Fiecare copil este diferit, astfel incat raspunsul depinde de mai multi factori: cat de timpuriu a venit pe lume, cat de bine se alimenteaza si cat a luat in greutate in timpul ingrjirii medicale. Medicul tau va lua in considerare toti acesti factori, precum si starea sa generala de sanatate.

Nu trebuie sa te ingrijorezi daca medicul tau are dubii cu privire la ingrijirea bebelusul la domiciliu.

Asigura-te ca cel mic nu va fi lasat acasa pana cand acesta nu este pregatit sa plece. Asistentele ar trebui sa te invete tot ce trebuie sa stii in privinta ingrijirii la domiciliu si poti intreba orice daca nu esti sigura de ceva, sau daca nu simti ca esti suficient de pregatita sa-l ingrijesti acasa.

cand este pregatit bebelusul sa vina acasaDaca ai gemeni sau mai multi copii, s-ar putea ca micutii sa nu fie pregatiti sa paraseasca maternitatea toti in acelasi timp. Este destul de greu sa-l lasi pe unul in spital, in timp ce altul vine acasa cu tine. Nu vei avea liniste si nu vei simti familia completa pana cand nu veti fi toti acasa impreuna. La fel de greu iti va fi si daca vei fi nevoita sa faci fata vizitelor daca nu-l ai decat pe unul dintre ei.

In momentul in care micutul tau a ajuns in sfarsit acasa, conteaza foarte mult ca impreuna sa aveti un start bun, mai ales in ceea ce priveste alaptatul. Chiar daca bebelusul inca mai are nevoie de tuburile de alimentare, il poti hrani cu laptele tau matern. Cu toate acestea, atunci cand nu mai ai parte de acelasi sprijin pe care asistentele ti-l ofereau la spital, vei simti nevoia de a-ti proteja singura copilul, dar in acelasi timp te vei simti descurajata. Aminteste-ti cat de importanta este si cat de bine ii va prii micutului laptele matern pentru dezvoltarea sa armonioasa si protejarea impotriva infectiilor.

Pe langa beneficiile pe care alaptatul il are asupra dezvoltarii bebelusului, alaptatul la san este benefic pentru construirea unei relatii cu el.

In cazul in care micutului ii este dificil sa suga de la san, nu trebuie sa te simti vinovata pentru asta. Nu este intotdeauna usor pentru mamica, ci poate fi chiar o provocare, mai ales daca aceasta a nascut prematur. Chiar daca cel mic a avut parte de o cantitate foarte mica din laptele tau matern, rezultatele se vor simti in timp, iar copilul, cu sprijinul tau si al personalului medical, se va dezvolta sanatos si armonios.

apa pentru bebelusi de la DornaȘtiai că 1 din 10 copii din România se naște prematur? Bebelușii născuți prematur au nevoie de atentie speciala chiar din prima oră de viață, lucru care presupune cadre medicale specializate şi echipamente de înaltă performanţă

De aceea, în 2013 Dorna a lansat, alături de Salvați Copiii, campania Grijă pentru Copii, iar impreuna au contribuit la dotarea a 15 maternități din România cu echipamente medicale specializate pentru îngrijirea nou-născuților prematur.

În 2014, Dorna a extinspromisiunea de susținere a bebelușilor născuți prematur și către mămici si a creat Fereastra Speranței în Maternitatea Polizu din București. Un simplu geam care desparte camera de așteptare de salonul nou-născuților a devenit purtătorul mesajelor de încurajare trimise de mii de români mamelor îngrijorate, pentru a le aminti că există speranță.

Impreuna dam speranta copiilor nascuti prematur!

Trimite un mesaj de incurajare pentru mamicile care isi vecheaza bebelusii nascuti prematur in maternitatea Polizu din Bucuresti, accesand site-ul www.grijapentrucopii.ro!

 

Mai multe articole