Inca de la aparitia primelor jocuri de tip arcade, cele cu bile au reusit sa fie printre cele mai apreciate datorita regulilor foarte simple ce sunt aplicate fiecaruia in parte. Indiferent de varsta celor care le joaca, jocurile cu bile vor continua sa apara si vor fi probabil din ce in ce mai interactive. Asa au reusit sa iasa in fata Frizzle Fraz si Jumpball, doua jocuri cu bile saltarete ce se regatesc in topurile pasionatilor de jocuri de browser in intreaga lume.

Cum au aparut jocurile cu bile saltarete

Daca la inceput au fost doar o serie de jocuri cu bile foarte statice si plictisitoare, cu timpul au inceput sa apara tot mai multe astfel de jocuri cat mai dinamice si mai interactive. Dezvoltarea creatorilor de jocuri browser based a fost inlesnita de aparitia unor titluri ce s-au impus foarte repede si ce au avut cresteri uriase in randul celor atrasi de acestea. Frizzle Fraz a fost unul dintre titlurile de renume din aceasta categorie de jocuri cu bile saltarete. La scurt timp dupa acesta a aparut si Jumpball, avand un succes la fel de mare ca primul.

Ce ne asteptam pentru viitor de la developerii de jocuri cu bile saltarete

Deja lansata versiunea a doua de la Frizzle Fraz, se anunta o noua serie de titluri de jocuri cu bile saltarete in urmatoarea perioada. Cei mai multi ochi sunt indreptati catre cei de la PopCap, care au anutat ca vor suprinde piata cu ceva nou. Pe langa acestia, o multime de alti developeri se pregatesc sa lanseze noutati pentru acest sfarsit de an.

jocuri cu bile saltarete

Versiuni de mobil pentru jocurile cu bile saltarete

Odata cu dezvoltarea sistemelor de operare pe telefoanele mobile, in special smartpohne, era de asteptat sa apara si o serie de jocuri cu bile saltarete si pentru acestea. Daca fanii android se pot bucura de cateva titluri destul de reusite, cei care folosesc Iphone-uri nu sunt chiar atat de norocosi. Pentru versiunea de windows pentru mobil se pot juca lejer modelele browser based deja aparute pentru varianta PC.

Media de varsta pentru pasionatii de jocuri cu bile saltarete

Daca la inceput au fost considerate niste jocuri pentru copii, avand o medie de varsta destul de scazuta, odata cu aparitia numelor mai cunoscute a inceput sa creasca si media de varsta. Tot mai multe persoane au inceput sa acceseze aceste jocuri de la birouri sau in timpul calatoriilor cu metroul sau transportul in comun. Au devenit un partener de nadejde in pauzele de la job sau in timpul liber de seara.

Media de varsta a crescut de la aproximativ 14 ani la peste 20 ani pentru jocurile cu bile saltarete cu adevarat cunoscute, reusind totodata sa creasca media de varsta si pentru celelalte astfel de jocuri din categorie.

In viitorul apropiat se asteapta o noua crestere a mediei de varsta, odata cu inaintarea in varsta a celor deja pasionati cat si prin atragerea unor noi jucatori din a doua categorie de varsta.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole