o sa incep eu cu masuratorile ce le-am primit la ultima eco in 06 ianuarie
aveam 13 sapt si 2 zile
CRL=7,4 CM
BPM=148
buna ziua tuturor viitoarelor mamici!
am deschis subiectul asta,unde as dori sa scriem fiecare dintre noi ce aflam la consultatiile si ecografiile pe care le facem pe timpul sarcinii.
Cum ar fi: CRL
BPM
dimensiunea membrelor
etc
cred ca ne-ar fi util sa aflam dimensiuni cat mai reale ..sa facem comparatii,si poate asta ne va ajuta sa ne dam seama daca e ceva in neregula din timp!
astept cu mare nerabdare informatiile!![]()
o sa incep eu cu masuratorile ce le-am primit la ultima eco in 06 ianuarie
aveam 13 sapt si 2 zile
CRL=7,4 CM
BPM=148
la 12 sapt si 2 zile:
BPD - 1.83cm
HC - 6.37cm
FL - 0.61cm
CRL - 5.48cm
NT - 1.19cm
Acuma m-am uitat. tiparita mai am una de la 7 saptamani. Da, e tot la fel, jos in stanga am crl si pe dreapta sus aceleasi datem dar nu sunt masuratori ci inteleg eu ca sunt ceva date tehnice de-ale aparatului, gen: Frq in megahertzi, Gn 44, D 5.0 cm, DR 75, AO 100%.... Atata. Deci....n-am ce aveti voi![]()
Camika,
La mine sunt date de la eco 3D, morfologie trim 1, care se face pentru dublu test (in cazul meu dry test). Dar la orice eco 3 D ar trebui sa-ti faca masuratorile astea...Sa intrebi.
Din cate imi amintesc:
BPD - 1.83cm - diametrul capului
HC - 6.37cm - circumferinta capului
FL - 0.61cm - lungime femur
CRL - 5.48cm - lungime bebe (cap-fundulet)
NT - 1.19cm - translucenta nucala
Mi-a mai zis ca are os nazal si mai am parca si lungimea umerusului.
Eu am facut eco la 11 sapt si 4 zile dupa estimarile initiale (de la eco 6 sapt) dar mi-au estimat la eco 12 si 2 zile?! probabil a mai crescut :P
Ecografista a zis ca e ok, dar astept si rezultat la dry test si sa vorbesc cu doctorita.
Oricum, important este cum evolueaza acesti parametri si sa nu iasa din anumite limite, din cate am inteles. Sunt diferiti de la copil la copil, pentru ca unul are capul mai mare, altul e mai inalt etc...
Astazi ajung pe la dr. Pelinescu si o sa-i pun multe intrebari...![]()
in 7 merg si eu la medic iar si o sa ii zic sa imi masoare bebeledin nou