Pagina 4 din 4 PrimulPrimul 1234
Rezultate de la 37 la 43 din 43
Like Tree2Likes

Subiect: īnvĂtĂturi corecte si īnvĂtĂturi gresite despre nastere, botez si despre copiii mici

nectaria Avatar
    nectaria este offline Super Moderator
    Data inscrierii
    octombrie 2010
    Varsta
    23
    Posturi
    12.525

Implicit Re: īnvĂtĂturi corecte si īnvĂtĂturi gresite despre nastere, botez si despre copiii m

Citat Citat din mimi Vezi post
    Bună,am şi eu o īntrebare. Bunica mea a murit astăzi iar sāmbăta viitoare pe 28 avem programat botezul fetiţei,mai putem face petrecerea?voi cere părerea şi preotului dar deocamdată nu pot lua legătura cu el. Vă mulţumesc anticipat!multă sănătate

Condolenate pentru bunica ta! In mod normal nu se mai face petrecere...macar 40 de zile! Botezul se poate face si petrecere daca vreti o puteti face si dupa!

M-AM NASCUT IN 20 IUNIE

mimi Avatar
    mimi este offline Membru
    Data inscrierii
    mai 2009
    Varsta
    25
    Posturi
    29

Implicit Re: īnvĂtĂturi corecte si īnvĂtĂturi gresite despre nastere, botez si despre copiii m

Citat Citat din nectaria Vezi post
    Condolenate pentru bunica ta! In mod normal nu se mai face petrecere...macar 40 de zile! Botezul se poate face si petrecere daca vreti o puteti face si dupa!
    mulţumesc de răspuns

Aluion Avatar
    Aluion este on-line acum Membru
    Data inscrierii
    mai 2011
    Posturi
    242

Implicit Raspuns Re: despre nastere, botez si despre copi

Citat Citat din nectaria Vezi post
    ---ESTE CORECT A SE REPETA BOTEZUL? (...) Orice Botez este considerat valabil doar daca a fost savarsit in numele Sfintei Treimi. In acest caz, daca un credincios apartinand Bisericilor Romano-Catolica, Calvina sau Lutherana, ori altor culte neoprotestante care savarsesc Botezul in numele Sfintei Treimi, trece la ortodoxie, acestuia i se administreaza doar Taina Mirungerii(...)
    ---ESTE CORECT BOTEZUL PRIN STROPIRE ?
    Nu. Pentru cei botezati la varsta maturitatii, se pot folosi vase mari. Exceptional, oamenilor batrani si bolnavi li se poate face Botezul stand in pat si turnand apa peste ei de trei ori, ca si cum s-ar afunda in apa, pentru ca Sfantul Apostol Pavel vorbeste despre "baia nasterii celei de-a doua" (Tit 3;5)...
    Botezul bebelusilor in bisericile romano-catolice se face in numele Sfintei Treimi prin turnarea apei pe frunte, de trei ori. Deci nu sunt nici batrani, nici bolnavi, asa ca nu se incadreaza la "exceptii". Este valabil botezul lor?
    Una din invataturile bisericii greco-catolice spune ca, in cazul in care noul-nascut este pe moarte si nu exista posibilitatea ca un preot sa savarsesca Sf. Botez, parintii, sau oricine, atat timp cat e CRESTIN, poate oficia aceasta Sf. Taina, folosint o procedura foarte scurta.

nectaria Avatar
    Data inscrierii
    octombrie 2010
    Varsta
    23
    Posturi
    12.525

Implicit Raspuns Re: despre nastere, botez si despre copi

Citat Citat din Aluion Vezi post
    Botezul bebelusilor in bisericile romano-catolice se face in numele Sfintei Treimi prin turnarea apei pe frunte, de trei ori. Deci nu sunt nici batrani, nici bolnavi, asa ca nu se incadreaza la "exceptii". Este valabil botezul lor?
    Una din invataturile bisericii greco-catolice spune ca, in cazul in care noul-nascut este pe moarte si nu exista posibilitatea ca un preot sa savarsesca Sf. Botez, parintii, sau oricine, atat timp cat e CRESTIN, poate oficia aceasta Sf. Taina, folosint o procedura foarte scurta.

Este valabil botezul in biserica greco-catolica, daca un greco- catolic trece la ortodoxie nu i se mai face botezul ci doar taina Mirungerii...
    Si la ortodosi se face botezul de urgenta, daca pruncul e ft bolnav, pe moarte si nu poate ajunge preotul.

M-AM NASCUT IN 20 IUNIE

AnUtZyIk Avatar
    AnUtZyIk este offline Moderator
    Data inscrierii
    septembrie 2010
    Posturi
    6.249

Implicit Raspuns īnvĂtĂturi corecte si īnvĂtĂturi gresite despre nastere, botez si despre copiii m

Acum am si eu o intrebare. Domnul Iisus nu a fost scufundat in Iordan, nu? Biblia nu zice ca vreun botezat sa fi fost scufundat in apa. De ce trebuie sa riscam sa bagam copii in apa si sa se intample vreo tragedie cand se poate si sa-l bage pana la umeri in cazan si sa-i puna apa in capsor? La noi asa a facut parintele si oricum aveam de gand sa-i spun sa nu-l scufunde.
    nikol25 likes this.

"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt. Nu ai vorbit, dar te aud. Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."

nectaria Avatar
    Data inscrierii
    octombrie 2010
    Varsta
    23
    Posturi
    12.525

Implicit Raspuns īnvĂtĂturi corecte si īnvĂtĂturi gresite despre nastere, botez si despre copiii m

Citat Citat din AnUtZyIk Vezi post
    Acum am si eu o intrebare. Domnul Iisus nu a fost scufundat in Iordan, nu? Biblia nu zice ca vreun botezat sa fi fost scufundat in apa. De ce trebuie sa riscam sa bagam copii in apa si sa se intample vreo tragedie cand se poate si sa-l bage pana la umeri in cazan si sa-i puna apa in capsor? La noi asa a facut parintele si oricum aveam de gand sa-i spun sa nu-l scufunde.

Etimologie: cuvantul ā€œbotezā€ provine din grecescul ā€œvaptizoā€ care inseamna a scufunda in apa.
    Sfanta Scriptura -Biblia- nu ne da aceste detalii (daca s-a scufundat sau nu) pentru ca insusi cuvantul Botez ne confirma acest lucru si practica Bisericii asa o avem de 2000 de ani incepand de la Sfintii Apostoli pana astazi, caci ei au primit porunca de la Domnul Iisus Hristos sa ii boteze pe oameni in numele Sfintei Treimi!

TAINA SFĀNTULUI BOTEZ - CATEHISM ORTODOX - INVATATURA DESPRE CREDINTA CRESTINA ORTODOXA 1. CREDINTA CRESTINA ORTODOXA 2. SFANTA BISERICA 3. SFANTA SCRIPTURA 4. SFANTA TRADITIE SAU PREDANIA 5. SFINTELE TAINE 5.1. TAINA SFANTULUI BOTEZ 5.2. TAINA SFANT

M-AM NASCUT IN 20 IUNIE

AnUtZyIk Avatar
    AnUtZyIk este offline Moderator
    Data inscrierii
    septembrie 2010
    Posturi
    6.249

oooo, multumesc mari, de cand asteptam un raspuns de la tine :*:*:*:*
    nectaria likes this.

"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt. Nu ai vorbit, dar te aud. Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."

Pagina 4 din 4 PrimulPrimul 1234

Subiecte Similare

1. Bancuri despre nastere
    De lovelife in forum Divertisment
    Replici: 2
    Ultimul post: 13 dec 2011, 07:31
  2. Despre parfumuri
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Replici: 1
    Ultimul post: 24 ian 2010, 14:41
  3. Traditii si superstitii romanesti despre nastere
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Replici: 0
    Ultimul post: 30 iul 2009, 10:03
  4. Intrebari si ganduri despre nastere
    De Cami cj in forum Clubul mamicilor
    Replici: 1
    Ultimul post: 04 mar 2009, 07:19
  5. Din ce carti va informati despre sarcina si nastere
    De lovelife in forum Clubul burticilor
    Replici: 0
    Ultimul post: 09 dec 2008, 12:12

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44