+ Raspunde la subiect
Rezultate de la 1 la 4 din 4

Subiect: Suflu sistolic si hernie inghinala

Karla Oaspete

Implicit Suflu sistolic si hernie inghinala

Doi copii amandoi cu cate o problema. Ma bucur sa ma gasesc printre atatea mamici si viitoare mamici de gemeni si tripleti. Am senzatia ca sunteti o familie mai mare care vine de fiecare data cu cate o solutie pt fiecare problema adusa in discutie. Stiu ca fiecare dintre voi se gandeste la cadouri si vacante acum de sarbatori dar eu am ajuns sa nu mai pot dormi noaptea de grija copiilor . Unul din gemeni are hernie inghinala si unul suflu sistolic. Nu stiu prea multe despre aceste boli si v-as ruga daca puteti sa-mi spuneti cate ceva despre ele.

Codruta Oaspete

Implicit Re: Suflu sistolic si hernie inghinala

Buna,
    Eu am avut suflu sistolic in copilarie care a disparut cu timpul....
    Nu demult am facut o vizita de rutina la cardiolog si nu mi-a gasit nimic ,i-am zis de lucrul acesta si mi-a zis ca in copilarie ff multi copii au sufluri sistolice ( in sistola valva nu se inchide perfect si apare un sunet in plus care poate fi depistat chiar si numai la o ascultare de rutina cu stetoscopul--asta e suflu sistoloic)
    Mi-a zis ca de obicei sunt sufluri functionale care dispar odata cu varsta..poate e asa si nu e nimic grav...
    Vorbeste cu un cardilog pediatru bun ..nu toate suflurile sistolice sunt si periculoase..
    De hernie nu stiu nimic.... dar cu siguranta cu ajutorul lui Dumnezeu si cu timpul se rezolva...
    Sanatate multa la copii
    Numai bine

Lumitza Oaspete

Si eu am avut suflu sistolic care a disparut de la sine. In alta ordine de idei, copiii mei au fost suspecti de suflu sistolic inca de la 2-3 sapt d ela nastere. Nimic grav, am constatat la ecografie de cord, aveau doar cateva canale inca deschise, din cauza nasterii inainte de termen. Ca sa stai linistita, mergi si fa o ecografie de cord undeva la o policlinica privata. Oricum, nu e nimic grav.

De hernia inghinala nu prea stiu ce sa iti zic... ai mei au hernie ombilicala, care se rezolva de la sine. La tine, nu stiu cat de e de grav, ca sa-ti spun daca necesita interventie chirurgicala. Pediatrul ce zice? Oricum ar fi, chiar si cu interventie chirurgicala, nu e cazul sa te panichezi, interventia e una simpla. Stiu ca e usor sa vorbesti, dar panica oricum nu rezolva nimic. Trebuie sa fii ferma pe pozitii si puternica pentur ei, ca sa rezolvi problema, bine?

Te pup, mai scrie-ne si spune-ne ce ai facut. Multa sanatatge!

Flavio Oaspete

nu te ingrijora pentru ca si baietii mei de 9 luni au suflu sistolic iar unu are si un angioma care s-ar putea sa necesite o interventie chirurgicala te inteleg pentru ca la iceput m-a luat panica si pe mine dar consultand mai multi doctori m-am linistit iar explicatia este nasterea prematura(eu la 8 luni si o zi)SI SE inchide in timp iar copii sunt predispusi sa raceasca mai usor decat cei fara aceasta problema.Pentru o mama acestea sunt probleme dar rezolvarea vine in timp.Este din punctul meu de vedere un mic pret pentru darul de a fi mamica de gemeni.Fii puternica,nu te pierde in viata sunt putine lucruri care nu au rezolvare si nu este cazul nostru

+ Raspunde la subiect

Subiecte Similare

1. Hernie ombilicala
    De mina in forum Bebelusi 0-12 luni
    Replici: 0
    Ultimul post: 28 apr 2009, 22:18

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41