Injectiile cu botox sunt utilizate in scopuri cosmetice pentru a reduce unele riduri.

Ce probleme trateaza?

Botoxul este toxina botulinica, o neurotoxina care blocheaza eliberarea substantei chimice care permite contractarea musculaturii. Prin urmare, acest produs este proiectat pentru a reduce ridurile de expresie printr-o relaxare a tensiunii musculare. Acest lucru explica de ce toxina botulinica este utilizata astazi in interventii chirurgicale cosmetice.

Pentru a reduce ridurile

In anii  '70, botoxul a inceput sa fie folosit in oftalmologie pentru a trata unele strabisme si clipiri necontrolate ale ochilor.

Si apoi treptat, injectiile de toxina botulinica au avut scopuri cosmetice si au fost folosite de chirurgii plasticieni pentru a reduce ridurile faciale.

Cum se deruleaza interventia?

Pentru a va pregati cel mai bine inainte de administrarea injectiilor de toxina botulinica, evitati sa luati aspirina 15 zile inainte si doua saptamani dupa interventie evitati sa va sangerarile la fata. Daca luati antibiotice sau anticoagulante, trebuie sa specificati acest lucru chirurgului. Exista, de asemenea, contraindicatii pentru aceste preparate injectabile, inclusiv:

• Boli neuromusculare;

• Femeile insarcinate sau care alapteaza.

• Cazuri cunoscute de hipersensibilitate neurotoxina botulinica A.

Interventia este efectuata in cateva minute, fara a fi nevoie de anestezie. Injectiile sunt facute cu un ac fin. Se simte intepatura, dar fara o durere reala.

Care sunt efectele secundare?

botox riduriDupa interventie, uneori se simt dureri de cap. Poate sa apara si o uscaciune oculara deosebit de suparatoare pentru purtatorii de lentile. Injectiile provoca o jena cand zambitit si inghititi. In 2007, autoritatile de sanatate au avertizat medicii si chirurgii despre posibilele efecte grave ale toxinei botulinice, care se poate raspandi la distanta de punctul de injectare.

S-a cerut practicienilor sa exercite cea mai mare prudenta la pacientii care au tulburari si probleme la inghitire, neurologice... In cazul in care aveti probleme la limbaj sau probleme de respiratie dupa acest tratament se recomanda sa mergeti cat mai repede la medic.

Cat timp are efect?

Tratamentul pe baza de botox este un remediu pentru riduri, care se face in mod progresiv. Evitati cat mai mult posibil momentul primelor injectii. Este mai bine sa alegeti un tratament pe termen lung.

Efectele sunt vizibile si se stabilesc la cateva zile dupa injectii. Rezultatele dureaza trei-sase luni in functie de fiecare persoana. La a doua sedinta de injectare, rezultatele pot fi mai durabile, pana la opt luni. Nu puteti repeta injectarea mai devreme de trei luni.

Cat costa un tratament anti-riduri cu botox?

Pretul unei sedinte de injectare cu botox variaza in functie de mai multe criterii. In primul rand, aceasta depinde de chirurgul la care mergeti. Apoi, desigur variaza in functie de gradul si zona care urmeaza sa fie tratate. Pentru ridurile de la ochi, costa intre 200 si 300 de euro. Pentru tratamentul altor riduri de pe fata mai  profunde, pretul este intre 300 si 600 de euro.

Care este diferenta intre injectiile cu botox si cele cu acid hialuronic?

Acidul hialuronic este folosit in medicina estetica pentru a umple ridurile (se gaseste in mod natural in organism si, in special, in derm). Injectata in piele, aceasta substanta este degradabila in timp. De fapt, pentru a avea un efect pe termen lung, va trebui sa reinnoim acest tratament dupa mai multe luni.

Articol de Barbu Antoneta

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole