Pagina 1 din 8 123456 ... UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 12 din 87
Like Tree29Likes

Subiect: Amniocenteza

Corina Moraru este offline Membru
    Data inscrierii
    august 2011
    Varsta
    43
    Posturi
    3

Implicit Amniocenteza

Am 42 de ani si astept un copil. A fost nevoie de o amniocenteza asa ca am oscilat intre Romania si Austria. Dupa informatiile primite am ales Austria. Daca exista o mamica interesata de subiect si date de contact ma poate contacta pe adresa mea de e-mail:corinamoraru@nemetschek.ro. Politica forumului nu imi permite sa postez site-ul clinicii. Ce pot sa va spun este ca totul a decurs civilizat, rapid si si fara nici un pic de stres. Costurile m-au dus la sume asemanatoare cu cele platite intr-o clinica privata de la noi ( cu exceptia avionului si hotelului). Sper sa va pot ajuta. Pana atunci va pup si va doresc tuturor sarcina cat mai usoara.

Simonacio Avatar
    Simonacio este offline Membru
    Data inscrierii
    mai 2011
    Varsta
    31
    Posturi
    49

Implicit Raspuns Amniocenteza

eu am facut amniocenteza la un spital de stat de aici. logic e gratuit daca duci trimitere de la medicul de familie. mai trebuie sa dai ceva spaga la doctori care dealtfel au fost foarte, foarte draguti. geneticiana e o tipa super de treaba si super draguta. chiar m-a mirat faptul ca si la stat sunt doctori draguti care stau de vorba cu tine si-ti explica toata procedura. rezultatele au fost ok (mai grele au fost cele 3 saptamani cat a trebuit sa astept aceste rezultate) si am si nascut o minune de fetita.
    Fulguletz_ likes this.

Mamicububa Avatar
    Mamicububa este on-line acum Membru
    Data inscrierii
    iunie 2011
    Varsta
    39
    Posturi
    870

Si eu trebuie s-o fac. Am 38 de ani si se recomanda by default. Nu-mi place ideea, dar parca nici nu sunt atat de speriata de riscuri.
    Draga Corina, ai auzit de experiente atat de ingrozitoare in Romania, de ai hotarat sa faci acest drum?

Data inscrierii
    august 2011
    Varsta
    43
    Posturi
    3

Inainte de a lua aceasta decizie am rascolit paginile de pe net. Nu am gasit comentarii proaste despre medici, dar am gasit comentarii proaste despre interpretarea rezultatelor. Asta nu inseaman ca nu poate fi bine. Apoi am discutat cu nasa fetitei mele, care este din Targu Mures. Are 43 de ani si a nascut in urma cu doi ani. Mi-a spus ca medicul ei a preferat sa o trimita la Viena. Mai mult de atat, el si-a trimis sotia tot acolo pentru amniocenteza. Este medic ginecolog. Ar fi putut sa o trimita in Bucuresti dar nu a facut-o. Ca sa inchei, mi-am intrebat si eu medicul ginecolog ce este mai bine sa fac. Eu sunt din Bucuresti. Mi-a spus ca, daca bugetul imi permite, prefera sa merg la Viena.
    Intentia mea nu este sa ridic in slavi medicii de afara. Ca si cei de aici, pot fi buni sau pot fi rai. Pentru amniocenteza este importanta experienta. Un medic bun trebuie sa aiba cel putin 50 de amniocenteze pe an. Parerea mea este ca in Romania experienta medicilor este destul de scazuta. Cu exceptia femeilor de la oras, nu stiu cate dintre romance se gandesc sau au cunostinte despre genul acesta de investigatii. Nu pentru ca nu si-ar dori, ci pentru ca pur si simplu nu au acces la informatii. In plus, interpretarea analizelor in laboratoarele noastre lasa de dorit. Medicul meu din Bucuresti mi-a povestit doua cazuri cu interpretare gresita.
    Simonacio are dreptate. Intr-un spital de stat poti face amniocenteza fara bani. Exact asta intentionam si eu sa fac. Apoi am discutat cu medicul meu si m-am razgandit. Depinde de fiecare ce alege. In cazul tau, inainte de amniocenteza, exista o alta analiza. O prelevare din vilozitati care se face pana in saptamana 14. Primul meu copil l-am nascut la 37 de ani. La vremea respectiva nu aveam la indemana decat triplu test. L-am facut si valorile indicau un risc de sindrom Dawn de 80%. Am inebunit! La vremea aceea, in Romania amniocenteza era un soi de subiect s.f. Nu am avut de ales decat sa fac o eco prin saptamana 21 cand medicul mi-a spus ca totul e ok. Acum am facut dublu test corelat cu eco, Riscul calculat de program a ajuns de la 1/42 (risc datorat varstei) la 1/2. Adica unul din doi copii poate avea sindromul Dawn. Pasul urmator a fost automat amniocenteza. In viitor, daca Dumnezeu mi-ar da inca o ocazie sa raman insarcinata, m-as duce direct la amniocenteza. Nu as mai pierde timpul si banii cu dublu test corelat cu eco, apoi cu triplu test. Investigatiile se bazeaza pe niste date statistice bagate intr-un program de calculator. Daca ceva nu este in regula iti recomanda oricum amniocenteza. Cam asta e tot. Te pup si iti doresc o sarcina fara nici un fel de probleme.
    Mamicububa likes this.

Mamicububa Avatar
    Mamicububa este on-line acum Membru
    Data inscrierii
    iunie 2011
    Varsta
    39
    Posturi
    870

Multumesc, Corina! Biata de tine, prin ce ai trecut! La mine, dublul test (care inteleg ca e mai sigur), a indicat 1/167. Nu e nemaipomenit, dar tot varsta (si nu realitatea din uter) a dat cifra asta. Sper sa fie totul bine. O sa fac amnio la un spital privat, unde doar 2 medici se ocupa de asta. Zilnic. VOi merge la cel cu care a facut si o prietena a mea recent... Ne mai citim dupa, sper eu cu vesti bune! Tie ti-au venit rezultatele?

Simonacio Avatar
    Data inscrierii
    mai 2011
    Varsta
    31
    Posturi
    49

Corina ai dreptate, daca e risc mare ca in cazul tau e bine sa faci tot ce se poate ca rezultatele sa fie cele mai bune. la mine a fost risc de SD de 1 la 248 dar eu nici nu m-am gandit sa fac amniocenteza in strainatate. nici n-am constientizat cand am primit rezultatele bi-testului.cand mi-a zis ginecoloaga "aaaa, pai te programez la amniocenteza" m-a pufnit plansul pentru ca stiam care sunt riscurile. eram asa de disperata ca nu mai gandeam nimic. geneticiana mi-a dat o mostra din lichid cu care am mers la o clinica privata si mi-a facut screening-ul rapid in 24 de ore.asteptarea e cea mai dureroasa!

Data inscrierii
    august 2011
    Varsta
    43
    Posturi
    3

Neata, fetelor! Inca nu am primit raspunsul. Am facut testul in urma cu o saptamana si ceva. Rezultatul dureaza ca si aici, intre doua sau trei saptamani. As fi putut sa il am in doua zile insa ar fi costat 400 de euro in plus. Doctorul mi-a explicat ca, in cazul in care ceva nu este in regula, nu conteaza daca sarcina are 17 sau 20 de saptamani. "Procedura" este la fel de grea pentru medicul meu ginecolog. Am preferat sa dau banii astia pentru pitica mea de sase ani, sa ii cumpar hainute si jucarii. Nu m-am dus in Viena din snobism sau pentru ca ma dau banii afara din casa. M-am dus pentru ca asa am simtit eu ca e mai bine. Sunteti femei si stiti cum este cand instinctul te pune sa faci ceva anume. De-a lungul vietii am observat ca atunci cand stai prea mult in cumpana cu argumente pro si contra, cel mai bine este sa te iei dupa instinct. Ma rog la Dumnezeu si sper din toata inima sa fie bine. Deocamdata va pup pe amandoua si va urez o zi cat mai placuta. Ne auzim cand il primesc. Aveti grija de voi.

Simonacio Avatar
    Data inscrierii
    mai 2011
    Varsta
    31
    Posturi
    49

iti urez sa fie totul bine, parca trec si eu acum prin sentimentele alea de asteptare. eu plangeam in fiecare zi si o sunam in fiecare zi pe geneticiana sa-mi zica daca e gata. pana cand s-a saturat si a zis ca ma suna ea cand sunt gata. eu desi facusem testul de sreening rapid si rezultatele erau ok, nu credeam in veridicitatea lor. ma pufnea plansul si la serviciu. si cand m-a sunat geneticiana imi batea inima asa de tare ca aproape am lesinat inainte sa aflu rezultatul. in general nu sunt asa de plangacioasa si de emotiva dar atunci......

ancaarslan Avatar
    ancaarslan este offline Membru
    Data inscrierii
    decembrie 2010
    Varsta
    40
    Posturi
    2.544

Citat Citat din Mamicububa Vezi post
    Si eu trebuie s-o fac. Am 38 de ani si se recomanda by default. Nu-mi place ideea, dar parca nici nu sunt atat de speriata de riscuri.
    Draga Corina, ai auzit de experiente atat de ingrozitoare in Romania, de ai hotarat sa faci acest drum?
    eu am 40 de ani si n-a fost nevoie de amnio in urma dublului si triplului test dr a zis ca nu e necesar ,cred ca in Rom f repede te trimite la amnio.
    ClejAde likes this.
    url=http://www.glitterfy.com/][/url]ANCA -40 ANI- ISTANBUL

danna Avatar
    danna este offline Membru
    Data inscrierii
    septembrie 2010
    Varsta
    32
    Posturi
    2.177

Citat Citat din ancaarslan Vezi post
    eu am 40 de ani si n-a fost nevoie de amnio in urma dublului si triplului test dr a zis ca nu e necesar ,cred ca in Rom f repede te trimite la amnio.
    cam ai dreptate Anca. Eu cred ca doctorii vor sa aiba o siguranta ca nu cumva sa se intample ceva si sa li se reproseze lor sau mai mult de atat sa fie dati in judecata.
    Dr meu de ex nu recomanda amnio decat in cazuri extreme si nu a dat gres.
    Pupam fata si pe printisorul turcusor cel mic!
    Dana - Bucuresti
    Lilypie Maternity tickers

ancaarslan Avatar
    ancaarslan este offline Membru
    Data inscrierii
    decembrie 2010
    Varsta
    40
    Posturi
    2.544

Citat Citat din danna Vezi post
    cam ai dreptate Anca. Eu cred ca doctorii vor sa aiba o siguranta ca nu cumva sa se intample ceva si sa li se reproseze lor sau mai mult de atat sa fie dati in judecata.
    Dr meu de ex nu recomanda amnio decat in cazuri extreme si nu a dat gres.
    Pupam fata si pe printisorul turcusor cel mic!
    Si noi te pupam si pe bebe din burtica despre care vrem vesti multeeee si bune .Mai treci si pe la noi pe la casuta .
    url=http://www.glitterfy.com/][/url]ANCA -40 ANI- ISTANBUL

oana_iuga Avatar
    oana_iuga este offline Membru
    Data inscrierii
    octombrie 2011
    Varsta
    28
    Posturi
    89

Buna,
    Eu sunt noua pe acest forum, am 28 de ani si sunt insarcinata in 17 saptamani. Maine ar trebui sa fac amniocenteza la Medlife la Dr. Steriu Mihaela. Stie cineva cum este, cunoasteti pe cineva care a facut la ea? Am auzit ca riscurile sunt mult mai mici daca doctorul are experienta in domeniu, insa eu nu reusesc sa gasesc pe nimeni care sa fi facut la aceasta doctorita.
    Astept raspunsurile voastre.
    Multa sanatate si sarcina usoara tuturor

Pagina 1 din 8 123456 ... UltimulUltimul

Subiecte Similare

1. test de amniocenteza
    De angela_r in forum Clubul burticilor
    Replici: 2
    Ultimul post: 31 aug 2011, 14:55
  2. Cum se face amniocenteza
    De corynica in forum Clubul burticilor
    Replici: 0
    Ultimul post: 18 feb 2011, 18:18

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44