Nu trebuie sa renuntati la vacanta daca aveti copii, ci dinpotriva, meseria de parinte este destul de stresanta si meritati o vacanta in care sa va relaxati si in plus si pentru cei mici este nevoie de o vacanta. Fata de perioada in care plecati singuri acum e nevoie doar de o mica adaptare astfel incat vacanta sa fi placuta atat pentru copil cat si pentru copil. Daca alegeti sa calatoriti sau sa mergeti in vacanta cu copilul trebuie luat in calcul faptul ca veti face mai multe opriri pe drum si astfel calatoria dumneavoastra va dura ceva mai mult. In toate astea exista si o parte buna, iar aceea se datoreaza faptul ca cei mici se pot bucura de priveliste si de toate minunatiile din jur.

Pentru a avea o vacanta de succes impreuna cu copii, trebuie sa fiti mereu pregatiti atat mintal cat si fizic. Asta inseamna ca trebuie sa aveti pregatiti bagaje suplimentare: copiii se muldaresc mai des si au nevoie de mai multe haine, au nevoie de jucariile preferate, pentru nou nascuti, scutece, biberoane, etc.

Calatoria cu un copil cu varsta cuprinsa intre 6-12 luni, este un pic mai complicata, un nou nascut poate avea o imunitate mai scazuta (mai ales daca nu este alaptat la san) si risca sa se imbolnaveasca mai usor, asa ca e nevoie sa il protejati mai bine.

Unii parinti cu bebelusi prefera sa aibe mai multe minivacante de weekend decat o vacanta mai lunga. Deplasarea cu un copil mic este o experienta cu totul aparte, nu este pretabila pe distante mari, aveti nevoie de bai pentru igiena. Partea frumoasa este faptul ca puteti vedea minunea si emotia pe fetele lor atunci cand acestia vad ceva nou. 

vacanta cu copiii

Cele mai bune sfaturi pentru o calatorie fara probleme cu cel mic

Timpul, banii și varsta copilului dumneavoastra sunf factori cheie care trebuie luati in calcul atunci cand doriti sa va planificati calatoria. In acest sens este indicat sa tineti cont de mai multe elemente:

Evitati deplasarea in tarile in care copilul are nevoie de vaccinuri suplimentare. Fiecare vaccin are si anumite riscuri si posibile efecte sencundare, astfel incat nu se merita.

Asigurați-va ca hotelul are un centru medical de urgenta si ca exista un spital cat de cat renumit in apropiere, incat daca Doamne fereste aveti nevoie sa vi se poata asigura asistenta medicala. De asemenea, este indicat sa va asigurati ca personalul din unitatea medicala si nu numai, vorbesc limba Engleza sau o alta limba de circulatie Internationala (pe care sa o cunoasteti).

Alegeti hoteluri destinate familiilor cu copii mici, acestea au dotarile de care aveti nevoie, locuri de joaca, centre unde puteti lasa copiii sub supraveghere, piscina pentru copii, etc.

Verificati referintele hotelului in materie de igiena si daca ofera o hrana de calitate.

Solicita brosuri cu privire la destinatile preferate; adresați-va prietenilor sau a altor membrii din familie care au fost acolo, doar ei va pot spune cu adevarat realiatea. Este recomandat sa analizati cat mai bine ofertele de turism. In acest sens puteti analiza ofertele mai multor agentii de turism. Pentru parintii care au o posibilitate financiara mai mare este indicat sa ia in considerare o vacanta mai deosebita pentru copilul lor, de exmeplu o vacanta la Disneyland.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole