Chiar daca sunt preocupate sa ingrijeasca bebelusul, tinerele mame nu trebuie totusi sa uite sa aiba grija de ele insele.

Pentru fata, corp si par avem un imperativ categoric: acorda-ti zilnic cateva momente de ingrijire, spre binele trupului si al starii tale de spirit.

Femeile gravide au o frumusete aparte: pe langa acea stralucire a ochilor care le lumineaza, schimbarile hormonale prin care trec le fac pielea mai stralucitoare si parul mai frumos ca niciodata.

Dupa nastere, poate atat din cauza tulburarii emotionale, cat si din cauza ingrijirii pe care trebuie sa o acorde nou-nascutului, multe mame nu mai sunt multumite de ele cand se uita in oglinda. Acest lucru poate fi unul dintre factorii ce pot duce la depresia post-partum, care, conform statisticilor, se manifesta la una din zece femei. Iata cum poti folosi mici trucuri, cel putin in privinta aspectului fizic.

Parul: putina delicatete

Sanatos, rezistent, robust si luminos in timpul sarcinii, parul, mai ales in timpul primelor saptamani dupa fericitul eveniment, nu mai este acelasi: e fragil, fara vlaga si cade cand il piepteni. Nu-ti fie teama: e suficient sa astepti ca dereglarile hormonale, obisnuite dupa nastere, sa se linisteasca si totul va reveni la normal. Intre timp trateaza-l cu grija.

- Spala-l cu un sampon moale, nu-l strange cu elastic, si nu folosi bigudiuri; evita vopsirea (mai ales daca alaptezi).

- Fa un masaj deoarece acesta accelereaza circulatia sanguina: cateva gesturi simple, usor de invatat, dupa sfaturile unui stilist de incredere.

- Hraneste-l cu vitamine, saruri minerale, proteine (mai ales carne rosie), zaharuri. E bine sa reduci cafeaua, ceaiul, si unde este cazul, alcoolul.

Pricum, daca simti nevoia sa il tai si sa iti schimbi look-ul, de ce nu? O sedinta la coafor este o scuza buna pentru a iti relua obiceiurile de dinainte si a reincepe sa iti dedici un pic de timp si tie.

Fata: atentie marita

mama frumoasaDupa nastere, nici pielea nu ramane aceeasi, fiind mai mult uscata; de asemenea, fata pare uneori obosita, marcata de o culoare ce tinde spre gri.

- Nu trebuie sa o neglijezi; foloseste produse speciale, care actioneaza asupra functiilor naturale responsabile pentru tineretea ta: regenerare, hranire, hidratare, oxigenare, si protectie.

- Nu uita sa folosesti un gel decongestionant pentru conturul ochilor, in special pentru prevenirea cearcanelor.

- Ar fi foarte indicat sa gasesti putin timp, macar o data pe luna, sa mergi la un specialist in cosmetica, pentru sfaturi in privinta produselor celor mai indicate pe care le folosesti.

- Obisnuieste-te sa iti faci un scrub facial o data sau de doua ori pe saptamana pentru eliminarea celulelor moarte si pentru a reda slendoarea si vitalitatea pielii.

- Chiar daca sunt ocupate cu noua "activitate", tinerele mame nu trebuie sa neglijeze machiajul: este un truc simplu, care ascunde semnele oboselii si semnaleaza ca totul revine la normal.

Corpul: aproape ca inainte

Trebuie sa hidratezi, sa hranesti si sa tonifici pielea si, de asemenea, sa imbogatesti elasticitatea cutanata, pentru ca pielea corpului tau sa revina la stadiul de dinainte de sarcina si de nastere.

In comert exista produse speciale pentru pielea corpului, care pot da rezultate bune, mai ales daca sunt completate de o alimentatie corecta si exercitiu fizic moderat.

Chiar si pentru corp, pe langa curatenia normala, se recomanda o exfoliere delicata care elimina celulele moarte si imbunatateste eficacitatea tratamentelor urmatoare.

Vergeturile: ce facem?

- Vergeturile, rupererea fibrelor elastice ale tesutului conjunctiv subepidemic, provocata de obicei de o crestere rapida a greutatii (specifica sarcinii), afecteaza mai ales abdomenul, sanii, dar si soldurile, coapsele si bratele. La inceput sunt rosii-violacee, apoi devin alb-perlat.

- Pentru a le atenua, aplicati o crema pe baza de extracte vegetale precum stejarul, anasonul sau coada calului.

- Este eficace folosirea unui laser special, ca Vitalase Mk5, care tonifica tesuturile si combate celulita. Tratamentele se fac in centrele de cosmetica.

- De la dermatolog se pot obtine rezultate optime prin dermoelectroporare. Nedureroasa, indicata chiar si pentru san, imbina beneficiile a doua metode experimentate cu succes. Dupa microdermoabraziune, prin care se elimina celulele moarte, se face o electrporare care, datorita impulsurilor electrice usoare, reactiveaza microcirculatia si regenereaza tesuturile, stimuland fibroblastele sa produca un nou colagen.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole