Pagina 1 din 4 1234 UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 12 din 41
Like Tree16Likes

Subiect: Viata dupa cezariana

MITULINA Avatar
    MITULINA este offline Membru
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Posturi
    1.705

Cu burtica Viata dupa cezariana

Cum te simti dupa o cezariana?
    CUM AI SUPORTAT DUREREA?
    CUM SE VINDECA CICATRICEA?
    cand a aparut lactatia?

...si orice alte informatii ce pot fi de folos viitoarelor mamici
    Mamicububa and graviduta39 like this.

happy Avatar
    happy este offline Moderator
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Varsta
    25
    Posturi
    5.930

Implicit Raspuns Viata dupa cezariana

Buna,eu am nascut prin cezariana acum 3 luni si 3 sapt. Din a 2-a zi dupa operatie m-am dat jos din pat. Foarte important pt vindecare este sa mergi cat mai mult ,nu sa stai in pat. A durut,nu pot sa zic ca nu,dar nu faoarte tare. A fost o durere ca o febra musculara putin mai intensa. Deja in a 5-a zi mergeam f bine,dreapta,ma urcam si dadeam jos din pat cu usurinta. Operatia(taietura) nu m-a durut decat la vreo 2 luni f putin ,ca niste intepaturi. Intamplator era vreme urata,ploi.. nu stiu daca a fost o coincidenta sau nu. Cicatricea s-a vindecat f bine. Dupa 2 saptamani nu mai aveam cojita pe taietura. Acum la aproape 4 luni e o dungulita subtire rozalie de 10 cm,care spre capete deja nu se mai observa. Lactatia mi-a aparut la 4 zile,dupa mult ceai de chimen si anason(cam 2 l pe zi) si Galactogil. Dar la 5 ore dupa nastere mi-a adus-o pe fetita la alaptat si deja aveam colostru. Per total a fost ok,mai putin frumoasa e partea cu burta ramasa dupa nastere si faptul ca nu poti sa faci efort(abdomene) timp de 6 luni.
    Iti doresc nastere usoara si un baietel sanatos!
    MITULINA, angelkim and graviduta39 like this.

Irina,24 ani,Bucuresti.
    Nastere cezariana,06 mai 2011Yasmine Gabriela

MITULINA Avatar
    MITULINA este offline Membru
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Posturi
    1.705

Citat Citat din happy Vezi post
    Buna,eu am nascut prin cezariana acum 3 luni si 3 sapt. Din a 2-a zi dupa operatie m-am dat jos din pat. Foarte important pt vindecare este sa mergi cat mai mult ,nu sa stai in pat. A durut,nu pot sa zic ca nu,dar nu faoarte tare. A fost o durere ca o febra musculara putin mai intensa. Deja in a 5-a zi mergeam f bine,dreapta,ma urcam si dadeam jos din pat cu usurinta. Operatia(taietura) nu m-a durut decat la vreo 2 luni f putin ,ca niste intepaturi. Intamplator era vreme urata,ploi.. nu stiu daca a fost o coincidenta sau nu. Cicatricea s-a vindecat f bine. Dupa 2 saptamani nu mai aveam cojita pe taietura. Acum la aproape 4 luni e o dungulita subtire rozalie de 10 cm,care spre capete deja nu se mai observa. Lactatia mi-a aparut la 4 zile,dupa mult ceai de chimen si anason(cam 2 l pe zi) si Galactogil. Dar la 5 ore dupa nastere mi-a adus-o pe fetita la alaptat si deja aveam colostru. Per total a fost ok,mai putin frumoasa e partea cu burta ramasa dupa nastere si faptul ca nu poti sa faci efort(abdomene) timp de 6 luni.
    Iti doresc nastere usoara si un baietel sanatos!

multumesc
    sa-ti traiasca fetita! este f frumoasa si numele la fel.
    interesanta postarea ta...de ex de Galactogil n-auzisem pana acum

happy Avatar
    happy este offline Moderator
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Varsta
    25
    Posturi
    5.930

Citat Citat din MITULINA Vezi post
    multumesc
    sa-ti traiasca fetita! este f frumoasa si numele la fel.
    interesanta postarea ta...de ex de Galactogil n-auzisem pana acum
    Multumesc! nici eu nu auzisem pana in spital cand am nascut. Deja eram disperata ,era a 2-a zi si eu nu aveam lapte,copilul plangea de foame,asistentele erau contra formulei de lapte,ma disperau sa pun fetita la san cat mai des ca tre sa vina laptele. Eram f obosita si stresata ca nu o puteam potolii din plans,poate si de la stres mi-a venit laptele mai greu. Abia ii dadeau cate 5 lingurite de lapte o data ziua o data seara,si asta cu spaga Iti dai seama ca nu-i ajungeau ,era tot timpul flamanda si urla ca din gura de sarpe,atunci mi-a zis o asistenta sa incerc si Galactogil. Putin cate putin a venit laptele,dar niciodata nu am avut indeajuns. De la 2 sapt am bagat supliment si la 2 luni eram deja pe LP exclusiv. Asta e,creste si cu LP ,dar mi-as fi dorit s-o alaptez mai mult. Poate a fost si vina mea ca nu am insistat suficient atunci cand a refuzat sanul,am preferat sa-i bag biberonul fara sa insist. Din greseli se invata
    ClejAde likes this.

Irina,24 ani,Bucuresti.
    Nastere cezariana,06 mai 2011Yasmine Gabriela

Lalira Avatar
    Lalira este on-line acum Moderator
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Posturi
    8.860

Recuperarea dupa cezariana difera de la o persoana la alta.
    Unele femei se recupereaza miraculos de repede, altele mult mai greu.

La prima nastere am avut cezariana.
    Si chiar pot spune ca am avut o recuperarea super rapida. M-am dat jos din pat la 6 ore de la operatie, a doua zi am facut dus, pe bebe l-am tinut in brate din prima zi.
    Era crunt sa ma ridic din pat, dar a trecut. Prima zi am primit morfina si asta a facut durerea sa fie suportabila.
    La o saptamana de la operatie (a doua zi dupa externare) eram in oras cu bebe sa rezolv treburi administrative.
    Taietura s-a vindecat frumos, acum e o dunga alba de 10 cm, care la prima vedere pare a fi o cuta.
    Laptele a venit a doua zi (eu am trecut si prin travaliu)

Dar desi mi-am revenit foarte repede eu n-am mai vrut cezariana la a doua nastere.
    Mamicububa likes this.

nectaria Avatar
    nectaria este offline Super Moderator
    Data inscrierii
    octombrie 2010
    Varsta
    23
    Posturi
    12.525

Eu am nascut cu cezariana si in cazul meu a fost foarte bine. Luni dimineata am nascut, luni dupa masa l-a adus sa-l alaptez si marti dimineata la ora 7 ma plimbam cu puiul meu in brate.In timpul operatiei am fost constienta, nu m-a adormit si l-am vazut pe bebe, mi l-a adus sa-l pup!!!! M-a durut putin operatia dar nu foarte tare, nici calmante nu am mai cerut marti... Prima saptamana a fost mai greu. Lactatia a venit cam a 3 zi... dar din pacate nu am avut suficient lapte sa alapte numai la san... am mentinut laptele datorita galaforului. Taietura s-a vindecat frumos, eu nici nu am fost pansata mult (prima zi) si nu am avut nici fire, mi-a facut operatie sudata...

Cred ca dapinde de fiecare organism in parte! La mine a fost fooarte usor si bine!

Nastere usoara iti doresc!

M-AM NASCUT IN 20 IUNIE

Alina11 Avatar
    Alina11 este offline Membru
    Data inscrierii
    februarie 2011
    Posturi
    1.132

Citat Citat din nectaria Vezi post
    Eu am nascut cu cezariana si in cazul meu a fost foarte bine. Luni dimineata am nascut, luni dupa masa l-a adus sa-l alaptez si marti dimineata la ora 7 ma plimbam cu puiul meu in brate.In timpul operatiei am fost constienta, nu m-a adormit si l-am vazut pe bebe, mi l-a adus sa-l pup!!!! M-a durut putin operatia dar nu foarte tare, nici calmante nu am mai cerut marti... Prima saptamana a fost mai greu. Lactatia a venit cam a 3 zi... dar din pacate nu am avut suficient lapte sa alapte numai la san... am mentinut laptele datorita galaforului. Taietura s-a vindecat frumos, eu nici nu am fost pansata mult (prima zi) si nu am avut nici fire, mi-a facut operatie sudata...

Cred ca dapinde de fiecare organism in parte! La mine a fost fooarte usor si bine!

Nastere usoara iti doresc!
    Operatie sudata... n-am mai auzit de asa ceva... Stii cumva care sunt avantajele/dezavantajele fata de o taietura normala? Si mai am o intrebare pt fetele care s-au dat jos din pat mai tarziu: ati avut sonda urinara sau cum ati rezolvat problema asta? Parca de partea astea imi e mai groaza decat de nasterea in sine...

Lalira Avatar
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Posturi
    8.860

Sonda urinara o vei avea oricum,
    acum depinde de tine cat de repede te vei mobiliza sa poti renunta la ea.
    Dar cum a scris Irina, cu cat te mobilizezi mai repede, cu atat mai repede iti revii.

Lalira Avatar
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Posturi
    8.860

Aaaa, eu n-am avut fire, am avut capse metalice.

Alina11 Avatar
    Data inscrierii
    februarie 2011
    Posturi
    1.132

Citat Citat din Lalira Vezi post
    Sonda urinara o vei avea oricum,
    acum depinde de tine cat de repede te vei mobiliza sa poti renunta la ea.
    Dar cum a scris Irina, cu cat te mobilizezi mai repede, cu atat mai repede iti revii.
    Daca imi pune sonda o sa ma mobilizez instant. Cum o simt o sa vreau sa ma dau jos din pat... Motivatia mai mare pt mine nu cred ca exista plus ca o sa vreau sa imi vad bebelul

Lalira Avatar
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Posturi
    8.860

Cea mai mare motivatie e bebe,
    sa vezi cum sari din pat cand plange, uiti de durere imediat.

Alina11 Avatar
    Data inscrierii
    februarie 2011
    Posturi
    1.132

Citat Citat din Lalira Vezi post
    Cea mai mare motivatie e bebe,
    sa vezi cum sari din pat cand plange, uiti de durere imediat.
    Da numai ca primele 24 de ore nu va fi cu mine

Pagina 1 din 4 1234 UltimulUltimul

Subiecte Similare

1. Viata sexuala dupa nastere - 5 metode de a regasi dorinta
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Replici: 0
    Ultimul post: 10 feb 2010, 09:41
  2. Discutie intre 2 embrioni despre viata de dupa moarte
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Ultimul post: 30 iul 2009, 21:23
  3. Viata de cuplu dupa nastere
    De lovelife in forum Viata de cuplu
    Replici: 1
    Ultimul post: 06 mai 2009, 22:05
  4. Centura dupa cezariana
    De Unregistered in forum Nasterea
    Replici: 6
    Ultimul post: 26 oct 2008, 15:55
  5. cum va recuperati dupa cezariana
    De lovelife in forum Nasterea
    Ultimul post: 23 oct 2008, 11:05

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44