O sansa in plus in combaterea deceselor cauzate de nasterea prematura
Romania este tara cu cea mai mare rata a deceselor infantile din Uniunea Europena,...
De ani de zile, firmele producatoare de cosmetice cauta noi retete pentru sampoane, balsamuri, creme pentru tratarea parului deteriorat.
In laboratoarele lor, firele de par folosite drept cobai sunt rasucite, trase, innodate, strivite si chiar incalzite pana ce se topesc. Intr-un cuvant, maltratate. De ce? Pentru ca asa cum arata un studiu efectuat la Universitatea Yale, un par rebel, tocit, lipsit de stralucire si elasticitate ii poate duce pe unii in pragul sinuciderii. El este un motiv de permanenta indispoztie, ba mai mult: barbatii si noi, femeile – in egala masura – ne pierdem siguranta de sine si avem complexe de inferioritate. Iata cateva sfaturi menite sa impiedice sau sa amane dezastrul.
Spalatul parului presupune un efort atat pentru par, cat si pentru pielea capului. Cele care se spala zilnic pe cap fac o greseala imensa. Nici femeile cu par gras nu ar trebui sa o faca decat o data la doua zile. Parul normal se spala de doua ori pe saptamana, iar cel foarte uscat o singura data, dar asta nu este o regula batuta in cuie, trebuie sa tinem cont si de alte aspecte, precum mediul unde lucram, sanatatea scalpului.
Mai bine nu-l folosim! Caldura pe care o produce, afecteaza parul, iar pielea capului n-o suporta nici ea. Dar daca totusi il folosim, mai bine sa-l tinem la distanta si sa alegem o temperatura mai redusa.
Sigur ca da. Prima ar fi sa folosim cat mai putin sampon cu putinta. „Pentru parul scurt este suficienta o picatura cat bobul de mazare”, spun dermatologii. Cele dintre noi care folosesc frecvent spuma sau fixativ, e bine sa se spele cu parul dat in fata, pentru a evita iritarea pielii sensibile. Trebuie sa ne clatim cat se poate de bine dupa spalat – clatitul ar trebui sa dureze de cinci ori mai mult decat spalatul. Parul ud fiind sensibil, nu-l frecam dupa spalare cu prosopul, ci il tamponam usor.
Matreata avem toti, fara exceptie. Toate sampoanele anti-matreata au rezultate, dar pentru noi nu sunt toate bune, deoarece fiecare dintre noi avem alte caracteristici ale scalpului, asa ca trebuie sa gasim acel sampon potrivit pentru noi. Substantele antimicrobiene pe care le contin distrug ciuperca. Dar sampoanele ultraactive ar trebui folosite cel mult din doua in doua zile, alternativ cu cele normale. Daca mancarimea pielii capului persista si matreata ramane lipita ca o placa pe cap, cauza ar putea fi psoriazisul sau o eczema. Este preferabil sa folositi un sampon natural
La radacina, parul este alimentat cu substante hranitoare din circulatia sanguina, de unde concluzia ca o alimentatie sanatoasa ii face bine. Importante sunt biotina, proteinele, dar si microelementele zinc si fier.
Sampon Silk and Shine |
Silk & Shine este un sampon cu ingrediente naturale care curata parul protejandu-l, in acelasi timp, de efectele negative ale spalarii frecvente. Fortifica radacinile parului, impiedicand astfel caderea acestuia, protejeaza pielea paroasa a capului, mentinand o umiditate naturala. Deoarece nu contine saruri, deci nu irita ochii la spalare, samponul Silk&Shine poate fi recomandat si copiilor. Printre principalele ingrediente ale samponului Silk and Shine se numara Aloe Vera Barbadensis, pantenolul (provitamina B5), coca-midropropil betaina. |