Femeile care au trecut de curand prin experienta nasterii, pot sa impartaseasca din experienta proprie gravidelor care asteapta sa nasca, astfel incat si acestea sa fie mai informate.
Voi proaspetelor mamici cum ati trait miracolul nasterii
bine v-am gasit fetelor, eu am nascut recent, pe 19 noiembrie
eu am fost o norocoasa si am avut o sarcina f usoara si placuta, fara greturi, fara probleme. doar in ultimele 3 saptamani mi-a fost mai greu ca eram mare mare, iar mainile si picioarele mi s-au umflat.
Am mers ince de la inceput pe ideea unei nasteri naturale, desi mi-era o frica enorma de durere, dar eram pregatita pentru asta in sufletul meu. ce a urmat a fost greu si nu vreau sa speriu pe nimeni, dar a meritat, a fost experinta vietii mele.
Apa mi s-a rupt pe la 12 noaptea (nu voiam noaptea si nu voiam sa se rupa apa inainte sa inceapa durerile) si abia de la 3 jumate au inceput durerile, la inceput 'simbolice' si apoi tot mai puternice, dar daca te concentrezi si respiri cum trebe e un pic mai usor. 8 ore mi-a durat travaliul, timp in care m-am dilatat la maxim (10 cm), dar pb cu cel mic a fost ca nu era pozitionat cum trebe, era cu capul in jos dar era cu fatza in fatza nu cu spatele in fatza.... astfel ca nu a putut iesi..... chinurile au fost mari si s-a ajuns la cezariana. cand m-au anesteziat am fost atat de usurata ca am scapat de durere.... dar nu mi-am putut vedea copilul cand l-au scos, si nici pana a doua zi, nu aveam voie sa ma misc dupa anestezie.... abia a doua zi l-am vazut putin, iar de tinut in brate abia dupa 3 zile...
sarcina si nasterea sunt niste experiente unice si minunate, atat de fericita si implinica ca atunci nu te simti niciodata inainte, iar dupa ceiti vezi puiul nimic altceva nu mai conteaza, sentim ala e de nedescris..... va doresc si voua sa aveti parte de ele
buna mamici si eu am nascut in noiembrie un minunat baietel de 3,650kg., sanatos. Despre nastere am sa va povestesc cum am nascut eu dar prin cezariana ptr. cele care le intereseaza. Am avut contractii pe la 6 dimineata deja din 3 in 3 minute si am fost la spital pe la ora 8 . M-au pregatit ptr. nastere, cu clisma de riguare care nu e asa de rea cum se zice , am suportat destul de bine si imediat mi s-au rupt membranele. In 2 minute a venit anestezistul , ptr. ca ma facut anestezie generala, m-a intrebat cateva lucruri ,mi-au pus perfuzie, mi-au luat sange si imediat m-au dus in sala de operatie, unde m-au conectat la o gramada de aparate, mi s-a pus sonda, nasol, apoi masca pe fata si .. m-am trezit la reanimare cu masca de oxigen pe fata si parca eram taiata in doua. Mi-au facut un calmant si apoi m-am linistit. Am stat la reanimare pana a doua zi cand incet am reusit sa ma d-au jos din pat. A uitam cand m-am trezit din anestezie am vazut copilul ca prin vis, ca eram tare ametita si nu am facut decat sa intreb daca e sanatos ptr. ca stiam ca e baiat deja. A doua zi dimineata in salon mi-au adus bebelu si l-am alptat ptr. prima data fara sfatul nimanui ,caci nu s-a sinchisit nimeni sa imi arate sau sa ma indrume ,am facut si eu cum am putut. De aceea fara experienta necesara am avut rani tare urate la sani de urlam cand ma sugea micu. A patra zi am plecat acasa in sfarsit si a fost mai bine. Nu va speriati ca trece repede , doar durerile de spate mai persista pana la 3 luni dar daca as mai naste un copil tot prin cezariana l-as naste!!!! Asa ca nastere usoara mamici si fiti tari si puternice!!!
pozita normala pentru nastere e cu capul in jos si cu spatele in fatza, adica coloana lui e spre burtica ta, al meu a fost cu capul in jos bine de tot dar a fost cu fatza in fatza. asta s-a vazut la eco facut cu o zi inainte de nastere, atata mi-a zis doctorita sa-i spun cand nasc, ca e cu fatza in fatza..... nu mi-a spus mai mult sa nu ma sperie.... eu cred ca ea a sperat ca il va putea rasuci sau ca o sa inceapa sa iasa asa si apoi sa se rasuceasca.... de aia a incercat.... si pentru ca nasterea naturala e mai 'sanatoasa'
dragi mamici nu va speriati de nasterea normala pt ca nu e ceva peste care nu puteti trece!eu de la inceput de cand am stiut ca o sa am un bebe mi-am dorit sa nasc normal, vroiam sa vad cum e acea durere despre care toate femeile ar vrea sa nu o aibe.am sa va povestesc nasterea mea normala despre care am fost atat de curioasa.se intampla intr-o zi de marti a anului 2006 mai precis pe 9 mai ora 11 ,trecusem de cele 40 de saptamani ale gravidantei si nu mai nasteam. In ziua respectiva, adica pe 9 mai imi sun ginecologa si ii spun ca eu vin la spital ca sa nasc odata ca nu mai pot, erau 40 de saptamani implinite si eu nu aveam nici o durere,contractie absolut nimic.ajung la spital ma astepta ginecologa si mi-a spus ca deoarece nu am dureri deloc o sa imi provoace nasterea. Intram in cabinet imi da o pastiluta oral, una mi-o introduce in locul cu pricina si apoi asteapta sa iti vina durerile, asta era pe la ora 11. Primul semn de durere a fost pe la ora 16 dar dupa tot ce a urmat aceea nu se chema durere, apoi ducandu-ma la baie imi iesise pastila care mi-o bagase ginecologa; chem asistenta si imi zice sa ma urc pe masa sa imi bage alta pastila, ma urc pe masa si mi-a bagat pastile dar a fost prea adanc introdusa ca mi-a rupt apa si de atunci au inceput adevaratele dureri, deci era ora 17 dupa-amiaza. Am avut un travaliu lung deoarece durerile acele adevarate m-au tinut pana la 1.30 noaptea cand am nascut un baietel de 3,6KG care avea ochii deschisi cand a iesit.
Acea privire a baietelului meu nu o s-o uit niciodata , parca era speriat, nu stia pe ce lume era, dar vreau sa va zic sa nu va fie frica de nimic ,de durere pt ca acea durere o vindeca cu timpul bebelusul vostru, acel copilas cu ochii ca niste margelute!!! va urez la toate mamicile in asteptare nastere usoara si copii sanatosi si frumosi!!!
Eu am nascut anul acesta in iulie prin cezariana. Experienta din timpul sarcinii a fost f urata , am avut eclampsie.. am zacut la pat cu tratament pentru tensiune mare. Apoi a urmat nasterea pe care nu as mai dorii vreodata sa se repete .. am stabilit ziua pt cezariana, nu am mancat nimic cu o seara inainte asa ca de clizma am scapat, mi-a luat asistenta analizele de sange, pe urma m-au bagat in sala de operatie, mi-au pus sonda, mi-au facut anestezie partiala in coloana si a durut f f tare, si apoi a inceput procedura pe care am simtit-o in totalitate aproape.AM simtit cum umbla, cum tragea , totul .. am plans si m-am vaitat incontinuu pe tot parcursul operatiei, dar asistentele nu m-au bagat in seama, nici nu m-au tinut de vorba vre-un pic. Doctora crezuse ca bb e mai mic (la ultima eco arata ca are bb 3, 300), dar cand l-a scos avea 4,7 kg. In fine am pierdut f mult sange, perfuzia nu mergea bine, calmantele nu aveau mult timp efect, durerile erau si mai si iar pe bebe nu mi l-a adus decat 2 min in prima zi, si in a doua de loc; asa ca am facut super eforturi sa ma ridic din pat si sa ma prefac ca sunt bine ca a treia zi ca sa plecam acasa.
Cand am ajuns acasa nu stiam nici sa schimb un pempers, nici sa alaptez, absolut nimic. M-am invatat singura, bebe are 4 luni acum si 8,7kg, e un plangacios si rasfatat , iar mami e in depresie ca un bonus la o sarcina si o nastere grea...
buna. eu am nascut in noiembrie o fetita de 3,5 kg. am nascut prin cezariana, nici nu s-a pus problema nasterii naturale, cordonul era in jurul gatului si noroc ca s-a vazut la ecograf. am citit experienta mamei lui alex. chiar a fost una traumatizanta. eu nu am avut probleme deloc (exceptand clisma care e fff neplacuta). mi s-a facut anestezie in coloana, am simtit doar o furnicatura, au vorbit cu mine tot timpul, mi s-a explicat tot ce se facea, am simtit dar nu pot spune ca m-a durut, pe maria am vazut-o cand a scos-o si pt cateva minute dupa ce am ajuns la reanimare, am tinut-o in brate abia a doua zi. m-am dat jos din pat de dimineata, auzisem eu ca, cu cat te misti mai repede cu atat iti revii mai repede. operatia e dureroasa si nici nu te poti misca fara un corset adecvat care sa sustina muschiul dar in 2 saptamani mi-am revenit complet iar la o luna nici n-o mai simteam. am vazut si mamici care au nascut natural si mamici cu cezariana. experienta este unica pt fiecare si durerea la fel. daca ar fi sa aleg as alege cezariana oricand, durerile de dupa operatie nu par a se compara cu ce-am auzit eu din sala de nasteri cat am stat in spital. dar reiau, durerea e o experienta unica si personala. eu poate am avut noroc. si asta tot nu m-a scapat de depresia post natala, am facut tot ce se putea, furia laptelui, febra, besicute cu apa de la febra, rani la sani, maini, picioare umflate, etc, si vorba colegei de mai sus nu stiam nici sa alaptez, nici sa schimb un pampers.
acum, un an mai tarziu, puiul merge singur, mananca de toate, face la oala, spune MAMA, asa ca dragele mele toate trec si vin altele, inclusiv depresia, dar una peste alta MERITA.
bafta multa si sanatate. sa va bucurati de puii vostri.
buna, eu sunt la a doua sarcina primaa fost de ceva timp in urma aprilie 2004, am nascut normal si nu pot sa spun ca am avut dureri foarte mari, eu am ajuns la spital la ora 1940 , cu membranele nerupte, doctorul le-a rup si la ora 20:10 minute s-a nascut baietelul meu........acum am o fetita asa spune domnul doctor si obtez tot pentru nastere normala. m-am refacut foarte repede, am fost un pic taiata ptr ca a cantarit 3.9kg dar am fost o fericita sa-l vad imediat dupa nastere.
acum are 4ani si 8 luni si o asteapta pe surioara lui.
bafta si voua si nastere usoara
buna ziua.Am si eu o intrebare la dumneavostra,in urma unui tomograf la gral medical mi sa spus ca am un uter septat incomplet fundic,dupa acest rezultat am mers la medicul de familie si am facut 2 ecografii si imi iese un uter perfect normal.acum nu stiu ce sa mai cred mai ales ca ne dorim foarte mult un bebe.am inteles ca daca ai un uter septat nu poti duce o sarcina la capat.cine ma poate ajuta cu un raspuns daca as putea duce o sarcina la capat si ce trebuie sa fac sa mi se dea un raspuns sigur.multumesc anticipat
şi eu am fost la un medic care mi-a zis că m uterul prea mic şi n-o să pot păstra niciodată un copil... mi-a dat īn schimb un tratament de trei luni cu nişte anticoncepţionale, triquilar parcă se numeau şi mi-a zis să merg după aia la control... Eu am luat cam patru luni parcă şi pe urmă n-am mai luat nimic... ne-am protejat prin alte metode vreo două luni pe urmă am rămas īnsărcinată şi pānă īn prezent e totul absolut ok... sunt īn săptămāna 33 şi nu m-am simţit deloc rău pe toată perioada sarcinii. Deci cred că ar mai trebui să mai mergi şi la altcineva sau poţi chiar să īncerci. Multă baftă!
Ok, fiecare alege cum vrea sa nasca dar... lasand durerea de care scapi la cezariana, nu va ganditi ca exista riscul daca nasteti pe cale naturala sa ramaneti cu anumit sechele si viata sexuala sa se transforme in "ceva" nu tocmai placut? Prietenele ba imi zic ca le-a cusut prea mult, altele ca e tot larga... niciuna nu este multumita. Astfel, inclin pentru nasterea prin cezariana si voi fi extrem de sincera cu voi ulterior.
buna,sunt si eu o''burtica'' si m-ati speriat cu povestile voastre,sunt la prima nastere si nu stiu la ce sa ma astept.....nu cred k de la o nastere normala ramai cu sechele,e o prostie,as vrea sa incerc sa nasc normal,sper sa ma ajute organismul si bebele.pop