+ Raspunde la subiect
Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 12 din 13
Like Tree1Likes

Subiect: A mai patit cineva ca mine?

Delia Oaspete

Implicit A mai patit cineva ca mine?

Buna seara!
    Am mare nevoie de ajutorul vostru!
    Acum 2 ani mi-am cunoscut sotul, ne-am iubit imparateste! Sotul meu a fost crescut de tata vitreg si mama inconstienta care a permis unui strain sa-i bata copiii, pe sotul meu si pe fratele lui mai mare. Nu a stiut niciodata ce e viata de familie, armonia, dragostea...in toata copilaria lui a avut doar sprijinul fratelui care pana la urma a plecat din tara sa castige mai multi bani....la ceva timp l-a luat si pe sotul meu...au muncit in strainatate ani de zile, pe bani bunisori....din castigul personal fratele sotului a cumparat un teren la munte, pe numele lui, unde pana am ajuns eu sa imi cunosc sotul, ei - fratii - au reusit sa ridice o vila pentru a fi inchiriata, pentru turisti...ati retinut, casa pe numele cumnatului care si la ora aceasta locuieste cu familia in strainatate, casa in care si sotul meu a investit ani de munca...a venit pe lume baietelul nostru care acum are 17 luni iar perioada pana in momentul in care acum va scriu, am locuit la vila de la munte.Am stiu de la inceput ca acea vila nu va putea fi si a mea, tocmai pentru asta, inainte de casatorie, am avut un plan cu sotul meu, sa ne facem si noi o casuta a noastra, cunoscuta fiind dependenta sotului meu de frate-sau si faptul ca acesta il domina si il santajeaza emotional...nu o data cumnatul i-a zis fratelui sau sa plece din casa daca nu ii convine! Toate acestea, in timp, m-au facut sa ma ingrijorez....am vrut, la inceput impreuna, sa avem casuta noastra, rostul nostru, sa nu depindem de deciziile fratelui mai mare....apoi am vrut numai eu! Daca fratele lui a avut nevoie de forta de munca la noua casa pe care o achizitionase afara, l-a chemat pe sotul meu care si-a lasat nevasta si copilul si a plecat....si a stat o luna! Mi-am disputat sotul cu fratele lui! Pe fondul acestor nemultumiri, am inceput sa ne adresam cuvinte urate, am ajuns si sa ne bruscam! Eram distrusa cand vedeam ca familia mea nu exista, ca totul de duce catre familia cumnatului...inclusiv sotul meu!Eu sunt din Iasi, am un servici bunicel, nu a fost usor ptr mine sa las tot ce construisem ca sa ajung sa stau intr-o casa cu o situatie incerta, cu un sot care nu era numai ale meu.In acest moment consider ca sotul meu a ales...si-a luat copilul si nevasta, i-a dus la Iasi, el se afla la vila, are o relatie destul de buna cu fratele lui care e multumit ca nu se mai impotriveste nimeni cand el striga "hai" si discutam despre divort....deocamdata suntem separati...trebuie sa mentionez ca toate temerile mele, certurile noastre cu lux de amanunte au fost facute cunoscute de catre sotul meu fratelui, cumnatei, mamei sale, prietenilor, tuturor! In momentul de fata sotul meu este cel care nu mai vrea casatoria pe motiv ca eu nu m-am acomodat niciodata in acea zona, ca nu am inteles relatia dintre el si fratele lui si ca l-am jignit si mereu am fost nemultumita cand in realitate am avut tot ce mi-am dorit....in opinia lui! Sunt debusolata ptr ca amun copil pe care il iubesc enorm, vreau sa traiasca langa tatal lui insa, ma doare enorm cat de usor a renuntat sotul meu la familia lui in favoarea fratelui lui si a familiei lui! Judecati si voi!

Soradi Oaspete

Implicit

draga Delia,
    cunosc foarte bine sentimentul pe care il descrii, si iti pot da doar un sfat: daca pt. sotul tau conteaza mai mult fratele lui decat voi ( tu si copilul lui) nu merita sa mai lupti pentru el.e adevarat ca ideal e sa creasca baietelul vostru cu mama si tata impreuna, dar uneori nu se poate si a te impotrivi unei situatii de acest gen poate face mai mult rau. eu zic, mai intai sa vezi care este reactia sotului tau la ideea ca va poate pierde definitiv si apoi sa iei o decizie.poate el considera ca sunt toane de-ale tale care vor trece si de aceea nu se impacienteaza, dar daca prefera divortul pentru a fi langa fratele lui, nu cred ca poti face mare lucru.tot ce iti pot spune eu e ca daca un om nu simte ca vrea sa fie tot timpul langa copilul si sotia lui, nimeni si nimic nu il va putea face sa isi schimbe sentimentele.dragostea fata de un copil exista sau nu, indiferent de varsta copilului, mama copilului, familia lui, etc.

iti doresc sa fie totul bine.

Bubu Oaspete

Implicit

Da, eu am patit ca tine,numai ca la mine e vorba despre maica-sa.E ingrozitor sa va-l vad schimbat fata de mine si de copil,dar in acelasi timp incerc sa ma obisnuiesc cu ideea ca acum sau mai tarziu tot la despartire ajungem.A fost ok la inceput atata timp cat ea nu si-a bagat coada.acum i se pare ca o neglijeaza si a inceput cu vaicareli de tot felul,intr-un cuvant santaj emotional.Pe el il induiosaza enorm povestile ei si de aici probleme intre noi si toate cele.E greu dar nu am ce sa fac.Asa ceva eu nu suport.Mai bine imi cresc copilul singura decat sa traiesc in stresul asta.

Data inscrierii
    iulie 2010
    Varsta
    29
    Posturi
    869

Implicit Re: A mai patit cineva ca mine?

Si eu trec printr-o situatie oarecum similara, avand in vedere ca stam in casa parintilor lui, cu ai lui si cu fratele si prietena fratelui lui... Iar, daca pana acum imi zicea ca in camerele noastre ne amenajam cum vrem si stam numai noi, acum m-am trezit ca trebuie sa imi impart lucrurile cu restul familiei lui. Am incercat sa ii explic frumos lui, apoi am avut o discutie mai aprinsa pe tema asta, iar intr-o seara am rabufnit si am dat o replica scurta vis-a-vis de faptul ca ma deranjeaza faptul ca se umbla cu lucrurile mele si ca nu se respecta curatenia. Nu zic de tirul de tipete si de cuvinte grele pe care a trebuit sa il suport din partea lui, dar mi-a spus clar si raspicat ca sunt in casa lui si fac asa cum vrea el si daca el vrea sa isi cheme neamul sa stea in lucrurile mele, o va face. Iar daca mie nu imi convine, sa plec si sa ii las in pace.

rocsanica21 Avatar
    rocsanica21 este offline Membru
    Data inscrierii
    decembrie 2010
    Varsta
    27
    Posturi
    25

Am trecut printr-o situatie asemanatoare,dar spre norocul si fericirea mea am stiut sa il fac sa vada adevarul,poate sunt un caz aparte cu final fericit,cazul meu a semanat cu al Deliei,el era prostu care muncea in strainatate (bineinteles ca eram si eu cu el)si trimitea bani de spitalizare pentru maicasa,bani pantru banci si facultatea fratelui mai mic si cand avea nevoie de ajutor din partea alor lui nu se putea ca nu erau bani sau mai stiu eu ce,eu muncind stangeam deoparte aceeasi suma de bani care o trimitea el acasa,bineinteles fara stirea lui,la sfarsitul anului (asta se intampla acum 3 ani) am facut bilantul la sf de an si i-am demonstrat ca daca adunam banii impreuna ne faceam o casa ,mi-a picat la fix faptul ca mama lui i-a reprosat ca de cand sunt eu cu el nu i-a mai trimis bani cum ii trimitea inainte si ca eu ii mananc banii si ca sunt o c...a,cuvinte greu de reprodus,atunici i-am dat de ales eu sau familia ....si m-a ales pe mine,nici in ziua de azi nu e in relatii bune cu ai lui,i-a reprosat pana si faptul ca acum pe vreme de criza noua ne arde de facut copii,si asta l-a deranjat cel mai tare ca noi chiar ne-am dorit un copil ....v-am spus sunt un caz fericit,am un sot care a stiu ce e mai bine pt el.....v-a doresc sa aveti acelasi noroc ca si mine...

mirabela88 este offline Membru
    Data inscrierii
    decembrie 2010
    Varsta
    24
    Posturi
    18

sigur mai sunt persoane care trec prin situatii asemanatoare... imi pare rau pt voi, banuiesc ca este foarte greu ca persoanele care ar trebui sa va sustina, sunt impotriva voastra!
    dar este bn ca ati ramas impruna, ca ati trecut peste probleme si ca va aveti unul pe celalalt.

nectaria Avatar
    nectaria este on-line acum Super Moderator
    Data inscrierii
    octombrie 2010
    Varsta
    23
    Posturi
    12.284

Dragelor,
    Imi pare rau ca trebuie sa treceti prin asa ceva... sotul trebuie sa inteleaga ca sotia si copilul e pe primul loc, apoi mama sau fratii!
    Eu va pot ajuta cu un sfat, daca vreti sa-l primiti...

Rugati-va cu credinta Maicii Domnului pt sotii vostri, poate e o incercare.
    Sf Nectarie din Eghina e un sfant care ajuta familiile, a intors soti la sotiile lor si la copii, pe altii i-a scapat din patima bauturii. Rugati-va Sfantului sa va ajute cu sotii vostrii sa se schimbe. Aveti siguranta ca Sfantul Nectarie e grabnic ajutator si nu va va lasa... Faceti un acatist si un paraclis la Sfantul Nectarie, il gasiti pe net! Acum e o carte cu minuni ale Sfantului Nectarie din Romania in care oamenii povestesc minuni traite de ei cu Sf Nectarie, se poate comanda de la Bine ati venit pe site-ul Editurii Egumenita, costa 14 lei, fara taxe postale!Cartea va va intari mult si veti prinde curaj.
    Va pup si aveti grija de voi

M-AM NASCUT IN 20 IUNIE

anka Avatar
    anka este offline Membru
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Varsta
    29
    Posturi
    1.814

Vai dragelor!!Imi pare asa de rau!Daca as fi un locul vostru ma-si fi despartit imediat de acel om ..care nu poate fi numit om si animal!
    Aveti grija de voi!!Pupicei!
    Eu ma bucur ca sotul meu este bun si iubitor...si stie ce insemna repectul si ca femeia este egala in toate cu barbatul!

FABIAN-LUCIAN!DNP:15.aprilie.2011 (baietel),Los Angeles!

catalina este offline Membru
    Data inscrierii
    ianuarie 2011
    Varsta
    34
    Posturi
    1

imi pare rau ptr voi, cele care va confruntati cu asa ceva; din cate am vazut eu femeia face legea in casa, adica trebuie sa fie abila, sa-i deschida ochii, sa nu-i vb niciodata urat sotului (ptr a nu crea acel efect de bumerang) si chiar daca el la inceput va avea ceva tentative, trebuiesc eliminate...etc o gramada de ,,trucuri" si pe scurt, daca femeia e desteapta, face apel la empatie, are rabdare, ptr ca un comportament nu se schimba de pe o zi pe alta si stie ce vrea (binele familiei sale) poate sa aiba linistea si atmosfera care o doreste in casa...
    numai bine va doresc si intelegere
    maha likes this.

maradeea este offline Membru
    Data inscrierii
    februarie 2011
    Varsta
    33
    Posturi
    3

buna...din fericire mie ni mi s-a intamplat nimic asemanator...dar cred ca orcat de greu ti-ar fi acum ar trebui sa ramaneti despartiti in primul rand pentru binele copilului...
    da! e adevarat ca in principiu copilul are nevoie de mama si de tata dar decat sa creasca in certuri si incertitudini...crede-ma ca e mai bine daca ai fi pentru o perioada tu mama si tata si in timp....nu se stie...o sa gasesti un tata demn de baietelul tau...si nu trebuie sa iti fie frica pt ca o sa sti sa alegi
    eu am crescut cu tata vitreg si crede-ma ca mi-a fost si imi este mai tata decat majoritatea tatilor biologici
    ai grija de voi

vio_t84 este offline Membru
    Data inscrierii
    februarie 2011
    Posturi
    437

si eu as spune la fel,ca despartirea e cea mai buna solutie,dar sa fiu sincera...sa ma pun in locul tau?mi-ar fi teribil de greu!noi ne mai certam,dar nu din cauza altora ci a noastra,si atunci,in momentele acelea untem pe cale sa ne despartim.nu o data s-a intamplat.insa e foarte,foarte greu sa te desparti de omul pe care il iubesti,alaturi de care ai stat cativa ani,i-ai fost alaturi.simti ca viata ta s-a scurs si ajungi inr-un abis,de unde nu mai vezi scapare.eu asa vad,pt ca sunt cativa anisori in care eu nu am facut nimic pt mine,ci pt noi.am fost "dependenta" de el si apoi te simti brusc singura.cuvantul dependent nu se refera doar la o stare materiala....am generalizat. asa cum spune Nectaria,doar Bunul Dumnezeu,si ceilalti sfinti ne ajuta.doar credinta ramane.si chiar daca pare pt unele o utopie sa stiti ca Dumnezeu ne da,doar sa cerem:"cereti si vi sa va da".....Dumnezeu sa va dea putere,forta si multa intelepciune.

pantoficustil este offline Membru
    Data inscrierii
    octombrie 2011
    Varsta
    19
    Posturi
    79

Implicit Raspuns A mai patit cineva ca mine?

Ce pot spune este o situatie dificila pentru tine care trebuie sa te descurci acuma singura neavand ajutorul sotului tau, dar nu fi trista in cele din urma ai as vezi ca isi va deschide si sotul tau ochii si atunci va fi prea tarziu pentru ca deja va va pierde pe voi, nu pot spune ca stiu ce simti in totalitate, dar stiu cum este sa te lase lumea balta si as ramai pe cont prorpiu, nu te speria, ai sad vezi ca ai sa te descurci si incearca sa nu te mai consumi asa de mult, tu ai grija de copilul tau ca ai sa vezi ca fericirea o sa vina si ea cu timpul....

+ Raspunde la subiect
Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Subiecte Similare

1. Cosmetica la mine acasa
    De Fortuna in forum Moda si frumusete
    Replici: 10
    Ultimul post: 17 oct 2011, 16:31
  2. Mai tine cineva dieta disociata?
    De Papusica in forum Alimentatie si diete
    Replici: 8
    Ultimul post: 02 aug 2011, 10:57
  3. Replici: 78
    Ultimul post: 08 mar 2011, 10:06
  4. un sfat pls!!! sau poate a mai patit cnv?
    De Alexandra20 in forum Preconceptia
    Replici: 4
    Ultimul post: 04 ian 2011, 23:11
  5. cum aleg cea mai potrivita metoda contraceptiva pentru mine?
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Replici: 0
    Ultimul post: 24 mar 2010, 00:40

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41