Membrii subcomisiei care dezbate proiectul noului Cod civil au adoptat, in acest sens, un amendament al deputatului PNL Gheorghe Gabor, care a remarcat ca in proiect este definita logodna, dar nu si casatoria.

"Asa am rezolvat si problema homosexualilor şi a lesbienelor" , a constatat glumind Teodor Andrita, seful serviciului legislativ al Consiliului Superior al Magistraturii.

"Problema e a lor, nu a noastra", a replicat autorul amendamentului, deputatul PNL Gheorghe Gabor.

La propunerea reprezentantului CSM, senatorii si deputaţii juristi au amendat prevederea referitoare la familie, textul final precizand ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtit intre barbat si femeie.

Ei au facut amendamente similare în cazul logodnei, care se va putea incheia doar intre un barbat si o femeie.

La acest capitol, senatorul UDMR Attila Cseke s-a pronuntat impotriva introducerii institutiei logodnei în noul Cod civil, amendamentul sau fiind respins de colegii de comisie.

"Nu vad de ce ar trebui sa mai facem un preambul al casatoriei, care este logodna", a spus senatorul.

El a aratat ca obiceiul logodnei se practica si in prezent, dar ca nu este oportun sa se dea o "forta juridica" si sa se impuna o anume conduita în cazul acestei institutii.

Pe de alta parte, presedintele comisiei, deputatul PDL Daniel Buda, a sustinut necesitatea practica de a se da un regim juridic "unei realitati care exista si trebuie sa fie reglementata".

"Suntem obligati moralmente sa ne ocupam de aceasta institutie si nu trebuie sa ratam sansa de a reglementa aceasta situatie", a conchis deputatul democrat-liberal.

sursa: mediafax.ro

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole