Chiar daca producatorii de jucarii pentru copii impart jucariile pe categorii de varste, cel mai indicat lucru ar fi ca parintii sa supravegheze copilul in timpul jocului. Un alt lucru la fel de important este ca parintii sa cumpere intotdeauna jucarii pentru copii in functie de varsta copilului. S-au intamplat multe cazuri in care acestia nu au respectat acest criteriu, iar copilul a avut cel mai mult de suferit.

In ziua de azi normele privind siguranta jucariilor sunt mult mai stricte decat in anii trecuti, cauza acestui lucru fiind nenumaratele accidente petrecute din cauza jucariilor care nu respectau nici macar normele de baza. Pe magazinul cu jucarii online Nichiduta am gasit cateva recomandari pe care le-am completat.

Cateva sfaturi pe care recomandam sa le luati in calcul inainte sa cumparati jucarii pentru copii:

  1. magazin cu jucarii pentru copiiJucariile din plus sau diferite materiale trebuie sa aibe o eticheta in care sa precizeze ca acestea sunt rezistente la flacari sau cel putin ca le intarzie.
  2. Materialele folosite la activitati artistice nu trebuie sa fie toxice. 
  3. Jucariile din plus trebuie sa se poata spala. Acest lucru este foarte important deoarece pe jucarie se aduna mult praf si microbi care ar putea sa afecteze sanatatea copilului.
  4. Vopseaua dupa jucarii nu trebuie sa contina plumb. Folosirea plumbului a fost interzisa pentru jucarii deoarece intoxicatia cu plumb poate fi extrem de periculoasa pentru copil.
  5. Asigurati-va ca acuarelele si creioanele au scris pe eticheta ca respecta normele europene. In acest mod veti fi linistiti ca acestea au fost testate inainte sa ajunga pe piata.
  6. Atunci cand cumparati o jucarie cu sunet, asigurati-va ca aceasta nu produce un zgomot prea mare. Zgomotul prea puternic poate dauna auzului copilului.
  7. Evitati sa dati copilului jucarii vechi, chiar daca au o valoare sentimentala pentru dumneavoastra. Acestea nu sunt conform normelor actuale, iar daca se rup pot fi un pericol iminent pentru copil.

 Sper ca aceste sfaturi sa va ajute in alegerea jucariilor pentru copilul dumneavoastra.

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati ...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...

Mai multe articole