Moni-k, inteleg ca esti speriata, imi pare rau de diagnostic.
Intrebarea mea- diabetul a fost descoperit acum in sarcina sau ai avut si inainte ?
Daca e diabet de sarcina, nu e tragic, (nici daca ai avut inainte nu e tragic).
Cu o dieta corespunzatoare si cu insulina vei duce sarcina pana la capat (s-ar putea, scriu s-ar putea, nu e o regula) sa fie provocata nasterea mai repede de 40 saptamani sau s afaci cezariana, in dependenta de starea bebelusului si cat de mare este).
De cele mai multe ori diabetul de sarcina dispare dupa nastere in cateva zile (riscul sa faci diabet in timp e de 50%).
Dupa nastere vei fi monitorizata tu si bebe.
Bebe risca sa fie hipoglicemic, dar fiind supravegheat si cu perfuzii cu glucoza se rezolva.
Ai grija de tine si linisteste-te, nu faci nimic bun daca te consumi singura, nici pe bebe nu-l ajuti.
Iar toate povestile de groaza lasa-le sa treaca pe langa urechi.

LinkBack URL
About LinkBacks

. In primele zile, in afara de faptul ca eram super speriata si stresata toata lumea binevoitoare imi povestea diverse intamplari ... de exemplu cum la X i-au amputat picorul si in final a murit, ca Y a facut cataracta la ambii ochi si a orbit, ca Z a gresit doza de insulina si a murit si daca asta nu era de ajuns au inceput sa vina si cu variante de dieta ... n-ai voie aia si nici ailalta da ajunsesem sa ma intreb ce urma sa mananc pentru tot restul vietii.

Daniel 03.07.2006