cel mai bine este sa-l intrebi pe medic. stiu ca exista contraceptive care se pot lua si daca alaptezi.
am nascut de 2 luni de zile o frumuseste de fetita, Ioana. Stie vreuna dintre voi ce contraceptiv este bine sa iei dupa nastere? Am inteles ca nu toate sunt indicate propaspetelor mamici.
cel mai bine este sa-l intrebi pe medic. stiu ca exista contraceptive care se pot lua si daca alaptezi.
Cel mai bine este sa consulti un medic! Pentru ca se tine cont nu numai de afptul sa alaptezi ci si daca pe viitor mai vrei alti bebelusi. Eu nu mai alaptez de 4 luni iar medicul meu ginecolog cu mare greutate m-a lasat sa iau anticonceptioale pastile. Un medic bun iti va spune toate riscurile la care esti expusa daca iti pui sterilet, daca iei pastilute etc etc. Cristina daca esti din Bucuresti spune-mi ca sa-ti dau adresa doctorului meu. Lucreaza si la Maternitatea Pantelimon
eu mi-am alaptat fetita un an ; nu am folosit contraceptive orale ptr. ca nu am fost sigura cu privire la efectele secundare asupra lactatiei ; am folosit in schimb spermicide sub forma de ovule si bineanteles prezervativul in perioada ovulatiei ptr. mai multa siguranta ; am fost extrem de multumita de metoda de contraceptie pe care am ales-o , necesita doar un singur efort : acela de a-ti cunoaste f. bine organismul , lucru de alfel necesar din toate punctele de vedere ... sfatuiesc pe oricine are o relatie stabila si un partener cu care poate comunica sa nu se grabeasca sa foloseasca contraceptive care pot afecta sau deregla functionarea normala a organismului ... doar ptr. a nu mai avea grija unei permanenete monitorizari a momentelor de "dragoste"...e doar o parere , mie mi-a fost bine
Eu la 2 luni dupa nastere am inceput sa iau Triregol (la recomandare medicului, fara sa mai alaptez). Dupa ce am luat o luna, am inceput sa am dureri si am avut o sangerare ce m-a tinut 10 zile (la o saptamana dupa ciclu). Am incetat sa le mai iau si ma simt f bine acum.
salutare!
eu cand m-am hotarat sa trec la anticonceptionale, am fost la medic si mi-a facut un controlo ginecologic, o ecografie si apoi m-a luat la intrebari: cand mi-a venit prima data menstruatia, cat dureaza de obicei, daca am dureri, cate nasteri am avut, boli pe care le-am avut, operatii, boli cronice in familie si pe baza acestora mi-a recomandat pilulele.Mi-a mai zis sa merg la control la un an sau mai repede, daca am probleme.
Se pare ca mi se potrivesc, deocamdata ma simt ok, chiar n-am de ce sa ma plang.
Sper ca am reusi sa ajut cu sfaturile mele. pa pa
dupa ce am nascut-o pe Sara am vorbit cu dr meu si mi-a zis ca cel mai bun contraceptiv cat timp alaptezi este prezervativul!!! Abia dupa ce am intarcat-o pe Sara am luat pastilute...dar le-am intrerupt dupa 3 luni ca sa-l concepem pe BB2!!!
buna, eu am nascut in feb.2009 la cateva luni dupa nastere am luat o injectie in sold sa nu raman insarcinata nu stiu exact cum se numeste se ia odata la 3 luni. Eu am intrerupto in decembrie 2009 miau zis ca nu o sa raman insarcinata repede dupa ce expira cele 3 luni.prin august 2010 ne-am hotarat sa mai facem un copil dar nu raman insarcinata desi iau si pastile de acid folic la recomandarea dr. mentionez ca injectia am luato in londra. ma poate ajuta si pe mine cineva imi doresc enorm inca un copil. multumesc
Daniela, am facut si eu injectiile hormonale,
organismul isi revine la normal intr-adevar mult mai greu.
Dupa ce le-am intrerupt, imi venise ciclul dupa 10 !!! luni.
Dupa aia a fost o perioada de ciclu neregulat si tare ciudat, in timp si-a revenit.
Cred ca e inca devreme sa-ti faci griji.
Trebuie sa te inarmezi cu rabdare si sa lasi lucrurile sa decurga asa cum vor ele,
nu-ti face bine daca te tot stresezi ca nu vine bebe.
Pupici, totul va fi bine.
buna, am scris aici cu speranta ca poate salvez pe cineva ca sa nu treca prin ceea ce am trecut eu. mi-am dorit foarte mult un copil, dupa 3 ani jumate am avut o sarcina oprita in evolutie, am fost devastata, apoi dupa un an si 2 luni am ramas din nou insarcinata si am nascut o fetita superba in primavara acestui an. La inceput am luat anticonceptionale dinacelea cu care poti alapta, apoi sotul meu fiind mult timp plecat in delegatii, am hotarat amandoi sa incercam metoda calendarului si a feritului. In 2 luni am avut 5 contacte sexuale si alea ferite si am ramas din nou insarcinata. Nu mi vine nici acum sa cred , m-am chinuit mai mult de 4 ani sa fac copil si acum sa raman asa de repede. Fetita avea 5 luni deci am fost nevoita sa fac avort. Ce vreau sa spun este protejati-va, oricum numai protejati-va eficient, e groaznic sa fi nevoita sa faci avort dupa ce ti-ai dorit atat copii. Si eu zic ca trebuie sa treaca macar un an, recomandabil 2 jumate, de la o sarcina la alta, pentru ca un copil mai ales in primul an are nevoie de multa grija si atentie care in cazul unei noi sarcini ar fi mult diminuate. Asta e parerea mea.
Si doctorul mi-a spus ca o femeie dupa ce naste, un an, doi ramane foarte repede insarcina din nou.
Va asteptam cu drag experienta nasterii
http://www.sarcina-nasterea.ro/forum/nasterea/2023-miracole-din-viata-noastra_-povestea-nasterii.html