Desi termenul de Botox este destul de comun si bine cunoscut, in mod surprinzator,  este faptul ca foarte putini oameni stiu de fapt mult despre detaliile cu privire si din jurul acestuia. Exista multe lucruri care trebuie sa fie luate in considerare in ceea ce priveste Botoxul, cum ar fi cine poate folosi Botox, de exemplu, si asa mai departe, chiar daca nu luati in considerare o procedura, este important pentru dumneavoastra sa fiti informati despre acest lucru.

Ce este Botoxul?

Botoxul este o substanta care este derivat din toxina botulism, care este de acelasi tip care provoaca intoxicatii alimentare, insa cantitatea folosita aici este pur si simplu o parte infima din cantitatea care este capabila de a provoca intoxicatii alimentare; aceasta functioneaza prin prevenirea impulsurilor nervoase de la ajunge la muschi, determinand astfel muschii sa se relaxeze.

Cine poate folosi Botox?

botoxPractic oricine este capabil sa utilizeze Botox - nu copii, desigur - dar sunt anumite lucruri pe care ar trebui sa fie luate in considerare, si probleme speciale care pot impiedica anumite persoane de a fi capabile de a utiliza Botox. De exemplu, pacientii care alapteaza, gravidele, sau cei care au o tulburare neurologica, nu ar trebui sa foloseasca Botox.

Care sunt efectele secundare?

Ca si in orice alt tip de procedura, exista anumite riscuri, complicatii, si efecte adverse care pot sora apara, si acestea au nevoie toate sa fie luate in considerare pe deplin. De exemplu, echimoza temporara este mai frecvent efect secundar, la fel ca si dureri de cap, care dispar, de obicei, in urmatoarele 24-48 de ore dupa procedura.

Exista un procent mic de pacienti care s-ar putea plange de caderea pleoapei, unii pot parea surprinsi sau confuzi, in timp ce la unii apar simptome cum ar fi o incruntare permanenta. Desi nu au existat alergii asociate cu Botox pana la aceasta data, exista inca riscul de reactii alergice .

Fa-ti timp si cantareste bine decizia ta, vorbeste cu altii despre aceasta, citeste carti, du-te la seminarii, fa tot ceea ce este nevoie in cazul in care doresti o astfel de interventie.

Articol de Antonia Barbu

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole