Exista mai multe optiuni disponibile astazi pentru a alunga semnele premature de imbatranire de pe  fata unei femei. Exista produse de ingrijire a pielii, tehnici de microdermabraziune, masti de oxigen si o varietate de alte lucruri care pot ajuta o femeie sa-si pastreze frumusetea . Atunci cand toate acestea esueaza, linia finala de aparare este liftingul facial, si procedurile de azi nu sunt aceleasi ca si cele de odinioara. Sa aruncam o privire la unele dintre cele mai noi optiuni.

Mini lifting facial

Aceasta tehnica relativ noua este similara cu liftingul facial standard, dar in cazul in care se poate face rapid, si este mult mai putin invaziva in natura. Un mini lifting se concentreaza  pe o anumita zona a fetei, cum ar fi nasul, liniile din jurul gurii sau gatului. In functie de gravitatea situatiei si individ pot fi folosite tehnici fie endoscopice sau  non-endoscopice.

Tehnicile endoscopice permit medicului sa utilizeze instrumentele introduse prin cateva mici incizii facute in zona tratata, ridicarea si repozitionarea muschilor si tesuturilor pentru a obtine aspectul dorit, in timp ce, de asemenea, se elimina tesutului in exces, daca este necesar. Tehnicile non-endoscopice  pot solicita ajutorul catorva incizii suplimentare, deoarece pielea este cojita inapoi in jurul zonei tratate pentru a permite un acces mai larg.

Odata ce procedura este completa, pielea se sutureaza din nou impreuna, lasand in urma cicatrice abia vizibile. Oricum, este vorba de putina taietura , ceea ce inseamna mai putine cicatrici si mai putine posibilitati de aparitie a infectiilor.

Mini liftingul facial este pentru femei care se confrunta cu primele semne ale imbatranirii si care doresc sa o inverseze fara sa fie evidenta schimbarea. Este recomandat pentru femeile de la 30 la 50 de ani, care nu sunt in cautarea unei schimbari totale de look. Un mini lifting facial dureaza intre doua si trei ore, in medie de la inceput pana la sfarsit.

Timpul de recuperare este de aproximativ jumatate sau mai putin decat cea a unui lifting facial standard , ceea ce duce la porecla "facelift de week-end". Costul, cu toate acestea, poate varia foarte mult, din cauza mai multor factori, inclusiv expertiza medicului, taxele clinice, tipul si costul de anestezie folosit si daca este necesara ingrijirea bolnavului.

Liftingul facial standard

lifting facialAcest tip de lifting este pentru femeile care doresc sa consolideze aspectul general al fetei. Ele pot dori interventia pe doua sau mai multe zone, in acelasi timp, si acest tip de lifting facial este, prin urmare, mult mai invaziv. Procedura dureaza la fel de mult de sase pana la opt ore si este in general rezervata pentru femei in varsta de 40 ani si peste.

In acest tip de procedura sunt realizate incizii multiple in jurul urechilor, linia parului si/sau gatului.Numarul de incizii efectuate depinde de tipul de tehnica chirurgicala folosita, volumul de munca care urmeaza sa fie facut si locatie.

Chirurgul va "decoji" pielea pentru a descoperi zona de lucru. Acesta va elimina apoi excesul de tesut si piele si va repozitiona muschii si a tesuturile pe o scara mult mai larga. Odata terminata, pielea este intinsa inapoi si suturata. Procedura va necesita mai multe cusaturi decat un mini lifting facial.

Deoarece procedura este mult mai invaziva, vor exista probabil multe vanatai si umflaturi. Aceste urme, la randul lor, vor duce la disconfort sau chiar dureri severe pentru pacient. Pericolul de infectie este, de asemenea, mai frecvent, ceea ce poate necesita cateva zile de spitalizare inainte de a fi eliberat ambulatoriu. Vindecarea poate dura saptamani sau chiar luni.

Pretul unui lifting facial standard va varia in functie de experienta chirurgului, costurile de spitalizare, cantitatea si tipul de anestezic utilizat, antibioticele si medicatia folosite si de la tara la tara. Acesta poate varia de la cateva sute de euro pana la cateva zeci de mii de euro.

Liftingul facial lichid

Cel mai nou tip de lifting facial foloseste umpluturi injectabile si Botox pentru a reduce cutele, faldurile, liniile si ridurile. Acesta este menit a restabili contururile naturale ale fetei pentru a da aspectul de un lift natural - pacientul ar trebui sa arate reimprospatat,  odihnit, dar nu complet refacut. Acesta devine rapid unul dintre cele mai populare tipuri de lifting facial in zilele noastre.

In aceasta procedura, un medic instruit injecteaza de substante de umplere si/sau Botox in zonele fetei care necesita un lift. Acesta tehnica este non-invaziva si este pentru femeile de la varsta de 30 de ani si in sus. Deoarece substantele de umplere utilizate sunt facute pentru a lucra pe anumite zone ale fetei tratate, aspectul este foarte natural. Cu toate acestea, diferite materiale de umplutura pot fi necesare pentru a obtine aspectul dorit, si nu toate  sunt compatibile si e nevoie de mai mult de o sedinta pentru a finaliza lift.

Aceste tipuri de umpluturi dermice avansate pot cauza efecte secundare. Acestea pot include, dar nu se limiteaza la, echimoze, eritem, edem si sensibilitate.

Liftingurile faciale lichide sunt cele mai economice si timpul de recuperare este minim, iar costul este, de asemenea, mult mai mic, deoarece o interventie chirurgicala nu este necesara. Cu toate acestea, pretul va varia in functie de tipul de umplutura dermica utilizata. Costurile unei interventii pornesc de la 1000 de dolari in sus.

Articol de Antoneta Barbu

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole