Am discutat despre pietrele semipretioase compatibile fiecarei zodii in parte, dar nu am spus nimic despre cum ajuta acestea si la ce sunt bune. Granatul te poate ajuta sa fii fertila, ametistul este piatra ce iti da acea pace interioara de care ai nevoie, turmalina iti va purifica aura, femeilor le este recomandata turmalina verde, opalul te ajuta sa capeti incredere in puterea ta de seductie, sa-ti gasesti jumatatea, te relaxeaza, scade incordarea, si

Pentru acele femei ce doresc sa devina mamici, granatul reprezinta cea mai importanta piatra, deoarece simbolizeaza fertilitate, energie, sanatate, fericire, devotament si stabilitate. Fiind denumita “piatra fertilitatii si energiei”, granatul face parte din categoria silicatilor si il poti descoperi sub forme masive si grauntoase sau de cristale scurte. Compozitia sa este influentata de cea a rocilor inconjuratoare, cel mai frecvent aparand sub forma de roca Almandine, un granat rosu-purpuriu, cu aspect sticlos, ce poate fi lesne confundat cu rubinul.

Aceasta piatra se face folositoare pentru stimularea respectului de sine, a inteligentei si imaginatiei sau favorizarea relatiilor. De asemeni, trateaza infertilitatea, intoxicarea, anemia, hemoragiile, fiind un bun stimulent sexual si regland menstruatia. Granatul este foarte benefic daca e purtat in momente de tristete si suferinta sau in perioade de negociere.

Pietre semipretioase: AmetistulAmetistul este cunoscut, la modul general, drept piatra violet, primind denumirea de “piatra curateniei trupului si sufletului”. Aspectul sau este sticlos, transparent spre translucid. Cu cat vezi mai bine prin el, cu atat calitatea sa este mai ridicata. Aceasta piatra simbolizeaza spiritualitatea, succesul in afaceri, intuitia, farmecul personal si bunul-simt.

Ametistul foloseste la stabilitate, pace interioara, calm, dragoste, fericire, prietenie, prestigiu si succes financiar. In ceea ce priveste utilizarile acestuia, ajuta mult la eliberarea de vicii numai daca este decizia personala a purtatorului – cristalul neputand fi “programat”de altcineva. Ajuta la dezintoxicarea organismului, in terapii psihologice, in caz de insomnie daca este pus sub perna, echilibreaza glicemia, are efect sedativ,stimuleaza regenerarea tesuturilor si reduce tulburarile de vedere.

turmalina verdeTurmalina, piatra spiritului pozitiv, este considerata o piatra semipretioasa si se poate cristaliza in diferite culori: albastru, verde, rosu, brun sau chiar de negru. In cristalografie, se considera ca turmalinele deschise la culoarea sunt mai de calitate. Aspectul sau este sticlos, rasinos. Turmalina simbolizeaza increderea, siguranta, puterea, taria de caracter si forta. Aceasta piatra este utila in  pastrarea spiritului pozitiv indiferent de situatie, dezvoltarea altruismului, pentru a stimula intelectul, pentru a da vitalitate organismului, la blocarea energiilor negative si a radiatiilor nocive (emise de calculator, telefon, mobil si televizor).

Cel mai important aspect terapeutic este purificarea aurei, apoi ajuta la diminuarea afectiunilor splinei, tulburarile sexuale, impotenta, bolile venerice, constipatia sau dereglarile intestinale. Femeile ar trebui sa poarte mereu o turmalina roz, pe cand barbatilor le este recomandata varietatea verde.

opalulFiind o piatra fragila, usoara, care se zgarie lesne, opalul, este denumita “piatra care iti gaseste jumatatea”. Iar ca sa fii sigura ca piatra care ti se vinde este, intr-adevar, opal, ghideaza-te dupa culoare: opalul nu este uni, ci nuantele se intrepatrund. Astfel, se poate confunda cu sticla, cuartul roz sau alb. Opalul semnifica atractia fizica, pasiunea, farmecul, frumusetea si increderea in calitatile personale.

Aceasta piatra te ajuta sa-ti scoti la lumina adevaratul potential, sa capeti incredere in puterea ta de seductie, sa-ti gasesti jumatatea, te relaxeaza, scade incordarea, emotivitatea si inhibitia. Totodata, calmeaza durerile de cap, reduce infectiile si febra, usureaza nasterea, are grija de sistemul digestiv si sange. Opalul paleste cand un dusman se afla in preajma si isi intensifica naunta in apropierea unui prieten.

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole