+ Raspunde la subiect
Rezultate de la 1 la 11 din 11

Subiect: Candidoza cum scapam de ea?

Darya Oaspete

Implicit Candidoza cum scapam de ea?

Buna fetelor. Am si eu vesnica problema cu candida. M-am tratat, am scapat, dar acum am luat-o iar. Tratamentul care mi s-a dat e:
    - flucovim 150 grame
    - gynozol 200 grame (6 zile deci)
    - septovag pentru spalaturi interne inainte de aplicarea ovulelor.
    Ce parere aveti, e ok?

Si voiam sa va mai intreb si pentru partener... mi-a zis ca a observat ca are un fel de secretie albicioasa si au inceput si niste mancarimi. In situatia asta ce tratement ar trebui sa urmeze? Stiam ceva de un unguent in astfel de cazuri pe langa doza unica de flucovim, dar nu stiu de care. Puteti sa ma ajutati, va rog?

Alie Oaspete

Implicit Candidozaeste data de candida

fetele,c stiti despre fluomizin?? banuiesc ca in momentul in care folosesti se impun aceleasi chestii ca si la gynofort, nu??adica fara spalaturi si relatii intime... am dreptate? multumesc

Lady Oaspete

Implicit Re: Candidoza cum scapam de ea?

fa tratamentul dat de doctor... eu sunt sceptica in rpivinta spalaturilor pt ca astea mai mult pot face rau decat bine... daca ar fi dupa mine eu n-as face spalaturi... as lua doar flucovim si mi-as pune gynozol, iar dupa ce as termina ovulele as pune si niste iaurt in vagin cateva zile.
    Pt partener flucovim si o crema... canesten de exemplu sau clotrimazol.

Angel Oaspete

salut tuturor si va multumesc ca existati! :-)
    am si eu niste intrebari si sper sa ma ajutati! de cateva zile am mancarimi in zona genitala si eliminari urate, nu pot sa zic ca sunt urat mirositoare, dar din cate am citit cred ca e candidoza. am vrut sa ma duc la ginecolog, dar doctorita mea nu e, si problema e ca nu prea mai am unde sa ma duc la alt medic, pt ca am mai fost si nu mi-a placut deloc atitudinea lor! :-( am schimbat de vreo 5 ori medicul ginecolog, desi nu aveam probleme serioase, doar nu-mi placea "dedicatia" lor fata de pacienti.
    am fost la farmacie si mi-a dat farmacista flucoric 150 mg, pt mine si sotul meu si ovule klion d 100. ma dau si cu clotrimazol, am facut spalaturi cu musetel si galbenele si pot sa zic ca a inceput sa-mi treaca (sa nu fie de deochi ;-) ). ovulele inca nu le-am inceput pt ca trebuie sa-mi vina 'musafirii" si le voi lua dupa aia.
    intrebarea mea e daca e ok klion? si inca o intrebare importanta: sotul vreo 2 zile in urma a zis ca are mancarimi in zona testiculelor si avea formate niste cojitge uscate si e rosu,s-a dat cu clotrimazol si a luat pastila de flucoric, numai ca de dimineata s-a trezit de mancarimi si i-au aparut bubite rosii si pe capul pen... ce sa faca?????? farmacista a zis ca trebuie sa se dea vreo saptamana, dar lui parca mai rau ii e! sper sa ma ajutati, pt ca sunt foarte suparata ca el, saracu, de la mine o are! :-(

Urania Oaspete

Angel probabil ca organismul partenerului tau nu accepta medicamentele respective...si cel mai ok ar fi sa mergi la un consult,nu t mai lasa p mana farmacistilor si spalaturile sunt cam periculoase....bafta

Camy Oaspete

Candidoza este o micoza, adica o afectiune ce apare din cauza unei ciuperci microscopice numita Candida Albicans. Micozele sunt, in general, cele mai frecvente infectii genitale la femei, la barbati fiind mai rare.

Exista o flora prezenta permanent in tubul digestiv, in vagin, pe piele, fara a cauza vreo problema. Aceasta flora este formata din microorganisme cu rol de protectie (Lactobacilus) cat si din microorganisme potential patogene (Candida). Cele cu rol de protectie mentin o aciditate vaginala in asa fel incat bacteriile potential patogene sa nu se poata dezvolta. Daca organismul este sanatos, prezenta bacteriilor posibil patogene este tinuta sub control. In anumite conditii echilibrul din organism este rupt, ele multiplicandu-se excesiv si provocand infectii. De aceea trebuie facuta distictie intre prezenta Candidei care este normala si Candida in exces ceea ce inseamna stare patogena - Candidoza.

Transmitere
    Pot fi mai multe cauze de rupere a echilibrului natural al florei vagiunale ...

* antibioticele - luate in tratamente de lunga durata, care pot duce la dezechilibrul florei intestinale
    * transformari hormonale - datorate pilulelor contraceptive, menstruatiei sau sarcinii
    * diabetul netratat
    * o toaleta vaginala inadecvata - sapunuri dure, spalarea si stergerea zonei genitale din spate spre in fata ceea ce aduce o parte dintre microbii din zona anala in zona vaginala, dusuri intravaginale dese, folosirea deodorantelor in zona vulvara
    * lenjerie intima din materiale sintetice, haine stramte
    * folosirea detergentilor duri pentru spalarea sau inalbirea lenjeriei.

Cu toate ca aparitia infectiei nu este direct legata de actul sexual transmiterea se poate face si pe cale sexuala. Chiar si sperma ejaculata in vagin a fost pusa pe lista factorilor favorizanti ... sperma poate influenta aciditatea naturala a vaginului si de aici aparitia dezechilibrului care duce la infectie.

Manifestari
    Atat femeile cat si barbatii pot avea Candidoza fara sa aiba vreun simptom. La femei, in cazul in care simptomele apar, pot fi, in aproximativ 90% din cazuri, scurgeri mai albe decat cele obisnuite, vascoase (cremoase), cu aspect branzos, urat mirositoare, mancarimi vulvare foarte intense, inrosirea si iritarea vulvei care apare umflata si de culoare rosu-aprins, arsuri la urinare Fiindca pielea si mucoasa afectata devin uscate apar dureri in timpul actului sexual.

Iritatia zonei vulvare se poate intinde spre zona anala si apoi poate "urca" pe pliul fesier (zona dintre fese) sau, invers, din zona anala sa se intinda catre zona vulvara afectand labile mari, apoi labile mici si apoi se poate raspandi intravaginal.

Evolutie, complicatii
    Chiar daca nu exista complicatii serioase, recidivele frecvente afecteaza serios armonia vietii sexuale. In cazul recidivelor dese trebuie luata in considerare si investigata o posibila problema a sistemului imunitar al organismului.

Diagnostic
    Diagnosticul se pune pe baza examenului clinic si punerea in evidenta a filamentelor ciupercilor prin examinarea la microscop a secretiilor vaginale sau prin cultura.

Tratament
    Tratamentul este simplu. La femei, intern prin introducerea in vagin de ovule antifungice si extern prin aplicarea unei creme antifungice la nivelul vulvei, timp de doua saptamani. Desi criza este usor de tratat, boala poate recidiva frecvent, datorita reinfectarii prin contact sexual cu partenerul infectat sau prin persistenta cauzelor ce au generat ruperea echilibrului si dezvoltarea excesiva a ciupercii. De aceea este de foarte mare importanta gasirea exacta a cauzei si eliminarea ei.

Prevenire, protejare
    Pentru a evita infectiile trebuie sa eviti orice factor ce ar putea interveni negativ asupra aciditatii naturale a vaginului, trebuie sa eviti purtarea de lenjerie din materiale sintetice, sa eviti purtarea de haine stramte si care nu sunt din bumbac, la ciclu, sa folosesti mai mult tampoane externe si mai putin cele interne, sa ai grija de igiena zonei genitale, igiena perfecta - nici prea putina, nici prea multa sau agresiva, numai cu apa calda fara sapunuri dure, fara deodorante, spalaturile intravaginale facute numai la recomandarea medicului, spalarea dispozitivelor folosite in metodele contraceptive de bariera (diafragma si aplicatorul spermicidului), spalarea si stergerea zonei genitale numai din fata spre in spate, discutarea cu medicului a cazurilor in care este necesar un tratament indelungat cu antibiotice si, bineinteles, folosirea prezervativului pentru protectie in timpul actului sexual.

Fiona Oaspete

Implicit Re: Candidoza si candida

am nevoie de un sfat ... rezultatul la lama a venit pe alt nume...alta varsta...alta data...cei de la laborator insista ca este al meu cu toate acestea..... si ca nu au inteles scrisul doctorului... mie nu prea imi vine sa cred ..... dr banuia ca e gardnerella iar pe rezultat e trecut ,,organisme fungice compatibile cu candida"... la amenintarea cu protectia consumatorului mi-au zis sa vin maiine pt o noua lama...ce ziceti sa o repet gratuit aici sau sa ma duc mai bine sa platesc in alta parte? ma gandesc sa nu-mi treaca direct acelasi rezultat care nu e sigur ca e al meu.... tratamentul de mai sus sper ca e eficace pt amandoua diagnosticele pana voi afla clar ce este? voi ce stiti?
    mentionez ca e vorba de o clinica f cunoscuta si sunt foarte dezamagita

lena este offline Membru
    Data inscrierii
    ianuarie 2009
    Varsta
    36
    Posturi
    2

Buna.La primil meu control de sarcina mi s-a descoperit si mie candidoza,desi nu am avut nici o simtoma.Dupa cum vi-am mai zis eu sunt in Elvetia si medicina e aici este la un nivel mult mai bun decit in Romania. Tratamentul pe care l-am primit a fost Eritromicina de 500mg,doua o data tot din 6 in 6 ore si o crema vaginala Dalacin,timp de o saptamina.La urmatorul control peste o sapatamina am fost vindecata,iar sotului i s-au prescris Zithromax Filmabil,sunt doaua tablete doar care se iau o data.

alex_mxn este offline Membru
    Data inscrierii
    februarie 2009
    Posturi
    3

M-am luptat aproximativ un an cu candidoza. Initial mi-a aparut genital, apoi s-a extins si bucal. Am facut tot felul de tratamente, dar nu am facut decat sa-mi deranjez ficatul. Am intrat intr-o zi pe un forum, unde cineva spunea ca a scapat de candida intr-o saptamana folosind anumite produse pe baza de aloe. Nu prea am crezut, dar am incercat. In sfarsit am scapat de Candidoza.

Unregistered Oaspete

Question Re: Candidoza cum scapam de ea?

Citat Citat din alex_mxn Vezi post
    M-am luptat aproximativ un an cu candidoza. Initial mi-a aparut genital, apoi s-a extins si bucal. Am facut tot felul de tratamente, dar nu am facut decat sa-mi deranjez ficatul. Am intrat intr-o zi pe un forum, unde cineva spunea ca a scapat de candida intr-o saptamana folosind anumite produse pe baza de aloe. Nu prea am crezut, dar am incercat. In sfarsit am scapat de Candidoza.
    poti sa imi spui si mie care e tratamentul cu aloe

Ronuca este offline Membru
    Data inscrierii
    iulie 2011
    Posturi
    1

si eu am avut candidoza care m-a chinuit 6 luni la rand; am incercat tot felul de tratamente; eram disperata pentru ca nimic nu dadea rezultate; de exemplu foloseam Lomexin unguient si nu mai aveam mancarimi si usturimi in schimb peste cateva ore ma lua iarasi cu mancarimile si usturimile. Dar pana la urma am scapat. Am fost la baile sarate de la Telega, intamplator la invitatia unor prieteni; habar nu aveam ca aceste ape sarate ma vor ajuta si mai ales la candidoza. Am stat acolo in apa cam o ora iar dupa cateva ore in aceasi zi n-am mai avut probleme cu candidoza. La inceput am zis ca poate cine stie nu am mancarimi azi dar maine vor reveni. Dar a mai trecut o zi a mai trecut o luna iar acum am un an de cand n-am mai avut probleme cu candidoza. Poate vi se pare greu de crezut dar incercati sa faceti baie intr-un lac sarat natural sau artificial, cred ca orice lac sarat merge si sa-mi spuneti pe urma daca a dat sau nu rezultate.

+ Raspunde la subiect

Subiecte Similare

1. Ce sunt vergeturile si cum scapam de ele?
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Replici: 0
    Ultimul post: 30 iul 2009, 10:56
  2. candidoza bucala
    De unregistred in forum Copilul de gradinita
    Replici: 2
    Ultimul post: 26 feb 2009, 19:00
  3. Cum scapam de pampers?
    De Lacramioara in forum Copii 1-3 ani
    Replici: 6
    Ultimul post: 04 nov 2008, 20:50
  4. Cand scapam de biberon?
    De Unregistered in forum Alaptarea si diversificarea
    Replici: 3
    Ultimul post: 23 oct 2008, 12:49
  5. Cand scapam de biberon?
    De Unregistered in forum Bebelusi 0-12 luni
    Replici: 3
    Ultimul post: 23 oct 2008, 12:49

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41