Rezultate de la 1 la 7 din 7

Subiect: Biberoane periculoase!

nectaria Avatar
    nectaria este offline Super Moderator
    Data inscrierii
    octombrie 2010
    Varsta
    23
    Posturi
    12.525

Implicit Biberoane periculoase!

Biberoanele din plastic ce conţin bisfenol A, retrase de pe piata.

Bisefenol A este un compus chimic, care intră în compoziţia plasticului de uz alimentar şi care a provocat mari controverse. “Este o veste bună pentru părinţii europeni, care pot fi siguri că, începând de la jumătatea lui 2011, biberoanele de plastic nu vor mai conţine bisfenol A”, a precizat John Dalli, comisar european pentru sănătate. “În baza recentei opinii exprimată de AESA (Agenţia Europeană pentru Securitatea Alimentelor) eu am subliniat că există zone de incertitudine, decurgând din cercetări noi, care au arătat că bisfenolul A ar putea avea un efect asupra dezvoltării (corpului uman), reacţiei sistemului imunitar sau dezvoltarea unor tumori”, a mai declarat comisarul.
    Canada este prima ţară care a interzis, în 2009, biberoanele din plastic rigid, pe bază de bisfenol A şi prima ţară care a introdus BPA între substanţele toxice, în pofida opoziţiei industriei chimice. În Europa, Franţa şi Danemarca au hotărât, în mod unilateral, să interzică fabricarea şi comercializarea biberoanelor care conţin bisfenol A.
    Bisfenolul A este suspectat de creşterea riscurilor de pubertate precoce la fete, de cancer de prostată sau sân şi de anomalii de reproducere. Asemenea efecte au fost observate la cobai, în teste de laborator. Reprezentanţii industriei chimice apreciază că aceste temeri cu privire la om nu sunt întemeiate în mod ştiinţific.
    Acest compus chimic este utilizat pentru fabricarea biberoanelor, amalgamelor dentare, recipientelor reîncărcabile pentru apă, recipientelor din plastic pentru băuturi, ambalajelor alimentare sau CD-urilor.
    Pe piaţa din ţara noastră există biberoane din plastic ce conţine bisfenol. Biberoanele care sunt fabricate din plastic ce nu conţine bisfenol sunt marcate “Fără BPA”. Oana Grigore, purtător de cuvânt în Ministerul Sănătăţii, spune că, în momentul în care decizia Comisiei Europene de interzicere a biberoanelor din plastic cu bisfenol A este publicată în Jurnalul oficial al CE, inclusiv România le va retrage de pe piaţă”.

M-AM NASCUT IN 20 IUNIE

Lalira Avatar
    Lalira este on-line acum Moderator
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Posturi
    8.863

Implicit Re: Biberoane periculoase!

Da, mare atentie cand cumparati biberoane si suzete.
    Uitati-va sa fie inscriptionate cum a scris si Nectaria "fara bpa"

nectaria Avatar
    Data inscrierii
    octombrie 2010
    Varsta
    23
    Posturi
    12.525

Citat Citat din Lalira Vezi post
    Da, mare atentie cand cumparati biberoane si suzete.
    Uitati-va sa fie inscriptionate cum a scris si Nectaria "fara bpa"
    Eu am cumparat si pe ale mele scrie fara bpa...nici nu am stiut ... abia astazi am aflat, dar ma bucur ca nu trebuie sa e inlocuiesc!

M-AM NASCUT IN 20 IUNIE

Data inscrierii
    martie 2011
    Varsta
    28
    Posturi
    354

Eu am cumparat numai biberoane din sticla..

mony_ely Avatar
    mony_ely este offline Membru
    Data inscrierii
    iulie 2010
    Varsta
    31
    Posturi
    165

Si eu am cumparat de sticla dar si unul de plastic pe care scria ,,BPA free". Dar mai sunt unele din plastic pe care au lipit apoi un abtipild pe care scrie fara BPA. Asa o fi?! Nu am incredere 100% in ce scrie pe produse prin magazine!
    Ramona - Curtea de Arges - mamica lui Raducu < 28 decembrie 2010>

nectaria Avatar
    Data inscrierii
    octombrie 2010
    Varsta
    23
    Posturi
    12.525

Citat Citat din mony_ely Vezi post
    Si eu am cumparat de sticla dar si unul de plastic pe care scria ,,BPA free". Dar mai sunt unele din plastic pe care au lipit apoi un abtipild pe care scrie fara BPA. Asa o fi?! Nu am incredere 100% in ce scrie pe produse prin magazine!
    Eu am cumparat acum din stica de la chicco cu sistem anticolici! Si scrie fara BPA

M-AM NASCUT IN 20 IUNIE

angelbaby este offline Membru
    Data inscrierii
    ianuarie 2011
    Varsta
    24
    Posturi
    100

Si eu azi am luat biberon de la chicco e din plastic fara bpa,eu sunt multumita de ele,am luat si suzete d la aceas marca.

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44