Buna mamicilor. Ma numesc cristina si am un baietel de 5 anisori. Am mai dori si un al doilea copil dar mi-e un pic teama deoarece de 2-3 ani am o tahicardie sinusala si uneori extrasistole fara a suferi de vreo boala cardiaca. Mai iau metroprolol cand am palpitatii si ma intrebam daca aceasta tahicardie ar putea dauna unei viitoare sarcini si daca as mai putea lua metroprolol si in sarcina. Daca si voi v-ati confruntat cu asa ceva astept un raspuns.
Neaparat trebuie sa vorbesti cu un ginecolog bun si cu un cardiolog. Numai pe baza unor sfaturi competente sa poti lua o hotarare. Eventual sa ti se schimbe medicatia, daca aceasta nu ar merge in sarcina...
merci mult pentru raspuns. Da asa ar trebui sa fac numai ca noi nu suntem in tara si e putin mai greu sa iau legatura cu medicul meu ginecolog. Oricum mi-am facut toate analizele cand am fost in concediu in tara inclusiv la cardiolog care mi-a zis ca aceasta tahicardie pe care o am uneori e posibil sa fie pe sistem nervos pt ca nu mi-a gasit absolut nimic la inima. Dar am citit prospectul la METROPROLOL si acolo zice ca daca e necesar se poate lua si in timpul sarcinii si alaptarii. MERCI.
Bolile cardiace se descopera destul de greu, dar daca esti in strainatate, ai ocazia sa-ti faci analize amanuntite.
Sunt multe modalitati , multe examene, spre ex. infiltrarea in sange a unei substante radioactive urmata de filmarea inimii in timp de repaus si dupa testul de efort.
Daca acolo se vede ceva in neregula, se face o coronografie , astfel ca lichidul de contrast ii infiltrat direct in arterele inimii, sau in partile in care medicul banuieste ca-i vreo problema.
Nu se recomanda metroprololul fara un diagnostic clar, fara existenta unei suferinte cardiace.
Bolile cardiace , se transmit din generatie in generatie.