am fost si noi la eco ieri
avem 19 sapt si 3 zile
271 gr
15,07 cm
circumferinta capului 4,33
lungime col=4,2 cm
Eu stiam asta, dar de pe prospectul vitaminelor, mie mi-au fost pricum indicate de medic de la prima consultatie si le iau in continuare pana la final. Este si la noi la mamici de iulie-august o mamica care in urma unu test si-a depistat ca nu asimilieaza defel acidul folic corpul ei, deci asa cum spui, ii este inutil si urmeaza sa mearga la medic pt alte suplimente.
am fost si noi la eco ieri
avem 19 sapt si 3 zile
271 gr
15,07 cm
circumferinta capului 4,33
lungime col=4,2 cm
Ce maricel e, Aria! Fata de fasolica al meu de vreo 5.5 cm la ultima eco...Sa-ti traiasca si sa creasca frumos si sanatos...
Mi-au venit aseara rezultatele la Dry test:
1. Risc trisomie 21 - 1:1821
2. Risc trisomie 18 - 1:40000
3. Risc trisomie 13 - 1:20000
Si inca doua mutatii genetice care nu au fost depistate in sange
E de bine, pfiuuuu
O asteptam si pe mussete cu rezultate excelente la amnio...
Tu ce riscuri ai avut, mussete?
Pai la primul test am avut in felul urmator (conform datelor din rezultate aveam 11 sapt si 4 zile dar se pare ca realitatea a fost de 10 sapt si 4 zile):
- risc varsta T21 - 1:105
- risc combinat T21 - 1:93
- risc Tr. 13/18 + NT - 1:225
- PAPP-A - 0.49 IU/l (nivel scazut in raport cu profilul hormonal) - se pare ca asta ar fi cauza riscului asa crescut, dar vom vedea la rez de la amnio
- Free B-HCG - 43.7 IU/l
- NT - 1.85 mm
La cel de-al doilea test situatia a stat astfel (12 sapt si 5 zile - reale):
- risc varsta T21 - 1:798
- risc combinat T21 - 1:485 (a crescut datorita nivelului Papp-A - se pare)
- risc Tr. 13 - 1:5595
- risc Tr 18 - 1:30985
- PAPP-A - 0.801 IU/l (nivel scazut in raport cu profilul hormonal) - se pare ca asta ar fi cauza riscului asa crescut, dar vom vedea la rez de la amnio
- Free B-HCG - 37.8 IU/l
- NT - 2.3 mm
Eu am ales sa fac amnio pentru ca amandoua dr la care am fost mi-au recomandat, din cauza nivelului Papp-A scazut care imi creste riscul si din ce mi-a spus mie dr care mi-a facut amnio cam ce este sub 1:250 1:300 se considera risc crescut si eu eram cam aproape.
Mi se par ciudate valorile...
Riscul datorat varstei nu ar trebui sa fie acelasi?
Si eu stiam ca valoarea de cut-off pt Trisomia 21 este de 1:250, iar tu ai 1:485...
Dar noi nu suntem doctori..ei o fi stiind mai bine :P
Eu sunt f f curioasa din fire si vreau sa stiu tot legat de bb, de riscuri, de evolutie etc...
M-am luat de fetele de la receptie ca la medlife nu iti zic care sunt cut-offurile si nu e normal sa stai inca o saptamana pe ace pana mergi la dr sa-ti explice ... In fine.
la riscul de varsta de ia in calcul varsta mamei si valoare translucentei si la riscul combinat pe langa varsta mamei, nt se mai ia in calcul si valorile hormonilor Papp-A si free B-HCG, cel putin asa am inteles eu de la dr mea di ce mi-a explicat si la mine tocmai asta este problema ca in mod normal daca la riscul de varsta se adauga hormonii ar fi trebuie sa imi scada cu mult riscul, dar la mine din cauza hormonul Papp-A care nu a iesit cum trebuie imi creste riscul.
acid folic se dadea de pe vremea lui ceausescu?????????? hm greu de crezut,eu nu am auzit,am nascut fata acum 14 ani ,deci cu mult dupa ceasca si nu am luat nimic in timpul sarcini...erau alte vremuri ,aerul nu era asa poluat ,nu stiu ce sa zic,...am avut o sarcina usoara si fata sanatoasa.
stiam ca te suna ei ,in cazul cand sunt gata mai devreme, le-ai facut la medlife?
mai ai o saptamana de asteptat
eu intru in panica ca m-am uitat la datele tale si sunt fff asemanatoare...acum astept sa vina vineri.....,am urmarit mereu sa vad daca spui ceva de rezultatul la amnio,nu vreau sa te stresez cu intrebarile daca au iesit sau nu,acum mai ai o saptam...am emotii si ptr tine ...sper din tot sufletul sa fie bine si la tine si la mine,pana atunci ..![]()
@ floreal,nu stii daca la medlife pot face eco morfo?