A! Nu am purtat burtiera, nici nu aveam la ce pt ca imediat dupa operatie burtica imi era aproape plata... E drept ca in momentul nasterii aveam 4,5 kg in plus fata de dinainte de sarcina si am nascut un copil de 3.350 gr si 55 cm. Acum, la o saptamana de la nastere am cu 2 kg mai putin decat cand am ramas insarcinata.
Burtiera nu ajuta la retragerea burtii. Este mai mult pentru confortul mamei. Unele femei se simt mai bine cu ea.
Uterul se retrage singur cam in 6 saptamani de la nastere, iar restul ce ramane - sunculita, piele in plus- nu se duce cu nicio burtiera din lume.
Eu n-am purtat burtiera nici dupa cezariana, nici acum la adoua nastere.
A ramas un pic de sunculita, care trebuie lucrata, ca singura nu vrea sa se duca![]()
Alina daca nu ai avut fire de scos inseamna k te-au cusut cu fire care se topesc...
Si eu am nascut prin cezariana,miercuri la ora 12:15...am avut sonda dar nu am simtit knd mi-au pus-o pt k eram deja anesteziata...am stat la terapie intensiva pana a2a zi dimineata knd m-au mutat in salon.tot atunci mi-au scos si sonda dar nu m-a durut,m-a pus sa trag aer in piept si atunci au tras-o...dupa 20 d minute de knd m-au mutat in salon mi l-au adus p bebe...de cand mi l-au adus pana am iesit din spital a stat cu mn in salon si l-am alaptat numai la san...pana in prezent nu i-am dat lapte praf...cat despre durere...m-am ridikt a2a zi din pat si am mers putin.m-a durut , am facut calmante,dar aqm nici nu imi mai amintesc...operatia arata bine,nici nu o mai simt...
Asta depinde de fiecare femeie in parte.
Daca prinzi o vara torida, nu prea ai chef sa mai tii ceva in plus pe tine, care te face sa transpiri si mai mult![]()

Viata dupa cezariana...mi se pare cam mult spussuna un pic a tragic,chia daca se impune, dar nu va suparati pe mine....eu am nascut prin cezariana pe bebik al meu, a fost ok, m-am recuperat bine, normal ca au fost si dureri. Acum la 5 luni de la operatie ma simt la fel ca inainte, burtiera nu am purtat, daca stiam ca e buna pt confort poate imi luam, cu burta nu am ramas deloc deloc. Nici nu recomand nici nu dezaprob cezariana, e chiar o problema de optiune personala, fiecare femeie se cunoaste pe ea cel mai bine, oricate sfaturi binevoitoare ar primi. Eu asa am vrut, asa am nascut, ideea de nastere naturala m-a ingrozit dintotdeauna, asa ca am facut cezariana direct, fara sa experimentez contractii sau travaliu.
Eu am nascut prin cezariana si nu este chiar asa de tragita treaba.E adevarat ca prima saptamana este mai grea,mai ales a doua zii,cand trebuie sa te ridici singura,dar doar suntem mamici si trebuie sa fim puternice! Eu m-am recuperat ft repede,am purtat si burtiera,dar cum spune Lalira fara exercitii degeaba o porti..
David Andrei -13 septembrie-Ora 21:20