A aparut un nou joc pentru copiii intre 2 si 7 ani.

Jocul se numeste “Viata la ferma” iar in el, copiii pot invata animalele domestice, legumele, fructele, literele alfabetului, numerele, formele si culorile.

Aplicatia este disponibila pentru dispozitive iOS (Descarca aici) si Android (Descarca aici).

In joc copiii trebuie sa parcurga un traseu cu 10 mini-jocuri diferite pentru a ajunge la hambar:

1. Invata – copiii apasa pe caracterele care apar pe ecran pentru a auzi denumirea in limba romana precum si sunete specifice. Copiii pot alege din mai multe categorii de caractere: animale domestice, legume, fructe, cifre, litere, forme geometrice;

joc pentru copii viata la ferma

2. Alege culorile - invata culori sau verifica-ti cunostintele apasand pe culoarea auzita. Primul nivel te ajuta sa inveti culorile – apasa pe patratelele colorate si vei auzi numele acelei culori. In celelalte nivele grupuri a cate 3,5,7,8 sau 10 culori vor aparea iar copilul va trebui sa aleaga culorile in ordinea auzita.


3. Sorteaza legume - triaza legume si aseaza-le in cosul lor . Pentru copii vor fi puse la dispozitie cate 3 cosulete in fiecare nivel , iar in fiecare cosulet copiii vor aduna cate un anumit tip de leguma.

4. Labirint - Colecteaza literele pentru a forma cuvantul intreg si gaseste animalul pentru a asculta pronuntarea corecta in limba romana. In labirint copiii trebuie sa urmareasca un traseu simplu pentru a aduna literele care compun un cuvant (animal domestic) – de fiecare data cand se colecteaza o litera se aude si pronuntia acesteia in limba romana. Cuvantul final reprezinta animalul domestic care trebuie gasit de copii. Cand vor culege toate literele si vor ajunge la animal se va auzi numele animalului domestic si sunetul specific al acestuia.

5. Sari - Sari si colecteaza fructe, legume, litere din alfabet si numere - un joc de de invatare si testare a dexteritatii. Ajuta cocosul sa adune fructe, legume, litere si numere purtate de pasari. De fiecare data cand se va atinge un fruct, o leguma, o litera sau un numar, se va auzi pronuntia acelui cuvant in limba romana.

6. Pereche - Aranjeaza formele in casutele indicate pentru a forma o figura noua (o cusca de catel, o caruta sau un OZN). De fiecare data cand se atinge o forma geometrica colorata , numele acesteia se va auzi.

7. Alearga - Alearga si prinde legume, fructe, numere si litere din alfabet scapate de pasari . Joc de de invatare si testare a dexteritatii. Legumele, fructele, numerele si literele purtate de pasari scapa din ghearele acestora iar tu trebuie sa le prinzi inainte sa dispara.

8. Ridica un gard – invata cifre si forme. Ridica un gard in jurul oilor apasand cifre in ordine crescatoare si vezi ce forma geometrica se formeaza. Pentru copii sunt puse la dispozitie mai multe cifre. Copiii trebuie sa apese in ordine crescatoare cifrele pentru a crea o forma geometrica: triunghi, patrat, trapez, pentagon, stea.

9. Trecere Drum - Ajuta pisica sa treaca drumul si sa se fereasca de catei. Se stie ca pisicile si cateii nu se inteleg prea bine, de aceea pisica trebuie sa treaca cu grija drumul folosit de catei. Daca te prinde un catel va trebui sa o iei de la capat. Trebuie sa ajungi la prietenii tai pe cealalta parte a drumului!

10. Verifica-ti cunostintele – ultimul nivel. Identifica animale domestice in ordinea precizata.

La sfarsitul fiecarui nivel copiii vor primi o recompensa de maximum 3 stelute in functie de procentajul de completare corecta a nivelului.

Informatii adaptate nevoii de a descoperi lumea inconjuratoare vor fi adaugate periodic in lista materialelor interactive pentru copii. Asteptam comentariile si sugestiile tale pentru a imbunatati acest joc educativ.

Jocul a fost realizat de echipa www.ideonteam.com

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realiza...
Mai mult...

Mai multe articole