Pagina 1 din 5 12345 UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 12 din 59
Like Tree27Likes

Subiect: Maternitatea Isis Constanta , NASTERE VAGINALA DUPA OPERATIE CEZARIANA(NBAC)

ramona32 este offline Membru
    Data inscrierii
    octombrie 2011
    Varsta
    32
    Posturi
    47

Implicit Maternitatea Isis Constanta , NASTERE VAGINALA DUPA OPERATIE CEZARIANA(NBAC)

acum se poate si in Romania fetelor. Nu stiu in cate maternitati din Romania este posibil insa la Constanta in Maternitatea Isis medical Center deja au fost 3 nasteri naturale dupa operatia de cezariana, toate asistate de Dr Mohamed Zaher de care probabil multe dintre voi au auzit deja. Toate au avut loc dupa aproximmativ 3 ani de la operatia de cezariana si toate au fost in apa. Iar o graviduta a nascut natural la 1 an jumate dupa operatia de cezariana.

Si pentru ca am observat pe acest forum interesul pentru acest subiect, voi posta mai jos , povesea unei mamici,Andrea din Galati care acum cateva zile a adus pe lume la Maternitatea Isis un baietel perfect sanatos.Andrea a mai nascut acum 3 ani prin operatie de cezariana un baietel.

Citat Citat din andrea
    În primul rând, felicitări unor mămici ca Ela şi Ileana cărora le mulţumesc pe această cale pentru încurajări şi suport şi a căror reuşită împărtăşită şi altor femei ca mine le-a dat curaj, încredere şi o şansă! :x :ymhug: @};-

Povestea mea: O minune vine întotdeauna însoţită de altele

De curând au avut loc 2 minuni deodată în viaţa mea:

• Ivirea pe lume a celui de-al doilea băieţel, a doua minune a familiei, perfect sănătos
    • O naştere vaginală după cezariană, după care mă recuperez rapid

Despre ce s-a întâmplat până în prima parte a sarcinii am mai scris aici: ISIS Medical Center • Vezi subiect - De ce isi doresc femeile sa nasca vaginal dupa cezariana?. Pe lângă ce scrie acolo şi în răspunsurile mele puse de Liliana în mesajul anterior, voi mai adăuga totuşi câteva lucruri:

- Toată sarcina a decurs normal. Bebe a fost activ din momentul în care a mişcat în burtică şi până la naştere (mă rog, cât de activ a putut fi pe ultima "sută" ) ). Singurul incovenient a fost când am avut greţuri în primele 3 luni, dar au trecut repede.

- Începând cu prima ecografie, de depistare a sarcinii, şi încheind cu ultimul TNS, am făcut toate ecografiile, analizele şi testele necesare recomandate de medici. Toate au ieşit mereu bune. Acest lucru mi-a adus linişte la fiecare pas şi am putut rasufla uşurată până la pasul următor. Mişcările bebeluşului, perioadele lui de activitate/somn pe care le ştiam şi care se repetau zilnic m-au liniştit în permanenţă.

- Pe tot parcursul sarcinii m-am simţit în formă, am avut tensiunea arterială normală, am luat în greutate normal. Am făcut diverse activităţi, am fost mereu activă şi am avut grijă să mănânc variat şi hrănitor, să fac mişcare etc. Cu ceva bellydance şi ceva fitness specific trimestrului respectiv de sarcină mi-am menţinut tonusul muscular. M-am şi odihnit foarte mult (ore în şir, ca ursul ) , fiindcă ştiam că mă aşteaptă momente grele la naştere şi zile mult mai grele după ).

- Singurul lucru care ne-a dat emoţii mari, pe lângă uterul cicatriceal, a fost placenta. La ecografia morfologică de trimestrul III s-a văzut că este matură. Aşadar cezariana, pentru mine, a stat ca sabia lui Damocles deasupra capului mereu fiindcă dacă placenta nu hrănea bine bebeluşul sau nu-i oferea oxigen destul acesta trebuia scos cât mai repede posibil - era o situaţie în care i-ar fi fost mai bine în afara uterului. Alte emoţii, dar nu la fel de mari, le-a dat şi cordonul ombilical, care nu se vedea bine la ecografii dacă este sau nu în jurul gâtului (dar era sigur la nivelul acestuia).

Până în săptămâna 33 m-am dus lunar la consultaţii la Dl Dr. Zaher Mohamed şi/sau la Dr. Ciornei Bogdan, depinde cine era atunci disponibil pentru consultaţii. Am avut mereu încredere în amândoi, fiind colegi, chiar dacă Dr. Zaher Mohamed era medicul meu principal şi cel cu care mă familiarizasem mai mult.
    Urma ca travaliul să decurgă normal, fără vreo intervenţie medicamentoasă, pentru a nu pune în pericol fătul şi starea uterului la nivelul cicatricei.

Datorită stării placentei, după aceea am fost chemată la 2 săptămâni.
    La 37 saptămâni(16 ianuarie), Dr. Zaher mi-a spus că peste o săptămână când vin la control să rămân în Constanţa până la naştere. Aveam colul încă destul de lung şi perfect închis. Totuşi am fost avertizată că în orice zi mă pot aştepta la declanşarea travaliului.

Cam din 18 ianuarie a început să curgă un mucus transparent, cu fiecare zi curgând mai des. Mi-am zis că chiar dacă e dopul gelatinos tot mai am timp să plec duminică spre Constanţa, aşa cum ne programasem )
    Sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 11, am simţit cum uterul se contracta uşor, îndelungat, şi nedureros. Pe la ora 13 deja curgea mucusul cu o mică pată roz. Mă apucase disperarea la gândul că dacă rămân în Galaţi voi naşte acolo şi mă vor tăia şi îmi vor distruge visele, speranţele, voi fi în condiţii mizere şi iar voi fi traumatizată.
    Aşa că am sunat-o pe Ela din Piatra Neamţ că nu ştiam ce să mai fac. Discutând cu ea m-am calmat şi m-am lămurit: dacă eu aveam sentimentul că nasc curând, era bine să-mi fac repede bagajele şi să plec cu soţul în aceeaşi zi. Aveam două variante: cu trenul sau cu microbuzul. Deşi ajungea târziu şi după mai bine de 5 h, mi s-a părut mult mai comod şi mai sigur cu trenul.

Zis şi făcut. La ora 16:59 eram în tren şi îmi revenise bucuria. Pe drum uterul se contracta la intervale lungi, tot nedureros. Nu prea puteam sta în şezut, doar pe-o parte sau mult pe spate mi-era mai confortabil. Cu mai puţin de jumătate de oră înainte de sosirea în Constanţa (pe la 22 adică) simţeam nevoia să stau în picioare şi să-mi balansez bazinul. pe la 22:25, înainte să ajungă trenul în gară, cum stăteam eu veselă în picioare, simt ceva presiune, rupere şi o curgere mare de lichid transparent şi foarte cald prelingându-se frumos pe picioare şi udându-mi pantalonii )
    Ela îmi spusese să rămân liniştită dacă "se rupe apa" fiindcă mai e timp până la naştere
    Soţul meu era mult mai calm ca mine. Mi-am luat drept fusta un prosop mare peste bazin şi pantalonii uzi şi aşa am coborât din tren pe vânt şi zăpadă, ţintă la un taxi.

Pe la 22:45 eram în Clinica Isis întâmpinată cu căldură. Am completat câteva acte. Lichidul tot curgea.
    A venit şi medicul de gardă care la ecografie a văzut că bebe era bine, a observat şi că am avut mult lichid ("aha," îmi ziceam eu, "de aia îmi părea burta mai grea în ultima săptămână... nu din cauză că copilul avea cine ştie ce greutate!" ) ). Încă nu aveam dilataţie.
    M-a întrebat dacă sunt "naturistă" (fără intervenţii medicamentoase, fără ajutor cu epidurală) şi am zis DA. M-au ajutat să-mi pun cămăşuţă de la ei şi după ce mi-am lăsat lucrurile în cameră mi-am trimis soţul la gazda din oraş (că se putea odihni findcă mai dura ceva până la naştere) şi eu m-am dus în sala de naştere unde am rămas până a doua zi.

După ce am ajuns în sală mi s-a făcut primul TNS, şi apoi din 2 în 2 ore câte unul, cu durata de 20 de minute. Între ele eram singurică, lăsată în voia mea, având la dispoziţie tot ce era necesar: apă, torşoane, puteam suna şi chema oricând pe cineva. Mai venea din când în când cineva din personalul clinicii să vadă cum mă simt şi dacă aveam nevoie de ceva. În rest, linişte şi pace. Tot cam pe-atunci am cunoscut-o personal pe Liliana. La un moment dat ea mi-a adus mingea de travaliu şi mi-a arătat cum să stau pe ea.

Câteva ore am avut contracţii neregulate. Abia în jur de 2 dimineaţa au început să fie regulate (dacă îmi mai aduc bine aminte ). După monitorizarea de la 4 dimineaţa aveam dilataţie 3, iar peste câteva ore, cam înainte să se schimbe turele personalului, aveam dilataţie 6-7. Nu ştiu cum am ajuns la dilataţia asta. Mi se spusese încă de la început că ar fi bine să mă odihnesc între contracţii, să aţipesc puţin, să nu-mi consum resursele de la început fiindcă va dura travaliul. Medicul din garda de noapte a zis că vede că rezist aşa că mă voi descurca şi sigur năşteam până în după-amiaza de duminică. Şi-a luat la revedere şi Liliana, că şi ea pleca din tură şi rămânea să îmi continui "călătoria", urmând să văd cu cine

De multe ori, în timpul contracţiilor m-am simţit mult mai bine în picioare, folosind mişcări de balans ale bazinului, şoldurilor sau pe vasul WC (mai ales ca mie tot mi-a curs apa ore întregi) şi mereu mi-am masat singurică puternic osul sacru de-o parte şi de alta, coccisul, în timpul fiecărei contracţii şi acest lucru le-a făcut mult mai suportabile, alături de respiraţia de relaxare învăţată de pe CD-ul Sorinei (CD Pregatire nastere | Nastere Prin Hipnoza). Între contracţii eram destinsă, calmă, discutam (Liliana, vazându-mă din afară, poate zice dacă aşa a fost sau nu).

De aţipit am putut aţipi stând pe mingea de travaliu, unde preferam poziţia şezut dar lăsată pe spate - nu simţeam presiune în partea anterioară a bazinului, doar în cea posterioară - sau în timpul monitorizărilor, pe pat, între contracţii, deşi pe pat mi-a fost mai greu la început şi culmea, am aţipit foarte bine când dilataţie era mai mare.

În tura de dimineaţa a intrat moaşa Laura (asistenta şefă :x ). Mi-a pus muzică numai bună de dansat din şolduri :lol: Am mai rezistat eu dansând, masându-mi cu putere sacrul, dar deja nu mai puteam sta decât în picioare cel mai bine. La un moment dat contracţiile au devenit tot mai puternice. Laura mă avertizase că vor fi mai puternice şi le voi simţi mai puternic când vor fi una după alta după o extrem de mică pauză între ele. De atunci m-a ajutat cu masajul în zona lombară şi a sacrului - are o forţă fantastică în mâini şi când mă masa parcă îmi lua durerea cu mâna, şi totodată mă ajuta să respir astfel încât să trec prin contracţie mai bine.
    Din păcate, când începuse să îmi fie şi mai greu, de vreo 2 ori Laura a trebuit să iasă din salon, că era chemată. Cât nu era Laura a venit Dna Dr. Bucur şi îmi spuse că mai am puţin. Îi răspund: "Faceţi şi Dvs. ca mama mea când trebuia să mă convingă să mai merg pe jos câţiva km. Mă păcălea spunându-mi că mai e puţin!" :lol:
    A doua oară când Laura a plecat îmi venea să urlu de furie că nu era acolo şi că mi-ar fi fost mai bine dacă stătea cu mine. :lol: Şi am sunat să o cheme la mine. Când am văzut-o, probabil i-am zis încruntată: "Te rog să nu mai pleci de lângă mine!" :lol: Şi a rămas cu mine, şi a făcut schimb de loc cu o altă colegă care să asiste la cezariana ce urma să aibă loc în aceeaşi dimineaţă.

Cum-necum, cu ajutorul Laurei, am ajuns, la ora 10 dimineaţa, la dilataţie 10 :-o Nu-mi venea să cred. Mă aşteptam să dureze mai mult! Aveam dilataţie, dar bebe nu coborâse. De atunci încolo am stat doar pe masa/pat. Îmi era de folos să mă împing în mâini şi tălpi, mai ales ca mai era până aveam voie să împing bebeluşul. A venit şi Dr. Zaher, parcă întrebându-mă, când a intrat pe uşă: "Ce mai faci fetiţă?" (Cine ştie dacă o fi zis cu adevărat asta, că începuse să vină mai mult personal în sală, şi discutau pe diverse teme. Între contracţiile mele făceau glume, râdeau, mă mai întrebau ceva etc.) Eu eram mai mult atentă la ce îmi spuneau Laura şi Dr. Zaher. Mă străduiam să le urmăresc reacţiile şi să îi ascult când îmi spuneau ce şi cum să fac. Întrebat dacă "taie" (perineul), Dr. Zaher - uitându-se la faţa locului - a tras concluzia că nu e necesar, şi uite aşa, fără să îi spun, am scăpat de episiotomie. (Notă: Din cauza candidozei din timpul sarcinii ţesuturile mele nu aveau elasticitatea normală şi au suferit, dar n-are nicio importanţă că am fost cusută din cauza asta. Pentru mine este important că nu s-a intervenit deloc şi am născut normal.)

Înainte de expulzie m-au întrebat dacă vreau să vină soţul că e pe hol. "NU! SĂ STEA ACOLO PÂNĂ SE TERMINĂ!" X( Nu vroiam să mă vadă, m-ar fi enervat chiar! :lol:
    În fine, după câteva încercări nereuşite, am reuşit în sfârşit să împing ca lumea şi am născut "spontan" un pui mic şi alb şi ud, o urlătoare mică, pe care Dr. Zaher vesel mi-a pus-o pe piept. Uau! Minunat! Ce senzaţie să simţi presiunea şi să încerci să scoţi afară un cap mic şi apoi puf! într-o secundă să iasă restul corpului şi gata! Al tău bebeluş e cu tine! :x
    Mi-a fost scoasa repede placenta şi s-a verificat cicatricea, totul era bine. Uraa! :grin:

2 ore am stat întinsă în sală, până mi-au trecut frisoanele, timp în care soţul meu a stat cu mine, m-a ţinut de mână, mi-a arătat ce mândru e de mine (mai ales după ce a aflat că nu am făcut epidurală ), a văzut bebeluşul (care a stat la incubator până ce vernixul s-a absorbit în piele, timp în care bebe era liniştit, dădea din picioruşe şi mânutze).
    Şi i-am dat copilului un nume care a venit spontan în mintea fiecăruia din noi. De data asta eu eram cea care trebuia să îi dea nume copilului, dar se pare că am avut amândoi aceeaşi intuiţie, aceeaşi inspiraţie, cu acelaşi nume deosebit.

După aceea am fost dusă în camera noastră, unde am mâncat. După ce mi-am mai adunat forţele, am sunat să anunţ că eu sunt pregătită să-mi primesc puiul în cameră atunci când el va putea fi adus la mine. Dacă nu mă odihneam între contracţii, aşa cum îmi recomandase personalul medical, nu aveam puterea să mă ridic din pat imediat ce am terminat de mâncat (m-au ajutat ei şi cu nişte calciu după naştere, ce-i drept, dar odihna, cât a fost a însemnat foarte mult).

Cât am stat internată cu puiul în cameră am avut totul asigurat: masa - care în primele 2 zile mi s-a părut puţină :lol: , la efortul pe care îl depusem aveam o foame de lup, plus că am alăptat de la început; scutece pentru bebe, torşoane pentru mine, cămăşuţă, papucei, săpun, etc. Practic nu am avut nevoie de mare lucru de la mine, deşi aveam bagaj mai mult că înainte de plecarea din Galaţi nu mă aşteptasem să mă internez atât de repede

Îi mulţumesc Dr. Zaher Mohamed pentru şansă, încurajări, încredere şi ajutorul deosebit acordat la naştere. A fost omul potrivit pentru împlinirea unei minuni în viaţa noastră.
    Fie ca prin intermediul dânsului şi al celorlalţi oameni extraordinari de la Clinica Isis să aibă loc cât mai mult succese şi minuni!
    Ultima editare de ramona32 : 31 ian 2012 la 20:45
    Lalira, Ariana and elena88 like this.

Data inscrierii
    octombrie 2011
    Varsta
    32
    Posturi
    47

Implicit Raspuns Maternitatea Isis Constanta , NASTERE VAGINALA DUPA OPERATIE CEZARIANA(NBAC)

Si mai jos, povestea Antoanelei, care dupa 1 an si 6 luni de la operatia de cezariana a adus pe lume inca un bebelus perfect sanatos. Nastere naturala in apa.

,,Sunt educator Lamaze in Piatra Neamt, si urmaresc cu interes discutiile purtate aici.
    Sunt mama unui baietel de 1 an si 6 luni, nascut in aprilie 2009 prin cezariana.
    Povestea este lunga, dar o voi scurta din respect pentru timpul vostru - dupa un travaliu de mai bine de 24 de ore cu contractii regulate la 10 minute si nici o urma de dilatatie, am ajuns sa fac cezariana.
    Totul a decurs bine, fara complicatii, si inafara de moralul meu (care imi doream foarte mult sa nasc natural, in apa) nimeni nu a avut de suferit.
    Am nascut intr-o clinica privata, pentru ca doar acolo se putea naste in apa in acel moment, insa in sala de "alaturi de apa". Mentionez ca in acel moment nu eram educator Lamaze inca, urmasem insa un curs de educatie prenatala Lamaze si mai stiam una-alta. Aceasta prima poveste se incheie aici.
    Urmeaza a doua, pentru care va supun atentiei supararea si dezamagirea mea nemasurata!
    La un an dupa nasterea lui Luca (primul baietel) am ramas insarcinata din nou, si am acum 29 de saptamani. A doua sarcina, aceiasi "fixatie", de aceasta data insa mai puternica - vreau sa nasc natural, in apa daca se poate!
    Spun "in apa daca se poate" pentru ca pana in acest moment nu am gasit NICI UN DOCTOR dispus sa ma asiste la o nastere naturala, daramite in apa!
    Mi s-au insirat toate riscurile posibile si imposibile, cel mai adesea fiind speriata cu "MORI SI TU SI COPILUL". Stiam ca va fi greu, dar nu intr-atat de greu! Pana la urma urmei ar trebui sa fie decizia mea, nu?
    Si atunci vin si va intreb... intre a naste acasa, a ajunge la spital in ultima faza si a naste cu moasa si eventual medicul de garda care sa ma faca albie de porci si a face cezariana, care este "pastila" cea mai usor de inghitit?
    Nu pot insa sa exclud din aceasta ecuatie riscul (la dimensiunile sale normale, nu exagerate) al nasterii naturale dupa cezariana. Si cu "burtica la gura", cu aceasta experienta si dezamagire in spate, vin in fata altor viitoare mamici gravide si le povestesc despre increderea in corpul lor, despre "negocierile" cu doctorul, despre nasterea naturala, frumoasa si sanatoasa!
    Dar stiti ceva? O fac cu drag, o fac cu pasiune si o fac cu mai multa forta decat as fi facut-o in alte imprejurari!
    Pentru ca avem dreptul sa alegem, sa cunoastem avantajele si riscurile in mod corect!
    Vreau insa sa-mi spuneti ce credeti voi despre nasterea naturala dupa cezariana in Romania, pentru ca nu cred sa fiu singura care se confrunta cu asta.
    Liliana - crezi ca la Constanta, la ISIS, se poate implini visul meu?''

Ulterior, Antoanela a fost vazuta de dr.Zaher, s-au discutat toate aspectele travaliului, nasterii, posibilele riscuri, ce conduita trebuie abordata.
    Din saptamana 37, a fost atent urmarita, iar in dimineata zilei de ieri (la 39 saptamani), au inceput contractiile, iar dupa amiaza s-a internat in maternitate cu un travaliu progresiv.
    Antoanela a fost echilibrata, s-a miscat continuu, a fost atent monitorizata si dupa 5 ore de travaliu, s-a nascut Stefan, Apgar 10.
    elena88 likes this.

Data inscrierii
    octombrie 2011
    Varsta
    32
    Posturi
    47

Implicit Raspuns Maternitatea Isis Constanta , NASTERE VAGINALA DUPA OPERATIE CEZARIANA(NBAC)

Povestea Elei

"Am gasit in cele din urma cateva momente sa scriu... Cand vrei sa spui multe, "cateva" momente sunt greu de gasit )
    Va multumesc mult pentru felicitari! Nu m-am asteptat ca dorinta mea implinita sa dea nastere atat de multor discutii si sperante!
    Vreau insa sa fiu corecta si sa impart felicitarile cu d-nul doctor Zaher, cu Liliana, cu sotul meu si cu echipa ISIS. Toti merita!

Am fost felicitata pentru curaj... insa nu cred ca am fost mai curajoasa decat orice alta mamica in asteptarea copilului ei. Si am sa va explic de ce.
    Dupa multele descurajari primite in prima parte a sarcinii de la doctori care nu vroiau sa auda de o nastere vaginala dupa cezariana, am inceput sa ma informez mai atent, gandindu-ma ca pana la urma, probabil ei nu imi doresc raul. Am citit mult, studii din alte tari, am cerut explicatii medicului care imi urmarea sarcina, apoi altui medic, am vorbit cu moase, cu alte mamici care au nascut vaginal dupa cezariana (ce-i drept acum 30 ani), am intrebat si alti educatori prenatali (si eu sunt educator prenatal)... si am luat hotararea de a merge mai departe.
    Si foarte important, am crezut din prima secunda ca totul va fi bine, ca nu vor fi probleme sau complicatii. Mai mult, dupa discutia cu d-nul doctor, am crezut in el! Am crezut in dumnealui pentru ca am cazut de acord asupra “planului de nastere” si am simtit ca este intr-adevar dispus sa ma lase sa incerc sa nasc natural. I-am promis insa ca atunci cand imi va spune ca trebuie sa intervina, voi fi de acord .
    De aceea va spun ca n-am avut nevoie de curaj. Nu mi-a fost teama nici o secunda ca se poate intampla ceva. Nu am avut deci cand sa-mi folosesc curajul . La cat de multe astfel de nasteri sunt in Romania, cred ca d-nul doctor a avut mai mult curaj sa creada in mine si sa-mi fie alaturi.

Va promit mai multe detalii despre factorii pe care i-am luat in considerare in alegerea mea si pe care cred ca trebuie sa-i cunoasteti daca va ganditi sa nasteti vaginal dupa cezariana intr-o “interventie” viitoare.

Acum vreau sa va povestesc insa cum a fost...

Am venit in Constanta dupa Craciun, in 27 decembrie, si eram hotarata sa nu plec decat cu baietelul in brate . Zilele cat am stat aici am incercat sa fac cat mai multa miscare. M-am plimbat mult... 3-5 ore/zi. Eram linistita dar nerabdatoare! I-am aratat burticii mele tot orasul (cu harta in buzunar, caci nici eu nu stiam pe unde merg), plaja si marea, zapada si nisipul inghetat.
    In 31 decembrie am mers la control, sa vedem unde ne petrecem Revelionul – la ISIS sau aiurea . Stefan insa nu dadea semne ca ar dori sa mai profite de vechea lege cu concediul de 2 ani, asa ca am plecat sa sarbatorim noul an.
    Abia in dimineata zilei de 4 ianuarie a inceput... sfarsitul asteptarii.
    M-am trezit aproape de 8 cu contractii dureroase, la interval de 5-7 minute, neregulate insa si destul de suportabile. Inca mai aveam chef de discutii “inteligente” intre contractii si zambetul nu-mi pierise de tot. Nu erau ce trebuia, dar ii promisesem d-lui doctor ca voi veni la primele semne, pentru a fi sub supraveghere.
    Si intr-adevar, dupa control, am plecat din nou la plimbare – colul era inca inchis, lung si nu se modificase nimic.
    Incet incet insa lucrurile au evoluat, si in jur de ora 12 – 13 durerea imi dadea deja de furca... nu mai zambeam, nu mai aveam chef de discutii si incepusem sa-mi doresc sa se termine.
    De-aici incolo am incercat sa aplic “teoria” Lamaze pe care o stiam ... miscare, schimbarea pozitiilor, relaxare intre contractii, etc... Unele au mers, altele mai putin. Incercam sa-mi gasesc pozitiile care imi fac bine, ritmul care ma calmeaza si orice imi distragea atentia de la durere .
    Am revenit la ISIS dupa-amiaza (16.00-16.30) si am aflat ca intr-adevar, bebe se hotarase sa vina in acea zi.
    Mi-am lasat bagajul in camera si am urcat in sala de travaliu/nastere de unde aveam sa cobor a doua zi dimineata . Mai tarziu a venit si sotul meu, care mi-a fost alaturi pana aproape de sfarsit. Spun aproape, pentru ca in ultima parte a travaliului, in timpul expulziei, s-a retras “in glorie” incercand sa nu dea doctorilor mai multa treaba decat e necesar si decat aveau deja cu mine . Iar eu, sincer va spun, in acele momente, momentele finale, nu mi l-am dorit acolo.
    In sala de nasteri am fost monitorizata cate 20 minute la fiecare 30-40 minute. Era important ca d-nul doctor sa stie cum e bebe si cum sunt contractiile pentru a preveni/prevedea eventuale probleme legate de uterul cicatricial.
    Intre monitorizari m-am plimbat, am folosit mingea, am respirat...
    Initial mi-a fost alaturi asistenta/moasa care era in tura. M-a ajutat, m-a ghidat, mi-a facut masaj la spate si m-a incurajat permanent.
    La un moment dat insa m-a sunat Liliana, care stia ca ajunsesem la maternitate. Mi-a fost rusine sa o chem, pentru ca lucrase de noapte si nu vroiam sa o deranjez. Ea insa m-a auzit cum respiram in timpul unei contractii si mi-a spus: Eu vin oricum!
    Si bine a facut! Cand a ajuns si am inceput sa “lucram” am simtit imediat schimbarea! Pe ea o cunosteam, discutasem anterior ce vreau si ce nu, ma stia si ea si-mi putea anticipa nevoile. Mi-a facut bine sa-i predau ei “controlul”. Ma privea in ochi, numara cu mine respiratiile, ma “tragea de maneca” sa nu las tensiunea si durerea sa ma copleseasca: Descreteste fruntea! Nu te gandi la durere... inspira adanc 1-2-3-4...tine respiratia 1-2...expira luuung 1-2-3-4-5-6. Concentreaza-te pe respiratie. Hai, din nou!
    Mi-a facut foarte bine! Intre contractii ma tinea de vorba si-mi povestea... nu mai stiu despre ce am vorbit. Era un dialog, ma antrena in discutie...dar acum nu-mi mai amintesc absolut nimic . Sper doar sa nu fi spus prea multe tampenii...
    Stiu doar ca inchideam ochii in timpul fiecarei contractii... a vazut asta si mi-a stins lumina la un moment dat. Era atat de bine...
    Vreau sa subliniez ce important a fost pentru mine mediul in care ma aflam – era liniste, eram in camera doar noi 3: eu, Liliana si sotul meu (care nu facea prea multe, dar pe care il vroiam aproape pentru ca imi oferea un sentiment de siguranta), si puteam sa fac tot ce-mi trecea prin minte, tot ce simteam ca imi face bine, ca imi aduce alinare. Nu se tranteau usi, nu se vorbea fara rost, nu intrau si ieseau aiurea diverse persoane... imi era respectata intimitatea si nevoile. Asta ma facea si pe mine sa nu ma panichez, sa fiu calma si increzatoare.
    Pe minge am folosit alt tipar de respiratie, tot la indemnul ei, pentru ca i-am spus ca imi vine greu sa mai respir ca pana atunci. Si a fost ce trebuia, ce aveam nevoie atunci.
    Am ramas insa tot timpul “conectata” la realitate. D-nul doctor mai venea din cand in cand “in control” si ma bucuram sa aflu ca dilatatia mea creste... desi metoda de investigatie nu ma incanta prea mult .
    La un moment dat mi-a spus ca va fi nevoie sa rupa membranele daca nu se intampla asta de la sine in urmatoarele 30 min. Am intrebat de ce, si mi-a explicat frumos si clar: era in beneficiul meu ca bebe sa treaca cu capusorul de linia operatiei, sa nu stea acolo si sa forteze uterul. A fost explicatia de care aveam nevoie – m-a ajutat sa inteleg si sa accept interventia.
    Timpul scurs din acest moment si pana l-am auzit pe Stef plangand... nu l-am mai putut aprecia. Am crezut initial ca ultima parte, in care am “impins” a durat destul de putin. Ulterior insa am aflat ca fusese aproape o ora.
    Aproape o ora in care probabil emotiile echipei au fost mult mai mari decat ale mele. Va spuneam ca eu am fost increzatoare si “relaxata” din acest punct de vedere. Stiam ca toti acei oameni, echipa, sunt acolo pentru mine. Sunt acolo pentru a interveni rapid in caz de nevoie, si aveam toata increderea in d-nul doctor Zaher!
    Spuneam ca emotiile d-lui doctor au fost mai mari... am inteles apoi ca si tensiunea ... pentru ca la final, coborat in canalul de nastere, copilul bloca posibilitatea identificarii unei eventuale hemoragii la nivelul cicatricii uterine.
    Eu... am fost destul de stangace la inceput in ce priveste modul cum trebuia sa imping... desi teoretic le stiam pe toate! Liliana si colega ei m-au indrumat insa cu rabdare si... totul a fost in regula!
    Dumnezeu ne-a ajutat si n-am avut probleme. A fost o nastere reusita si fara complicatii.
    De aceea va spuneam la inceput ca nu am facut nimic mai mult decat orice alta mamica aflata in aceasi situatie. Poate doar sa dau mai multe emotii d-lui doctor... dar cred ca au avut ei parte si de altele, mai “tari”!
    Dupa “muzica” minunata cantata de Stef in primele secunde (la 22.25), a urmat partea mai putin placuta a “repararii” zonei perineale. Pentru ca a observat teama mea de durerea pe care stiam ca o voi simti, d-nul doctor a fost foarte diplomat si m-a tinut de vorba tot timpul “operatiunii”, fara sa-mi lase timp de reactie. Si “trucul” lui a mers!
    L-am primit apoi pe baietel, l-am tinut la piept... a mirosit, a cautat... dar nu a avut chef sa manace. Probabil era cam obosit dupa aproape 12 ore de “calatorie” .

Am ramas apoi treaza pana dimineata... am rememorat fiecare moment, fiecare secunda, fiecare expresie si miscare... si m-am intrebat: a fost o alegere buna in ciuda tuturor celor care ma priveau ciudat cand insistam cu ideea mea? DA, a meritat fiecare clipa! Sentimentele, satisfactia, bucuria... nu pot fi explicate, nu pot fi egalate! M-am bucurat enorm si am varsat lacrimi de emotie si in cazul primei nasteri, dar acum a fost cu totul altceva!
    Aceasta “reusita” mi-a dat putere si in zilele urmatoare. Recuperarea fizica, oboseala, au trecut mai repede, mai usor... mi-am revenit mai repede si am trecut mai usor peste “inconvenientele” nasterii vaginale.

In cateva cuvinte, aceasta este povestea visului meu implinit!
    Va multumesc d-le doctor Zaher!

Ela"

elena88 Avatar
    elena88 este offline Membru
    Data inscrierii
    august 2011
    Varsta
    23
    Posturi
    768

frumoasa poveste , si eu imi mai doresc un bebe nu am decat un an aproape de la nastere,dar nu mai vreau cezariana mi-as dori normal daca s-ar putea.

Data inscrierii
    octombrie 2011
    Varsta
    32
    Posturi
    47

elena, acum ai aflat ca este posibil. Pana in momentul in care vei decide tu sa mai ai un copilas te poti informa ,te poti pregati pentru momentul nasterii. daca ai citit cu atentie povestile de mai sus ti-ai dat seama probabil ca aceste femei nu au avut doar dorinta de a naste pe cale naturala si ci o anume pregatire.S-au informat, au citit chiar s-au sprijinit una pe cealalta.Sunt multe gravidute care isi doresc o astfel de experienta insa din pacate nu toate reusesc.Va tin la curent

elena88 Avatar
    Data inscrierii
    august 2011
    Varsta
    23
    Posturi
    768

Citat Citat din ramona32 Vezi post
    Povestea Elei

"Am gasit in cele din urma cateva momente sa scriu... Cand vrei sa spui multe, "cateva" momente sunt greu de gasit )
    Va multumesc mult pentru felicitari! Nu m-am asteptat ca dorinta mea implinita sa dea nastere atat de multor discutii si sperante!
    Vreau insa sa fiu corecta si sa impart felicitarile cu d-nul doctor Zaher, cu Liliana, cu sotul meu si cu echipa ISIS. Toti merita!

Am fost felicitata pentru curaj... insa nu cred ca am fost mai curajoasa decat orice alta mamica in asteptarea copilului ei. Si am sa va explic de ce.
    Dupa multele descurajari primite in prima parte a sarcinii de la doctori care nu vroiau sa auda de o nastere vaginala dupa cezariana, am inceput sa ma informez mai atent, gandindu-ma ca pana la urma, probabil ei nu imi doresc raul. Am citit mult, studii din alte tari, am cerut explicatii medicului care imi urmarea sarcina, apoi altui medic, am vorbit cu moase, cu alte mamici care au nascut vaginal dupa cezariana (ce-i drept acum 30 ani), am intrebat si alti educatori prenatali (si eu sunt educator prenatal)... si am luat hotararea de a merge mai departe.
    Si foarte important, am crezut din prima secunda ca totul va fi bine, ca nu vor fi probleme sau complicatii. Mai mult, dupa discutia cu d-nul doctor, am crezut in el! Am crezut in dumnealui pentru ca am cazut de acord asupra “planului de nastere” si am simtit ca este intr-adevar dispus sa ma lase sa incerc sa nasc natural. I-am promis insa ca atunci cand imi va spune ca trebuie sa intervina, voi fi de acord .
    De aceea va spun ca n-am avut nevoie de curaj. Nu mi-a fost teama nici o secunda ca se poate intampla ceva. Nu am avut deci cand sa-mi folosesc curajul . La cat de multe astfel de nasteri sunt in Romania, cred ca d-nul doctor a avut mai mult curaj sa creada in mine si sa-mi fie alaturi.

Va promit mai multe detalii despre factorii pe care i-am luat in considerare in alegerea mea si pe care cred ca trebuie sa-i cunoasteti daca va ganditi sa nasteti vaginal dupa cezariana intr-o “interventie” viitoare.

Acum vreau sa va povestesc insa cum a fost...

Am venit in Constanta dupa Craciun, in 27 decembrie, si eram hotarata sa nu plec decat cu baietelul in brate . Zilele cat am stat aici am incercat sa fac cat mai multa miscare. M-am plimbat mult... 3-5 ore/zi. Eram linistita dar nerabdatoare! I-am aratat burticii mele tot orasul (cu harta in buzunar, caci nici eu nu stiam pe unde merg), plaja si marea, zapada si nisipul inghetat.
    In 31 decembrie am mers la control, sa vedem unde ne petrecem Revelionul – la ISIS sau aiurea . Stefan insa nu dadea semne ca ar dori sa mai profite de vechea lege cu concediul de 2 ani, asa ca am plecat sa sarbatorim noul an.
    Abia in dimineata zilei de 4 ianuarie a inceput... sfarsitul asteptarii.
    M-am trezit aproape de 8 cu contractii dureroase, la interval de 5-7 minute, neregulate insa si destul de suportabile. Inca mai aveam chef de discutii “inteligente” intre contractii si zambetul nu-mi pierise de tot. Nu erau ce trebuia, dar ii promisesem d-lui doctor ca voi veni la primele semne, pentru a fi sub supraveghere.
    Si intr-adevar, dupa control, am plecat din nou la plimbare – colul era inca inchis, lung si nu se modificase nimic.
    Incet incet insa lucrurile au evoluat, si in jur de ora 12 – 13 durerea imi dadea deja de furca... nu mai zambeam, nu mai aveam chef de discutii si incepusem sa-mi doresc sa se termine.
    De-aici incolo am incercat sa aplic “teoria” Lamaze pe care o stiam ... miscare, schimbarea pozitiilor, relaxare intre contractii, etc... Unele au mers, altele mai putin. Incercam sa-mi gasesc pozitiile care imi fac bine, ritmul care ma calmeaza si orice imi distragea atentia de la durere .
    Am revenit la ISIS dupa-amiaza (16.00-16.30) si am aflat ca intr-adevar, bebe se hotarase sa vina in acea zi.
    Mi-am lasat bagajul in camera si am urcat in sala de travaliu/nastere de unde aveam sa cobor a doua zi dimineata . Mai tarziu a venit si sotul meu, care mi-a fost alaturi pana aproape de sfarsit. Spun aproape, pentru ca in ultima parte a travaliului, in timpul expulziei, s-a retras “in glorie” incercand sa nu dea doctorilor mai multa treaba decat e necesar si decat aveau deja cu mine . Iar eu, sincer va spun, in acele momente, momentele finale, nu mi l-am dorit acolo.
    In sala de nasteri am fost monitorizata cate 20 minute la fiecare 30-40 minute. Era important ca d-nul doctor sa stie cum e bebe si cum sunt contractiile pentru a preveni/prevedea eventuale probleme legate de uterul cicatricial.
    Intre monitorizari m-am plimbat, am folosit mingea, am respirat...
    Initial mi-a fost alaturi asistenta/moasa care era in tura. M-a ajutat, m-a ghidat, mi-a facut masaj la spate si m-a incurajat permanent.
    La un moment dat insa m-a sunat Liliana, care stia ca ajunsesem la maternitate. Mi-a fost rusine sa o chem, pentru ca lucrase de noapte si nu vroiam sa o deranjez. Ea insa m-a auzit cum respiram in timpul unei contractii si mi-a spus: Eu vin oricum!
    Si bine a facut! Cand a ajuns si am inceput sa “lucram” am simtit imediat schimbarea! Pe ea o cunosteam, discutasem anterior ce vreau si ce nu, ma stia si ea si-mi putea anticipa nevoile. Mi-a facut bine sa-i predau ei “controlul”. Ma privea in ochi, numara cu mine respiratiile, ma “tragea de maneca” sa nu las tensiunea si durerea sa ma copleseasca: Descreteste fruntea! Nu te gandi la durere... inspira adanc 1-2-3-4...tine respiratia 1-2...expira luuung 1-2-3-4-5-6. Concentreaza-te pe respiratie. Hai, din nou!
    Mi-a facut foarte bine! Intre contractii ma tinea de vorba si-mi povestea... nu mai stiu despre ce am vorbit. Era un dialog, ma antrena in discutie...dar acum nu-mi mai amintesc absolut nimic . Sper doar sa nu fi spus prea multe tampenii...
    Stiu doar ca inchideam ochii in timpul fiecarei contractii... a vazut asta si mi-a stins lumina la un moment dat. Era atat de bine...
    Vreau sa subliniez ce important a fost pentru mine mediul in care ma aflam – era liniste, eram in camera doar noi 3: eu, Liliana si sotul meu (care nu facea prea multe, dar pe care il vroiam aproape pentru ca imi oferea un sentiment de siguranta), si puteam sa fac tot ce-mi trecea prin minte, tot ce simteam ca imi face bine, ca imi aduce alinare. Nu se tranteau usi, nu se vorbea fara rost, nu intrau si ieseau aiurea diverse persoane... imi era respectata intimitatea si nevoile. Asta ma facea si pe mine sa nu ma panichez, sa fiu calma si increzatoare.
    Pe minge am folosit alt tipar de respiratie, tot la indemnul ei, pentru ca i-am spus ca imi vine greu sa mai respir ca pana atunci. Si a fost ce trebuia, ce aveam nevoie atunci.
    Am ramas insa tot timpul “conectata” la realitate. D-nul doctor mai venea din cand in cand “in control” si ma bucuram sa aflu ca dilatatia mea creste... desi metoda de investigatie nu ma incanta prea mult .
    La un moment dat mi-a spus ca va fi nevoie sa rupa membranele daca nu se intampla asta de la sine in urmatoarele 30 min. Am intrebat de ce, si mi-a explicat frumos si clar: era in beneficiul meu ca bebe sa treaca cu capusorul de linia operatiei, sa nu stea acolo si sa forteze uterul. A fost explicatia de care aveam nevoie – m-a ajutat sa inteleg si sa accept interventia.
    Timpul scurs din acest moment si pana l-am auzit pe Stef plangand... nu l-am mai putut aprecia. Am crezut initial ca ultima parte, in care am “impins” a durat destul de putin. Ulterior insa am aflat ca fusese aproape o ora.
    Aproape o ora in care probabil emotiile echipei au fost mult mai mari decat ale mele. Va spuneam ca eu am fost increzatoare si “relaxata” din acest punct de vedere. Stiam ca toti acei oameni, echipa, sunt acolo pentru mine. Sunt acolo pentru a interveni rapid in caz de nevoie, si aveam toata increderea in d-nul doctor Zaher!
    Spuneam ca emotiile d-lui doctor au fost mai mari... am inteles apoi ca si tensiunea ... pentru ca la final, coborat in canalul de nastere, copilul bloca posibilitatea identificarii unei eventuale hemoragii la nivelul cicatricii uterine.
    Eu... am fost destul de stangace la inceput in ce priveste modul cum trebuia sa imping... desi teoretic le stiam pe toate! Liliana si colega ei m-au indrumat insa cu rabdare si... totul a fost in regula!
    Dumnezeu ne-a ajutat si n-am avut probleme. A fost o nastere reusita si fara complicatii.
    De aceea va spuneam la inceput ca nu am facut nimic mai mult decat orice alta mamica aflata in aceasi situatie. Poate doar sa dau mai multe emotii d-lui doctor... dar cred ca au avut ei parte si de altele, mai “tari”!
    Dupa “muzica” minunata cantata de Stef in primele secunde (la 22.25), a urmat partea mai putin placuta a “repararii” zonei perineale. Pentru ca a observat teama mea de durerea pe care stiam ca o voi simti, d-nul doctor a fost foarte diplomat si m-a tinut de vorba tot timpul “operatiunii”, fara sa-mi lase timp de reactie. Si “trucul” lui a mers!
    L-am primit apoi pe baietel, l-am tinut la piept... a mirosit, a cautat... dar nu a avut chef sa manace. Probabil era cam obosit dupa aproape 12 ore de “calatorie” .

Am ramas apoi treaza pana dimineata... am rememorat fiecare moment, fiecare secunda, fiecare expresie si miscare... si m-am intrebat: a fost o alegere buna in ciuda tuturor celor care ma priveau ciudat cand insistam cu ideea mea? DA, a meritat fiecare clipa! Sentimentele, satisfactia, bucuria... nu pot fi explicate, nu pot fi egalate! M-am bucurat enorm si am varsat lacrimi de emotie si in cazul primei nasteri, dar acum a fost cu totul altceva!
    Aceasta “reusita” mi-a dat putere si in zilele urmatoare. Recuperarea fizica, oboseala, au trecut mai repede, mai usor... mi-am revenit mai repede si am trecut mai usor peste “inconvenientele” nasterii vaginale.

In cateva cuvinte, aceasta este povestea visului meu implinit!
    Va multumesc d-le doctor Zaher!

Ela"
    Doamne , ce mai poveste!!!va jur ca mi-au dat lacrimile...oau...ce mai curaj , si cata profesionalitate !!! bv ...doctorul asta chiar este un erou , mamicile deasemenea!!!

elena88 Avatar
    Data inscrierii
    august 2011
    Varsta
    23
    Posturi
    768

elena, acum ai aflat ca este posibil. Pana in momentul in care vei decide tu sa mai ai un copilas te poti informa ,te poti pregati pentru momentul nasterii. daca ai citit cu atentie povestile de mai sus ti-ai dat seama probabil ca aceste femei nu au avut doar dorinta de a naste pe cale naturala si ci o anume pregatire.S-au informat, au citit chiar s-au sprijinit una pe cealalta.Sunt multe gravidute care isi doresc o astfel de experienta insa din pacate nu toate reusesc.Va tin la curent
    da Ramona eu din pacate nu locuiesc in romania ci in germania , dar am auzit ca si aici se poate naste vaginal dupa cezariana.Si multumesc pt toate povestile care le-ai publicat . sunt niste povesti care te lovesc pana la inima.si nu numai...mi-a dat curaj sa nasc urmatorul copilas vaginal asa cum mi-am dorit si pe primul dar din pacate nu s-a putut.mai sunt povesti?

Data inscrierii
    octombrie 2011
    Varsta
    32
    Posturi
    47

mai sunt povesti elena insa trebuie sa cer permisiunea "autoarelor" de a le posta si pe acest forum. Trebuie sa va spun ca sunt povesti extraordinare pe care le puteti citi si in "jurnalul maternitatii Isis" Jurnalul Maternitatii Isis. Nasteri in apa, nasteri premature , sunt povesti emotionante dar cu final fericit.
    vreau sa-ti mai spun ca in aceasta vara o graviduta a venit din Grecia pentru a naste in apa la Isis. Acolo nu era posibil , sau poate ca daca ar fi avut aceasta posibilitate costurile ar fi fost mari. Si povestea ei o gasiti in jurnal.
    Ultima editare de ramona32 : 02 feb 2012 la 13:49

elena88 Avatar
    Data inscrierii
    august 2011
    Varsta
    23
    Posturi
    768

merci mult ramona am sa citesc povestile din lincul asta . povestile pe care le-ai publicat tu aici sunt f. f. frumoase .as dori si eu sa nasc la maternitatea asta din constanta , dar sunt prea departe. dar si aici sunt conditii foarte bune si doctori cu experienta si se poate si nasterea vaginala dupa cezariana. la urmatoarea sarcina sper ca voi reusi ceea ce mi-am propus.ms

Data inscrierii
    octombrie 2011
    Varsta
    32
    Posturi
    47

Iti doresc din suflet sa reusesti elena si sunt convinsa ca va fi asa!

elena88 Avatar
    Data inscrierii
    august 2011
    Varsta
    23
    Posturi
    768

Iti doresc din suflet sa reusesti elena si sunt convinsa ca va fi asa!
    da asa sper si eu multumesc din suflet , am sa te tin la curent cu ce decizie voi lua.pup!

elena88 Avatar
    Data inscrierii
    august 2011
    Varsta
    23
    Posturi
    768

Ramona ,
    Am citit povestile din maternitatea isis din constanta , si m-au impresionat pana la lacrimi , nu am cuvinte ... asa de frumos ... si personalul de acolo si doctorii sunt asa de profesionisti ce sa mai ... nu mai am cuvinte , pacat ca nu este asa peste tot in Romania .Am citit si biografia doctorului Zaher si ma impresionat foarte mult curajul si ambitia lui de a deveni doctor . merci mult pt blog-ul publicat m-a facut si pe mn sa prind curaj si sa gandesc altfel.multumesc inca o data.mii de pupici!!!

Pagina 1 din 5 12345 UltimulUltimul

Subiecte Similare

1. Maternitatea particulara Isis Constanta
    De lovelife in forum Cursuri Gravide
    Replici: 49
    Ultimul post: 16 mar 2012, 10:11
  2. Nasterea normala vaginala dupa cezariana
    De Willie in forum Nasterea
    Replici: 10
    Ultimul post: 31 ian 2012, 21:22
  3. Cum ma voi simti dupa o operatie de cezariana?
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Replici: 0
    Ultimul post: 15 nov 2009, 12:56
  4. Cezariana sau nastere vaginala?
    De lovelife in forum Nasterea
    Replici: 5
    Ultimul post: 21 feb 2009, 20:20
  5. Colac de stat pe el dupa nastere vaginala
    De Ulma in forum Nasterea
    Replici: 3
    Ultimul post: 02 dec 2008, 12:27

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44