naturala
    Ultimul post: 30 iul 2009, 09:41
  4. Nasterea naturala intareste legatura intre mama si copil
    Ultimul post: 30 iul 2009, 08:31
  5. Nasterea naturala face femeile mai inteligente
    Ultimul post: 30 iul 2009, 05:04

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44