Chiar daca producatorii de jucarii pentru copii impart jucariile pe categorii de varste, cel mai indicat lucru ar fi ca parintii sa supravegheze copilul in timpul jocului. Un alt lucru la fel de important este ca parintii sa cumpere intotdeauna jucarii pentru copii in functie de varsta copilului. S-au intamplat multe cazuri in care acestia nu au respectat acest criteriu, iar copilul a avut cel mai mult de suferit.

In ziua de azi normele privind siguranta jucariilor sunt mult mai stricte decat in anii trecuti, cauza acestui lucru fiind nenumaratele accidente petrecute din cauza jucariilor care nu respectau nici macar normele de baza. Pe magazinul cu jucarii online Nichiduta am gasit cateva recomandari pe care le-am completat.

Cateva sfaturi pe care recomandam sa le luati in calcul inainte sa cumparati jucarii pentru copii:

  1. magazin cu jucarii pentru copiiJucariile din plus sau diferite materiale trebuie sa aibe o eticheta in care sa precizeze ca acestea sunt rezistente la flacari sau cel putin ca le intarzie.
  2. Materialele folosite la activitati artistice nu trebuie sa fie toxice. 
  3. Jucariile din plus trebuie sa se poata spala. Acest lucru este foarte important deoarece pe jucarie se aduna mult praf si microbi care ar putea sa afecteze sanatatea copilului.
  4. Vopseaua dupa jucarii nu trebuie sa contina plumb. Folosirea plumbului a fost interzisa pentru jucarii deoarece intoxicatia cu plumb poate fi extrem de periculoasa pentru copil.
  5. Asigurati-va ca acuarelele si creioanele au scris pe eticheta ca respecta normele europene. In acest mod veti fi linistiti ca acestea au fost testate inainte sa ajunga pe piata.
  6. Atunci cand cumparati o jucarie cu sunet, asigurati-va ca aceasta nu produce un zgomot prea mare. Zgomotul prea puternic poate dauna auzului copilului.
  7. Evitati sa dati copilului jucarii vechi, chiar daca au o valoare sentimentala pentru dumneavoastra. Acestea nu sunt conform normelor actuale, iar daca se rup pot fi un pericol iminent pentru copil.

 Sper ca aceste sfaturi sa va ajute in alegerea jucariilor pentru copilul dumneavoastra.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole