Sunt o mamica de iunie care trece prin momente dificile...in urma triplului test bebelusul meu a iesit cu risc de sindrom down,saptamana asta am facut amniocenteza,iar acum astept rezultatul...eu locuiesc in provincie insa destul de aproape de bucuresti insa am preferat sa merg intr-un spital din bucuresti,mi se parea mai sigur si mai linistitor pentru mine...in spitalul local se fac doar 3 ecografii pe durata sarcinii si strictul necesar,fara dublu,triplu etc teste...
cred ca sunt cam plictisitoare...medicul meu de familie este de origine basarabeana,are accentul specific si comportamentul la fel
,am nimerit la el dupa ce vechiul medic a iesit la pensie,si la cat de des am mers eu la medic,nu m-am deranjat sa-l schimb desi auzisem ca e cam "ciudatel",insa azi am fost la el,vroiam sa-i cer un concediu medical pentru saptamana viitoare ,fac naveta la serviciu si as fi preferat sa stau acasa.Iata cum a decurs discutia dintre noi:
Buna ziua,sunt gravida ,am facut o amniocenteza acum 3 zile si as vrea sa primesc un concediu medical..."ce-ai facut...?" pai ,amniocenteza..."de ce?" rezultatul triplului test a iesit...era si sotul cu mine,si doctorul zice"macar sunteti cununati?"pai da,bineinteles!"e o sarcina dorita?"da !!! "pai mergi doamna acasa si stai linistita,e un copil facut din dragoste ,venit de la Dumnezeu,de ce il superi pe Dumnezeu cu toate investigatiile astea?"
stiu ,unele dintre voi veti spune ca e un medic cam ne ...conventional,insa in momentele alea avea atata logica ce spunea...e mare lucru sa auzi de la un "om al stiintei" atata credinta ...noi suntem oameni credinciosi,si totusi semnele de intrebare nu m-a lasa sa dorm... oare cati dintre noi mai lasa totul in voia Lui Dumnezeu?
Violeta, bebe o sa fie bine...asa cum medicul a zis, lasati-va in voia lui Dumnezeu si toate va vor fi usoare! Merg lunar la control la medic, fac analize ecografii dar nu fac nici triplu test, nici aminocenteza...multe din rezultate nu sunt corecte ma las in voia lui Dumnezeu si stiu ca va avea grija de bebele meu sa se nasca sanatos!!!
Pupici si curaj si o sa vezi ca bebe va fi bine!