In medicina estetica, acidul hialuronic este indicat pentru a umple liniile si ridurile fetei si gatului.

Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este in mod normal unul dintre constituentii naturali ai organismului si, in special ai pielii (dar, de asemenea, al articulatiilor). Acesta contribuie la hidratarea dermului prin atragerea apei. In medicina estetica, acidul hialuronic este folosit astazi ca o alternativa la colagen - printre altele – cu avantajul de a prezenta un risc mai scazut de alergie.

Utilizari in medicina estetica

Acidul hialuronic care este, prin urmare, o substanta resorbabila, permite umplerea ridurilor de pe fata (din jurul gurii, ochilor, fruntii si a pliurilor nazale) si de pe gat. Aceasta substanta poate fi, de asemenea, utilizata pentru a remodela parti ale fetei, cum ar fi buze mai voluminoase, o nara mai dreapta sau remodelarea pometilor.

O sedinta de injectii cu acid hialuronic dureaza aproximativ 15 minute. Preparatele injectabile sunt administrate direct in riduri folosind o seringa cu ac foarte fin. Interventia se face sub anestezie locala, daca este necesar. Medicul asteapta ca anestezia sa isi faca efectul inainte de injectarea acidului hialuronic.

Care este diferenta intre acidul hialuronic si botox?

Acidul hialuronicSingurul punct comun este ca botoxul (toxina botulinica) si acid hialuronic sunt utilizate pentru a trata ridurile de pe fata. Dar actiunea lor este foarte diferita. Acidul hialuronic este folosit la umplerea ridurilor, toxina botulinica este folosita in "paralizarea", in mod artificial a muschilor de expresie la nivelul fruntii sau a altor parti ale fetei. Efectul toxinei botulinica, de asemenea, sunt temporare si necesita injectarea altor preparate.

Dezavantajele si efectele secundare

La unele persoane pot sa apara in locurile in care se fac injectiile roseata si umflaturi usoare, echimoze. Pot aparea mici "bube" (granuloame) in locul unde s-a injectat acidul hialuronic. Acestea ar trebui sa dispara treptat dupa cateva saptamani. Aparitia acestor efecte secundare depinde in mare parte de experienta medicului. Iritarea poate persista timp de cateva ore pana la cateva zile dupa injectare. Dar atentie, aceasta roseata poate sa corespunda si unei alergii. In acest caz, mai bine mergeti sa va revada medicul.

Durata efectului, si pretul tratamentului

Rezultatele injectiilor sunt vizibile aproape imediat in timp ce urmele raman destul de discrete. Efectele dureaza intre 6 si 12 luni, in functie de varsta, calitatea pielii, stilul de viata si tipul de acid hialuronic utilizat (mai mult sau mai putin "gros").

Proportional cu cantitatea de produs utilizata, pretul tratamentului variaza intre 150 si 800 de euro. De exemplu pentru buze aproximativ 250 de euro, iar pentru pometi 600 de euro.

Sfatul nostru:

Alegeti un medic cu experienta. Si in timpul tratamentului, produsele trebuie sa fie deschise in fata dumneavoastra.

Articol de Antoneta Barbu

 

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realiza...
Mai mult...

Mai multe articole