Rezultate de la 1 la 4 din 4

Subiect: Ce sa nu spui copilului?

Dulcineea Oaspete

Implicit Ce sa nu spui copilului?

Am auzit tot felul de pareri, cum ca nu ar trebui sa spui niciodata copilului asa, altii ba da, trebuie sa-i spui ca altfel ti se urca in cap...etc.
    Cred ca un copil poate intelege de vorba buna, atata timp cat nu e rasfatat. Iar unele vorbe chiar pot sa-l afecteze in mod negativ in timp.

O sa fac o lista cu ce cred eu ca nu ar trebui sa auda niciodata un copil din gura parintilor:

"Nu am incredere in tine!"
    "Daca nu te opresti, plec si te las aici/ te dau la straini!"
    "Ar trebui sa iti fie rusine!"
    "Nu ne-am dorit niciodata sa te avem!"
    "Din cauza ta am divortat!"
    "De ce nu poti fi si tu ca fratele/sora/vecinul/colegul ta/tau?"
    "Pentru ca asa zic eu!"

Bobb Oaspete

Implicit Re: Ce sa nu spui copilului?

Altele
    "daca nu esti cuminte iti fac injectie"
    "Eu te-am facut eu te omor! "
    " Daca nu iei 10 sa nu mai vii acasa ! "

Zupy Oaspete

Eu nu cred ca toti copiii inteleg cu vorba buna iar cei care au copii pot spune daca e asa sau nu.
    Se spun multe si de o parte si de alta...te-ai intrebat ce spun copiii parintilor, mai ales dupa o anumita varsta?
    Eu am incercat sa ii explic copilului meu de ce exista niste restrictii, de ce ar trebui sa faca lucrurile intr0un anume fel.
    Recunosc insa ca uneori , in lipsa de argumente, folosesc vorbele care-l fac pe fiu-meu sa rada de fiecare data:" pentru ca eu sunt mama ta , nu tu mama mea".
    Revenind , nu i-as spune niciodata copilului ca nu-l iubesc numai daca face anumite lucruri, nu il compar cu nimeni (asta e un lucru foarte rau sa faci comparatii!).

raisa5 este offline Membru
    Data inscrierii
    iulie 2010
    Varsta
    27
    Posturi
    32

Niciodata nu ar trebui folosite aceste expresii de catre noi. Asa el va deveni probabil deprimat si bolnav psihologic.
    Articole copii - mamele povestesc despre ...

Subiecte Similare

1. Cand trebuie sa spui nu la sex
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Replici: 0
    Ultimul post: 06 mai 2010, 20:49

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44