Vezi rezultatele sondajului: Ai nascut normal vaginal sau prin operatie cezariana

Votanti
302. Nu puteti vota in acest sondaj
  • Am nascut vaginal normal

88 29,14%
  • Am nascut prin cezariana

72 23,84%
  • Inca nu am nascut

140 46,36%
  • Nu pot sa spun

2 0,66%
Pagina 16 din 32 PrimulPrimul ... 6111213141516171819202126 ... UltimulUltimul
Rezultate de la 181 la 192 din 374
Like Tree191Likes

Subiect: Cum ai nascut? normal sau prin cezariana?

iulya este offline Membru
    Data inscrierii
    mai 2011
    Varsta
    27
    Posturi
    625

Implicit Raspuns Re: Cum ai nascut? normal sau prin cezariana?

Imi pare rau sa te contrazic, insa ce spui tu este in totalitate neadevarat, in cazul meu de exemplu, pot fi intr-adevar cazuri in care se intampla asa. Eu am nascut prin cezariana ca asa am vrut, da, am vrut de buna voie sa fiu taiata si nu regret deloc. Iar referitor la replicile neinspirate ale asist si medicilor, total adevarat, am auzit si eu de asta de la o prietena. Am nascut cu rahie, mi-au pus pe piept imediat bebik-ul, l-au adus chiar la reanimare la alaptat, am avut colostru din belsug si lapte din prima noapte in surplus, iar refacerea extrem de rapida, dureri suportabile doar in prima zi, apoi totul a fost ok. Si nici nu ma imaginez nascand natural, mi-e o frica teribila de durere, recunosc insa ca sunt o persoana ff pudica, pe tot parcursul sarcinii medicul m-a consultat pe masa doar de 2 ori si mi s-a parut ,,ingrozitor" , in rest era adeptul ecografiilor. Insa referitor la afirmatii absolutizante gen e mai bine sa nasti normal/ cezariana, mi se pare inutil de discutat pentru ca fiecare femeie isi cunoaste corpul, pragul durerii, si, cel mai imp, cum se rasfrange experienta nasterii la nivel psihologic.
    Citat Citat din sandy_bell001 Vezi post
    pe de o parte ai dreptate, dar gandeste-te ca dupa o nastere naturala, iti poti lua copilul in brate imediat, poti sa-l pui la san imediat, la cezariana trec vreo 3 zile pana iti vine laptele, si trebuie sa depinzi in permanenta de cineva macar in primele 2 saptamani.
    AvoAndreea likes this.

aria_cluj Avatar
    aria_cluj este on-line acum Membru
    Data inscrierii
    decembrie 2011
    Varsta
    30
    Posturi
    5.426

foarte bine punctat!
    sunt cazuri si cazuri,organismele sunt diferite...
    la cate saptamani ai nascut?
    Citat Citat din iulya Vezi post
    Imi pare rau sa te contrazic, insa ce spui tu este in totalitate neadevarat, in cazul meu de exemplu, pot fi intr-adevar cazuri in care se intampla asa. Eu am nascut prin cezariana ca asa am vrut, da, am vrut de buna voie sa fiu taiata si nu regret deloc. Iar referitor la replicile neinspirate ale asist si medicilor, total adevarat, am auzit si eu de asta de la o prietena. Am nascut cu rahie, mi-au pus pe piept imediat bebik-ul, l-au adus chiar la reanimare la alaptat, am avut colostru din belsug si lapte din prima noapte in surplus, iar refacerea extrem de rapida, dureri suportabile doar in prima zi, apoi totul a fost ok. Si nici nu ma imaginez nascand natural, mi-e o frica teribila de durere, recunosc insa ca sunt o persoana ff pudica, pe tot parcursul sarcinii medicul m-a consultat pe masa doar de 2 ori si mi s-a parut ,,ingrozitor" , in rest era adeptul ecografiilor. Insa referitor la afirmatii absolutizante gen e mai bine sa nasti normal/ cezariana, mi se pare inutil de discutat pentru ca fiecare femeie isi cunoaste corpul, pragul durerii, si, cel mai imp, cum se rasfrange experienta nasterii la nivel psihologic.

​
    conform eco suntem mai mari!!!

Make a pregnancy ticker

iulya este offline Membru
    Data inscrierii
    mai 2011
    Varsta
    27
    Posturi
    625

Eu am nascut la 37 de saptamani, inainte cu o sapt incepusem sa am contractii, pe care insa nu le resimteam pt ca erau total nedureroase. Mi s-a rupt apa la 37 de saptamani, noaptea, am sunat medicul si mi-a facut cezariana, la 2 noaptea, 11 dec s-a nascut bebik silviu.

Citat Citat din aria_cluj Vezi post
    foarte bine punctat!
    sunt cazuri si cazuri,organismele sunt diferite...
    la cate saptamani ai nascut?

aria_cluj Avatar
    Data inscrierii
    decembrie 2011
    Varsta
    30
    Posturi
    5.426

si eu as vrea sa nasc cu cezariana la cerere,dar daca nu mi se rupe apa...as vrea si eu la 37saptamani...
    Citat Citat din iulya Vezi post
    Eu am nascut la 37 de saptamani, inainte cu o sapt incepusem sa am contractii, pe care insa nu le resimteam pt ca erau total nedureroase. Mi s-a rupt apa la 37 de saptamani, noaptea, am sunat medicul si mi-a facut cezariana, la 2 noaptea, 11 dec s-a nascut bebik silviu.

​

Make a pregnancy ticker

Lalira Avatar
    Lalira este on-line acum Moderator
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Posturi
    8.860

Implicit Raspuns Cum ai nascut? normal sau prin cezariana?

Citat Citat din Ariana Vezi post
    cezariana la cerere...o mica mare prostie...parerea mea...ne cerem singuri la cutit; Numai in Romania e posibil asa ceva ...anormal! Nasterea e o experienta care merita traita iar daca treaba se complica cezariana este rezolvarea insa nu trebuie sa inlocuiasca ceva natural.
    Ariana, sunt perfect de acord cu tine.
    Cred ca vor trece un 10-15 ani si doctorii vor intra in alerta, cum a a fost deja in Europa.
    Toata povestea asta cu dreptul femeii de a alege a fost o mare greseala. Si numai in timp si-au dat seama de asta.
    Dar stii cum e, omul nu poate invata din greselile altora, trebuie sa dea singur cu capul.

elena88 Avatar
    elena88 este offline Membru
    Data inscrierii
    august 2011
    Varsta
    23
    Posturi
    768

Citat Citat din Lalira Vezi post
    Ariana, sunt perfect de acord cu tine.
    Cred ca vor trece un 10-15 ani si doctorii vor intra in alerta, cum a a fost deja in Europa.
    Toata povestea asta cu dreptul femeii de a alege a fost o mare greseala. Si numai in timp si-au dat seama de asta.
    Dar stii cum e, omul nu poate invata din greselile altora, trebuie sa dea singur cu capul.
    va dau perfecta dreptate nasterea este un sentiment ce nu poate fi inlocuit in viata asta , pt mn cezariana este o rezolvare asa cum a spus si Ariana, eu nu am putut naste normal pt ca nu s-a putut dar nu mi-am dorit nici doua secunde cezariana m-am luptat sa nasc normal cat am putut 17 ore de travaliu , iar cand am auzit in final ca nu se poate altfel mi- a cazut tavanul in cap nimeni nu s-a asteptat ca nu voi naste vaginal doctora mea de exemplu pana in ultima clipa mi-a spus ca la mn nu va fi absolut nici o problema "sarcina a decurs f. normal deci si nasterea la fel nu-ti face nici o grija" ca pana la urma de ce mi-a fost frica de aia nu am scapat.
    Si ce spune Iulia poate la ea a fost chiar asa de usor , dar la mn a fost foarte greu dupa operatie , mie nu mi-a dat puiul imediat , doar l-am vazut un pic in trecere , si a trebuit pe toata perioada de spitalizare adica o saptamana sa depind de cineva , nu l-am putut alapta singura si asa mai departe in doua cuvinde m-am refacut f. f. greu.eu una nu recomand cezariana este adevarat ca nu simti durere inainte dar pe urma urli si durerile nasterii sunt lasate de Domnul de ce sa facem noi altceva decat ce a lasat El?
    Ariana and bbcroc like this.

Lalira Avatar
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Posturi
    8.860

Elena, eu te inteleg perfect,
    am trecut si eu prin asta. 5 ani am trait neimpacata cu nasterea baiatului. Pana in ultimul moment am sperat ca se poate. Si chiar dupa un travaliu horor, in care imi doream sa mor, n-am acceptat o secunda ca a doua nastere va fi cezariana, desi puteam s-o aleg.
    Recuperarea a fost foarte usoara, dureri suportabile, la cateva ore dupa operatie ma plimbam cu bebe in brate prin salon.
    Dar nu asta e punctul de plecare.

elena88 Avatar
    Data inscrierii
    august 2011
    Varsta
    23
    Posturi
    768

Lalira , ai fost foarte curajoasa.Sper ca voi reusi si eu.

Lalira Avatar
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Posturi
    8.860

Multumesc.
    Conteaza foarte mult starea ta psihica. Daca intervine o samanata de indoiala sau frica, nu mai reusesti, caci organismul tau nu mai poate functiona perfect.
    Tu ai un avantaj, ai trecut prin travaliu, organismul stie ce are de facut si a doua nastere e mai rapida.
    bbcroc likes this.

elena88 Avatar
    Data inscrierii
    august 2011
    Varsta
    23
    Posturi
    768

merci mult, sper din tot sufletul sa fie asa , dupa cum ai spus si tu la a doua sarcina si nastere cam stiu la ce sa ma astept , prima a fost cam dificila pt ca nu stiam despre ce este vorba , si prostia care am mai facut-o a fost ca nici nu am luat un curs lamaze sau cum se numeste pt pregatire si a fost cam greu.
    dar acum stiu ce sa fac.desigur ca nu va fi usor , asta o stiu dar oricum stiu cum sa intampin dificultatile care vor aparea.iti multumesc din suflet pt sfaturile care mi le-ai dat , mi-au fost de mare ajutor si am mai prins putin curaj.

Ariana Avatar
    Ariana este offline Membru
    Data inscrierii
    ianuarie 2011
    Varsta
    30
    Posturi
    315

iulia nu vreau sa te superi pentru ce am sa spun, eu imi sustin parerea...ca tu nu esti constienta de ce esti capabila este partea a doua....si eu am avut o tentativa de panicare in timpul travaliului dar m-am imbarbatat in secunda a doua si totul a fost ok! Iar partea cu "rusinea"...da-o dracului, aia se uita in urma cu 9 luni ca sa glumim, nu cred ca e cazul sa-ti fie rusine in timpul nasterii. Pe tot timpul sarcinii si mie mi-a facut dr. doar ecografii, niciodata alt control; Mi se pare de-a dreptul scarbos sa ma duc la taiat ca o vaca de carne...(doar rasele de carne nasc prin cezariana fiindca nu pot altfel din cauza marimii viteilor ...si romancele fiindca asa e moda, li se permite si medicii majoritatea sunt niste profitori de pe urma gravidutelor timorate); sa se poarte chirurgii cu burta voastra(piele, grasime, muschi, uter....ca si cu o bucata de carne la macelarie...eu asa o vad...chiar daca totul e cu grija si rutina). Nu uitati ca au fost si cazuri de mame perfect sanatoase, care ar fi suportat cu brio o nastere naturala dar au murit in urma complicatiilor post cezarienei. Riscul exista, riscul oricarei interventii chirurgicale pe abdomen deschis! Voi credeti ca e floare la ureche....eu vad inconstienta. Bineinteles, faceti ce vreti...dar nu va merge mult timp porcaria asta.....si aici se duc banii nostri, ai tuturor..pe cezariene inutile facute la stat....ca banii primiti extra nu-i baga medicii inapoi la buget. De ce nu se recomanda cezariana ca nastere de rutina in toata tarile civilizate, evoluate? Pentru ca gandesc cu capul! Dar nu pagubirea statului este principalul aspect ci ideea in sine total nesanatoasa.
    Ari...eu zic sa mergi la un curs sau sa studiezi singura, sa constientizezi ce esti capabila si sa treceti prin experienta aceasta minunata de a da nastere, nu te panica de pe acum. Priveste totul cu incantare si cu siguranta vei reusi! E o implinire si o "intrare" in randul mamicilor pe care o simti tu, pe care nasterea prin cezariana nu ti-o da chiar daca vei fi foarte emotionata oricum ai naste si-ti vei iubi pruncul la fel de mult bineinteles! Toate trec in viata ...si durerea travaliului si nasterii dar trairea lor intens nu ti-o da nimeni inapoi...si implinirea reusitei...cand impingi si in clipa urmatoare vezi cum rasare puiul datorita tie, tu i-ai dat viata si l-ai scos la lumina, tu esti universul lui si el al tau...poti sa-i dai san in primele ore de la nastere nu sa stai la reanimare si el sa fie infundat cu lapte praf la sectia de nounascuti.
    Eu asa vad totul....dar bineinteles puteti sa alegeti partea cu frica, ocolitul unui final atat de fiziologic, normal si sa imbratisati cutitul doar de dragul usorului, a rusinii si a fricii. Este si acesta un mod de a gandi, naste. Pana la urma important este sa fiti voi impacate si bebelusul sanatos cuibarit langa mamica!

P.S. stiu ca majoritatea nasteti prin cezariana si s-ar putea sa va revolte postarea mea insa imi asum riscul, daca macar o mamica se desteapta eu consider ca s-a meritat riscul, mie nu mi-e frica! Va pup!
    Lalira, mussete, aria_cluj and 1 others like this.
    M-am nascut in 03.07.2011 - Gloria

aria_cluj Avatar
    Data inscrierii
    decembrie 2011
    Varsta
    30
    Posturi
    5.426

oare si la mine te referi?
    Citat Citat din Ariana Vezi post
    iulia nu vreau sa te superi pentru ce am sa spun, eu imi sustin parerea...ca tu nu esti constienta de ce esti capabila este partea a doua....si eu am avut o tentativa de panicare in timpul travaliului dar m-am imbarbatat in secunda a doua si totul a fost ok! Iar partea cu "rusinea"...da-o dracului, aia se uita in urma cu 9 luni ca sa glumim, nu cred ca e cazul sa-ti fie rusine in timpul nasterii. Pe tot timpul sarcinii si mie mi-a facut dr. doar ecografii, niciodata alt control; Mi se pare de-a dreptul scarbos sa ma duc la taiat ca o vaca de carne...(doar rasele de carne nasc prin cezariana fiindca nu pot altfel din cauza marimii viteilor ...si romancele fiindca asa e moda, li se permite si medicii majoritatea sunt niste profitori de pe urma gravidutelor timorate); sa se poarte chirurgii cu burta voastra(piele, grasime, muschi, uter....ca si cu o bucata de carne la macelarie...eu asa o vad...chiar daca totul e cu grija si rutina). Nu uitati ca au fost si cazuri de mame perfect sanatoase, care ar fi suportat cu brio o nastere naturala dar au murit in urma complicatiilor post cezarienei. Riscul exista, riscul oricarei interventii chirurgicale pe abdomen deschis! Voi credeti ca e floare la ureche....eu vad inconstienta. Bineinteles, faceti ce vreti...dar nu va merge mult timp porcaria asta.....si aici se duc banii nostri, ai tuturor..pe cezariene inutile facute la stat....ca banii primiti extra nu-i baga medicii inapoi la buget. De ce nu se recomanda cezariana ca nastere de rutina in toata tarile civilizate, evoluate? Pentru ca gandesc cu capul! Dar nu pagubirea statului este principalul aspect ci ideea in sine total nesanatoasa.
    Ari...eu zic sa mergi la un curs sau sa studiezi singura, sa constientizezi ce esti capabila si sa treceti prin experienta aceasta minunata de a da nastere, nu te panica
    de pe acum. Priveste totul cu incantare si cu siguranta vei reusi! E o implinire si o "intrare" in randul mamicilor pe care o simti tu, pe care nasterea prin cezariana nu ti-o da chiar daca vei fi foarte emotionata oricum ai naste si-ti vei iubi pruncul la fel de mult bineinteles! Toate trec in viata ...si durerea travaliului si nasterii dar trairea lor intens nu ti-o da nimeni inapoi...si implinirea reusitei...cand impingi si in clipa urmatoare vezi cum rasare puiul datorita tie, tu i-ai dat viata si l-ai scos la lumina, tu esti universul lui si el al tau...poti sa-i dai san in primele ore de la nastere nu sa stai la reanimare si el sa fie infundat cu lapte praf la sectia de nounascuti.
    Eu asa vad totul....dar bineinteles puteti sa alegeti partea cu frica, ocolitul unui final atat de fiziologic, normal si sa imbratisati cutitul doar de dragul usorului, a rusinii si a fricii. Este si acesta un mod de a gandi, naste. Pana la urma important este sa fiti voi impacate si bebelusul sanatos cuibarit langa mamica!

P.S. stiu ca majoritatea nasteti prin cezariana si s-ar putea sa va revolte postarea mea insa imi asum riscul, daca macar o mamica se desteapta eu consider ca s-a meritat riscul, mie nu mi-e frica! Va pup!

​

Make a pregnancy ticker

Subiecte Similare

1. nastere prin cezariana sau naturala?
    De gaby.lily in forum Clubul burticilor
    Replici: 5
    Ultimul post: 14 dec 2011, 09:10
  2. Nasterea prin operatie cezariana
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Replici: 0
    Ultimul post: 30 iul 2009, 09:41
  3. Complicatiile de dupa nasterea prin cezariana
    Ultimul post: 30 iul 2009, 09:38
  4. Invata sa previi nasterea prin cezariana
    Ultimul post: 30 iul 2009, 05:08
  5. Cum se desfasoara nasterea prin cezariana
    De Claudia in forum Nasterea
    Replici: 14
    Ultimul post: 03 dec 2008, 19:08

Etichete pentru acest subiect

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44