+ Raspunde la subiect
Rezultate de la 1 la 5 din 5

Subiect: Testul Papanicolau

Tedi Oaspete

Implicit Testul Papanicolau

Testul Papanicolau e util sa il faci macar o data la un an doi si anual dupa 30-35 de ani. in primul rand pap-ul arata starea generala de sanatate a colului uterin (daca ai rani pe col, celule precanceroase, HPV, tot felul de minuni). tinand cont ca ranile pe col netratate in timp dau tot felul de probleme (pana la cancer), si ca ele sunt nedureroase (pe de o parte); pe de alta parte- a 2a cauza de mortalitate de cancer la femei este cancerul de col (dupa cel de san), eu zic ca e foarte util sa il facem. foarte foarte util...

Angie Oaspete

Implicit

Eu am o nedumerire de alta natura .. de ce ziceti ca Papnicolau II e de rau? Ca mie mi-a iesit asa si ginecoloaga mi-a zis ca nu e deloc anormal ....

Bety Oaspete

Implicit papanicolau

papanicolau are 5 trepte de 'rezultat' in functie de starea de sanatate a celulelor
    1 si 2 sunt bune (chiar foarte bune) tinand cont ca 2 apare mai ales cand ai ceva- vreo infectie, o rana micuta (deci chestii minore) care afecteaza putin starea de sanatate a celulelor
    3- nu e chiar bun (in general se repeta)
    4, 5- probleme mari (5 daca nu ma insel e simptom clar de cancer)

mamei i-a iesit 2 inainte de operatie (fusese diagnosticata initial cu cancer uterin destul de avansat; am adus-o la Bucuresti si astia au re-inceput analizele; printre primele facute a fost pap-ul care i-a iesit 2 (imposibil in conditiile in care diagnosticul ei ar fi presupus si o invazie spre col)- cand au recitit biopsia la Polizu au ajuns la concluzia ca avea cu totul altceva si ca 'exista undeva in viitor - peste 10-15 ani - o probabilitate oarecare sa faceti cancer daca lasati boala de care suferiti netratata'. dupa examinarea probelor care au fost luate din operatie (si 'vizual' si la laborator) au re-confirmat diagnosticul pe care il dadusera.
    pap-ul ii iesise 2 pt ca avea o rana mica pe col

Eli Oaspete

Implicit testul papanicolau

ai vazut fisa cu rezultatele de la papanicolau vreodata?
    e o chestie A4 cu tot felul de bife, tot felul de informatii; la un moment dat au si un spatiu in care scriu ei ce au gasit (in general atipiile la celule) - poti sa ceri medicului informatii de ce a iesit testul "2" de ex; sau interpretarea informatiilor de pe foaie.
    nu e nevoie sa facem scandal - este dreptul nostru ca pacient sa avem informatiile privitoare la sanatatea noastra; dar - din lipsa de timp (de multe ori) dar si din comoditate, multi aleg sa nu dea informatiile decat la cerere.

de ex, stiati ca - dupa cancerul de tiroida, cel de col este cel cu rata cea mai mare de vindecare? conditia este ca el sa fie descoperit la timp, intr-un stadiu bun de tratament (adica- testul papanicolau). din pacate, el este a doua cauza a mortalitatii de cancer la femei....

Buni Oaspete

Implicit papanicolau

Mie mi s-a spus ca Pap I au doar femeile foarte norocoase sau cele care nu si-au inceput viata sexuala si ca majoritatea femeilor cu viatza sexuala normala au Pap II.

+ Raspunde la subiect

Subiecte Similare

1. Interpretarea rezultatelor de la testul Papanicolau
    De lovelife in forum Sanatate si tratamente
    Replici: 6
    Ultimul post: 24 sep 2011, 13:55
  2. rezultat test papanicolau
    De n!ko in forum Sanatate si tratamente
    Replici: 0
    Ultimul post: 24 sep 2011, 13:55
  3. Testul de paternitate - interviu
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Ultimul post: 30 iul 2009, 10:54
  4. Un test Papanicolau previne cancerul de col uterin
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Ultimul post: 30 iul 2009, 08:02

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41