Rezultate de la 1 la 9 din 9
Like Tree3Likes
  • 2 Post By Lalira

Subiect: Copil sensibil si plangacios

evangelista este offline Membru
    Data inscrierii
    iunie 2011
    Varsta
    33
    Posturi
    21

Implicit Copil sensibil si plangacios

Nu stiu cum sa actionez pt ca al meu copil plange din orice si este ff sensibil... Daca tip la el, daca il impinge cineva, daca cineva il necajeste cat de putin incepe sa planga...am incercat sa ii explic tot felul cu bunul cu frumosul ca nu e ok sa plangi ca baietii mari nu plang ca etc etc.. (are 5 ani) dar este in continuare l;a fel de sensibil..nu stiu exact cum ar trebui sa il iau ca sa fie un pic mai barbatel..
    s-a mai confruntat cinev acu aceasta problem?

Lalira Avatar
    Lalira este on-line acum Moderator
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Posturi
    8.863

Implicit Re: Copil sensibil si plangacios

Evangelista, Alexandra a scris tare bine.
    Inca un lucru - nu-i spune ca nu e bine sa planga. Chiar daca e baiat, are nevoie sa se descarce cumva, daca nu o va face, va acumula frustrari, care la varsta adulta ii vor face mai mult rau.
    Incearca sa gasesti alte argumente de ce nu trebuie sa planga ( nu curge sange, a fost o gluma, copilul nu avrut sa... )

Al meu baiat tot 5 ani are si tot e tare sensibil, ii sunt alaturi si ilaccept asa cum este.
    Si nu uit niciodata sa-i spun cat de mult il iubesc si ce mandra sunt de el.
    nectaria and magdalena like this.

Tzoale este offline Membru
    Data inscrierii
    septembrie 2011
    Varsta
    19
    Posturi
    7

Implicit Raspuns Copil sensibil si plangacios

Asa este el mai sensibil, nu ai ce sa-i faci decat sa fii alaturi de el si sa incerci sa-l intaresti cu timpul, este un copil mai special si necesita mai multa atentie...

pantoficustil este offline Membru
    Data inscrierii
    octombrie 2011
    Varsta
    19
    Posturi
    79

Am o verisora de aproximativ 5 anisori....si tot timpul cand mergem in parca sau in oras vrea o mie si una de lucruri si nu pot sa-i scot din minte ca nu pot sa-i iau toate lucrurile, , am inceput sa evit sa ma mai duc in vizita si imi pare asa de rau ca mie tare draga, nu mai stiu ce sa-i mai fac, cum sa o conving....

marianbluse este offline Membru
    Data inscrierii
    octombrie 2011
    Varsta
    19
    Posturi
    1

Ma indoiesc ca se poate schima, faptul ca plange tine de caracterul sau, cu timpul va deveni mai putin plangatios,insa nu iti recomand sa il fortezi incercand sa il faci sa nu mai planga.

alexandra30 este offline Banat
    Data inscrierii
    iunie 2011
    Varsta
    30
    Posturi
    28

Citat Citat din pantoficustil Vezi post
    Am o verisora de aproximativ 5 anisori....si tot timpul cand mergem in parca sau in oras vrea o mie si una de lucruri si nu pot sa-i scot din minte ca nu pot sa-i iau toate lucrurile, , am inceput sa evit sa ma mai duc in vizita si imi pare asa de rau ca mie tare draga, nu mai stiu ce sa-i mai fac, cum sa o conving....
    Asta e o perioada din varsta copiilor si desi le este greu parintilor sa spuna ca nu se poate, le e greu si copiilor ca nu primesc ce isi doresc, dar atata timp cat le explicam intr-o maniera placuta, cu o voce tandra, ferma, poate vor intelege desi - stiu si eu cum e - si chiar e greu,
    dar nu imposibil.
    Tine de noi, noi trebuie sa fim ghidul lor si sa nu ne lasam lingusite de ei!!! Daca spunem ceva, asa ramane, pt ca altfel copilul va invata cum sa ne controleze el pe noi si.....nu-i de bine!

ANDAP Avatar
    ANDAP este offline Membru
    Data inscrierii
    februarie 2011
    Varsta
    30
    Posturi
    3.466

Implicit Raspuns Re: Copil sensibil si plangacios

Citat Citat din Lalira Vezi post
    Evangelista, Alexandra a scris tare bine.
    Inca un lucru - nu-i spune ca nu e bine sa planga. Chiar daca e baiat, are nevoie sa se descarce cumva, daca nu o va face, va acumula frustrari, care la varsta adulta ii vor face mai mult rau.
    Incearca sa gasesti alte argumente de ce nu trebuie sa planga ( nu curge sange, a fost o gluma, copilul nu avrut sa... )
    exact asta vroiam eu sa adaug...
    in plus, copilul nu trebuie comparat cu altul...il va face sa se simta complexat si neputincios..Trebuie incurajat in permanenta si laudat, dar nu in mod exagerat, cand ti se pare ca a reusit sa se abtina...va intelege ca si in felul acesta ii este acordata atentie, nu numai dc plange, sufera sau face pe victima...Incet incet se va mai imbarbata el singur...

Camasi de noapte pentru alaptat in culori vii si imprimeuri vesele la preturi incepand cu 37 de lei
    http://www.mamicifericite.shopmania.biz

MamicaDisney este offline Membru
    Data inscrierii
    martie 2012
    Varsta
    31
    Posturi
    1

Pot si eu sa argumentez ce am citit la raspunsurile voastre! E adevarat, copii sunt niste ingerasi si pot fi raniti usor, uitam asta pentru ca avem o mie si una de probleme in viata de zi cu zi si nu ne coboram la nivelul lor. Cel mai bine e sa-i intelegem, sa-i ascultam si sa-i reconfortam cand plang, daca le explicam cu o voce intelegatoare de ce nu-i lasam sa faca ceva sau de ce nu pot avea ceva, mai repede inteleg si nu mai plang. Eu am doua fetite si mi-am data seama de asta cand a aparut cea mica. E greu la inceput dar trebuie sa avem rabdare, zic eu Ah, si rasfoind paginile web am dat de un blog super calumea cu sfaturi si lectii de viata pe florinrosoga.ro/blog/100-lectii-parinte-copil , si ar fi bine sa aplicam unele dintre ele. Eu am sa incep de maine

Succes mamicilor!

Subiecte Similare

1. Ce iaurt dam la copil?
    De Unregistered in forum Copii 1-3 ani
    Replici: 8
    Ultimul post: 27 apr 2012, 23:01
  2. Viitorul meu sot are un copil
    De Lidia in forum Viata de cuplu
    Replici: 21
    Ultimul post: 16 mar 2012, 23:13
  3. Cum relationez cu un copil de 4 ani
    De roli in forum Psihologia si educatia copilului
    Replici: 6
    Ultimul post: 28 aug 2010, 10:36
  4. Avem un copil
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Replici: 0
    Ultimul post: 23 ian 2010, 14:12
  5. Copil natural si copil adoptat
    De Franta in forum Legislatie
    Replici: 2
    Ultimul post: 01 nov 2008, 01:25

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44