Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 12 din 13
Like Tree2Likes

Subiect: TIROIDA AUTOIMUNA - un impediment in calea fertilitatii ???

maytrei este offline Membru
    Data inscrierii
    ianuarie 2012
    Varsta
    31
    Posturi
    4

Implicit TIROIDA AUTOIMUNA - un impediment in calea fertilitatii ???

Ce riscuri pot aparea sau daca sunt riscuri in conceptia unei sarcini avand in vedere ca sunt diagnosticata cu tiroida autoimuna ???

am ramas insarcinata si am pierdut sarcina.....poate mai este cineva in situatia mea......mi-a zis doctorul ca in acest caz am sa raman greu insarcinata si am sa duc mai greu sarcina ,(am ramas prima data insarcinata dupa 1 an )
    astept raspunsuri va roggg
    multumesc

gyna24 Avatar
    gyna24 este offline Membru
    Data inscrierii
    mai 2011
    Varsta
    30
    Posturi
    1.930

Implicit Raspuns TIROIDA AUTOIMUNA - un impediment in calea fertilitatii ???

Maytrei imi pare rau sa aud ca ai pierdut o sarcina!!! Sa dea DD sa treci repede peste asta si sa mergi inainte si sa gandesti pozitiv...Poate ai sa ai si tu in curand un puisor pe care ti-l doresti asa de mult!!!
    Nu stiu sa iti raspund exact la raspuns dar sa iti povestesc ce am patit eu poate te ajuta cu ceva!!!
    Pe timpul sarcinii a trebuit sa fac un set de analize care se fac in primul trimestru de sarcina si am facut si analizele pt tiroida ...Mi-a gasit TSH marit ...am fost la endocrinolog cu rezultatul analizelor, era o endocrinoloaga si in loc sa imi explice ce riscuri sunt etc...ea ma speriat mai mult...mi-a spus ca nu raspunde de sanatatea copilului daca se naste cu probleme etc si mi-a dar sa iau pe timpul sarcinii eutirox ...In fiecare luna mergeam la ea si imi verifica TSH-ul.....Sincer tratamentul nu l-am mai luat in ultima luna de sarcina si nici acum nu mai iau nimica... Si fetita este sanatoasa!!!
    Si eu am ramas insarcinata dupa un an de zile de incercari!!!
    maytrei likes this.

edithxx este offline Membru
    Data inscrierii
    decembrie 2011
    Posturi
    27

Buna Maytrei,
    Imi pare rau sa aud ce s-a ntamplat...
    au sunt diagnosticata cu tiroida autoimuna de vreun an..incercam de 3 ani sa raman insarcinata..pe langa aceasta problema am avut si ceva probleme cu trompele, deci nu pot garanta ca tiroida a fost de vina pentru aceasta lunga asteptare. Banuiesc ca ti s-a prescris tratament cu eutyrox ( sau ceva similar)...eu fac acest tratament si la 7 luni de la inceperea tratamentului am ramas insarcinata. sunt considerata sarcina cu risc si investighez tsh , tiroxina f4 lunar, de la confirmarea sarcinii mi s-a dublat doza de eutyrox si iau utrogestan pentru sustinere. E important ca ginecologul sa stie problemele de tiroida si sa iti dea trtamentul corespunzator pentru sustinerea sarcinii
    deci capul sus si mult noroc!

gyna, din cate stiu eutyrx nu e indicat sa iei daca alaptezi insa imediat dupa ce trece aceasta perioada te sfatuiesc sa reiei tratamentul..tiroida autoimuna e o boala pacatoasa, crede-ma ca m-am documentat 1 an... ))...acum nu prea iti face probleme, la femei incepe sa creeze neplaceri dupa varsta de 40 de ani ( deregari grave hormonale, crestere in greutate culminand cu cazuri foarte grave..)...de regula cine are tiroida autoimuna e nevoit sa se trateze pe viata, iar tratamentul nu e deloc greu si nici scump..o afurisita de pastiluta zi de zi..
    maytrei likes this.

Data inscrierii
    ianuarie 2012
    Varsta
    31
    Posturi
    4

ITI MS MULT PT RASPUNS.......dar la mine e o tiroida autoimuna cu tendinta spre hiperdioridie...adik slabesc ffffffffff mult....nu stiu ce si cum samai cred ,p sa astept,nu stiu ce dar o sa astept..... :*

Data inscrierii
    ianuarie 2012
    Varsta
    31
    Posturi
    4

mesajul de multumore pt edithxx.....scz uitasem sa specific

Data inscrierii
    decembrie 2011
    Posturi
    27

hipo sau hiper..tot un drac e ca tot cu tiroida se termina )).. oricum, ideea e sa nu te stresezi, fa tratamentul indicat si eu zic ca o sa fie bine..faptul ca ai pierdut o sarcina, desi e un lucru trist si ce nu doresc la nimeni e totusi un semn bun..adica se poate;..mai rau e sa astepti ani si sa nu stii daca o sa ramai vreodata insarcinata..eu scriam intr-un alt topic ce lupta am dus eu cu sterilitatea mea secundara, dar in sfarsit cand chiar am elimint toate cauzele posibile si am corelat cu urmarirea ovulatiei..minunea s-a intamplat...chiar din prima luna cand mi-au iesit analizele de tiroida si trmpe bune

gyna24 Avatar
    gyna24 este offline Membru
    Data inscrierii
    mai 2011
    Varsta
    30
    Posturi
    1.930

Citat Citat din edithxx Vezi post
    Buna Maytrei,
    gyna, din cate stiu eutyrx nu e indicat sa iei daca alaptezi insa imediat dupa ce trece aceasta perioada te sfatuiesc sa reiei tratamentul..tiroida autoimuna e o boala pacatoasa, crede-ma ca m-am documentat 1 an... ))...acum nu prea iti face probleme, la femei incepe sa creeze neplaceri dupa varsta de 40 de ani ( deregari grave hormonale, crestere in greutate culminand cu cazuri foarte grave..)...de regula cine are tiroida autoimuna e nevoit sa se trateze pe viata, iar tratamentul nu e deloc greu si nici scump..o afurisita de pastiluta zi de zi..
    multumesc pt sfaturi...
    Iti doresc o sarcina pana la termen si fara probleme!!!
    Mi s-a spus ca am hipotiroida dupa analizele de sange pe care le-am facut pe timpul sarcinii si am luat eutirox 77 parca cateva lkuni bune apoi m-am lasat ..Acum nu iau nimica ...eu cred ca TSH-ul s-a marit pe periada sarcinii din cauza hormonilor care au luat-o razna.....Sa inteleg ca de la o simpa tiroida netratata pot sa ajung la tiroida autoimuna??? Nu prea am cunostinte pe aceasta tema si nu am tratat boala ca atare !!!! poate mai incolo sa ma duc sa imi fac si o ecografie si alt set de analize si sa vad daca e sa continui vreun tratament sau nu.....

mycka_rose este offline Membru
    Data inscrierii
    februarie 2012
    Varsta
    25
    Posturi
    285

Ce tratament iei?
    Cat ti-a iesit valoarea de la ATPO?

Asta nu te impiedica cu nimic, vezi sa nu ai alte probleme (ovare polichistice) care sunt "combinate" cu tiroidida.

Eu iau tratament cu euthyrox, si sunt insarcinata in 27 de saptamani.

Data inscrierii
    februarie 2012
    Varsta
    25
    Posturi
    285

Citat Citat din edithxx Vezi post
    tratamentul nu afecteaza fatul si bebelusul alaptat daca nu e intrerupt...in schimb daca se intrerupe si bebelusul la maturitate va avea aceeasi problema ca mama...

Data inscrierii
    decembrie 2011
    Posturi
    27

nici eu nu sunt doctor dar cu siguranta iti sugerez sa mergi la un endocrinolog si sa incepi tratmenul prescris. la inceput e naspa ca mai uiti pastila dar pe urma devine ritual.directia in care o iau lucrurile doar doctorul ti-o poate spune DAR ce e clar e ca o disfunctie a tiroidei-oricare ar fi ea, si un tsh care nu iese bine poate duce la probleme pe viitor care sa iti afecteze sanatatea si din alte directii...

aici un link f scurt si pe intelesul tuturor: Indrumar de "tiroida" - Endocrinologie - TopSanatate

tine cont ca tiroida e singurul organ care are capacitatea de a luta impotriva ta...ideea e ca daca nu te tratezi nu stii in ce directie o sa evolueze..asa ca sfatul meu , din nou , e sa mergi din nou la un control si sa continui tratamentul..stiu ca e ieftin, pe la 10 lei cutia cu cateva folii..

sanatate tie si la pitica voastra

Data inscrierii
    decembrie 2011
    Posturi
    27

Citat Citat din mycka_rose Vezi post
    tratamentul nu afecteaza fatul si bebelusul alaptat daca nu e intrerupt...in schimb daca se intrerupe si bebelusul la maturitate va avea aceeasi problema ca mama...
    my bad, m-am uitat pe prospect si asa e..nu mai stiu unde citisem chestia cu alaptarea, era pe ceva forum cred si cum inca sunt depaaaarte de acel moment nu m-am documentat si din surse 'oficiale' ..vedeti fetelor de ce e importnt sa mergi la doctor cand e vb de chestii serioase? altfel se trezesc destepte ca mine sa va invete )))))

Data inscrierii
    februarie 2012
    Varsta
    25
    Posturi
    285

edithxx nu am zis-o cu rautate ci din experienta, sa nu te superi pe mine

o cutie te tine 3 luni si e in jur de 10 lei, dar vezi ca nu se mai gaseste euthyrox decat la farmacia de langa Parhon, de la Aviatorilor. Mie mi-au iesit mereu bune TSH, T3, T4, dor ATPO, adica anticorpii ce lucrau impotriva si atrofiasera tiroida erau de cel putin 3 ori mariti, si niciun dr pana anul trecut nu m-a pus sa fac si acea analiza pe principiul ca daca restul sunt bune, totul e ok.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Subiecte Similare

1. Dispozitiv de testarea fertilitatii
    De Aisa in forum Preconceptia
    Replici: 10
    Ultimul post: 06 mai 2010, 15:17
  2. Metode de depistarea fertilitatii
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Replici: 0
    Ultimul post: 13 feb 2010, 10:50
  3. Dieta pentru stimularea fertilitatii
    Ultimul post: 10 dec 2009, 16:58
  4. Cresterea fertilitatii in mod natural
    Ultimul post: 30 iul 2009, 08:36
  5. Am gasit tiroida marita
    De Unregistered in forum Sanatate si tratamente
    Replici: 3
    Ultimul post: 01 nov 2008, 01:16

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44