tehnicile terapeutice foarte vechi folosite pentru relaxare, echilibrare energetica si detoxifiere.

Spre deosebire de masajul clasic la Masajul cu roci vulcanice, masajul nu se realizeaza doar cu mainile, ci se foloseste si un set de roci vulcanice, de culoare gri inchis sau negru, de diferite marimi, cu o suprafata foarte fina ce sunt incalzite intr-un dispozitiv special pana ajung la temperatura de 40-50 de grade Celsius. Aceasta temperatura nu produce arsuri sau senzatii neplacute, ci doar va va provoca furnicaturi si senzatii placute in tot corpul.

Masajul cu roci vulcanice combina mai multe terapii cum ar fi Hidroterapia (terapia cu apa), Aromoterapia (in sala de masaj si pe pietrele folosite se aplica uleiuri esentiale aromatizante) si Termoterapia (terapia geotermala folosind caldura pietrelor) facand tratamentul mult mai relaxant, mai placut si mai benefic, Cristaloterapia prin folosirea si a anumitor cristale si pietre semipretioase.

Dupa ce mergi Cabinetul de masaj Santamia si ti se face un  Masaj cu Roci Vulcanice de un profesionist, vei mai reveni cu drag si altadata. Datele lor de contact le gasesti aici.

Cum se face masajul cu pietre calde?

Pietrele folosite la masaj sunt sterilizate si incalzite intr-un dispozitiv special ce le incalzeste la o temperature de aproximativ 40-50 grade C, se scot si apoi se ung cu un ulei de diverse esente, apoi maseorul obisnuieste gradual clientul cu caldura pietrelor dupa care se incepe aplicarea si masarea cu pietrele calde.

O parte dintre aceste pietre vulcanice se aseaza in anumite puncte energetice de pe corp. Pietrele pentru puncte fixe sunt mai mari si au diferite forme: cele rotunde sunt potrivite pentru brate si maini, cele mai lunguiete, pentru zona gatului. De asemenea, pietrele mari, dar foarte fine, se asaza fie pe stern, de o parte si de alta a coloanei vertebrale, fie in zona lombara.

Pietrele de dimensiuni medii se folosesc pentru masajul propriu-zis, prin tehnicile specifice de masaj, pietrele aluneca, exercitand o presiune usoara, de la stanga la dreapta si de sus in jos pe anumite trasee. Iar cele de dimensiuni mici se asaza intre degetele de la picioare, pentru stimularea circulatiei periferice. In timpul masajului, caldura emanata de pietre relaxeaza profund muschii. Temperatura mai ridicata favorizeaza transpiratia, contribuind la eliminarea toxinelor.

Pietrele bazaltice au un nivel ridicat de fier si magneziu, acumuland astfel mai multa caldura pe care o disperseaza intr-un timp mai indelungat. Pietrele lucreaza acolo unde corpul are nevoie. Daca intr-o anumita zona pietrele pierd mai repede caldura, inseamna ca in acea zona exista un dezechilibru, iar cand organismul incepe sa functioneze normal temperatura constanta a pietrelor creste circulatia sanguina, nutritia si procesele metabolice la nivel celulalt, si in acest caz fiecare celula a organismului va functiona normal. Cand circulatia sangelui prin piele creste, creste si procesul de detoxifiere al ficatului, rinichilor, etc , acesta insemanad echilibru in organism.

Masajul cu roci vulcanice incalzeste pielea astfel permitand mai bine absorbitia uleiului folosit in timpul masajului, incalzeste si pregateste mult mai bine musculature, astfel permite maseurului sa lucreze sistemului musculator la un nivel mult mai profund.

Masajul cu roci vulcanice poate fi aplicat unei singure parti a trupului sau poate fi aplicat succesiv intregului organism. El poate vindeca leziuni cum sunt cele articulare, poate inlatura stresul, imbunatateste circulatia sau poate fi folosit in managementul durerii.

Masajul cu roci vulcanice foloseste aplicarea de presiune, tensiune, miscare sau vibratii asupra tesuturilor muscular, conjunctiv, asupra ligamententelor, articulatiilor, tendoanelor, prin intermediul pietrelor incalzite.

Masajul se efectueaza centripet, de la periferie catre centru, asemenea masajului suedez clasic, dupa o prealabila incalzire a zonei afectate prin pietre calde, folosind o piatra neteda, adaptata zonei unde se face masajul. Pentru spate si membre se folosesc pietre rotunde, in timp ce pentru gat si coloana cervicala se folosesc pietre mai fine.

Masaj cu pietre caldeTerapia cu roci vulcanice calde se bazeaza pe faptul ca pe corpul uman existe anumite canale energetice numite meridiane si a unor centri energetici numiti chakra, cele 7 chakra principale se gasesc pe linia mediana a corpului, de-a lungul coloanei vertebrale si sunt conectate cu anumite organe si functii ale corpului.

In urma unor prelucrarii inforenergetice speciale, realizate la Cabinetului Santamia, aceste roci vulcanice inmagazineaza o cantitate mai mare de energie benefica, ce o transmit in timpul masajului intregului corp, pana la nivel de celula, prin aceste chakra si meridiane energetice si astfel sunt neutralizate energiile negative acumulate in corp pe parcursul timpului, se elimina dizarmoniile, stresul si se reface echilibrul si armonia intregii fiinte.

Dupa sedinta de masaj cu pietre vulcanice este necesar sa se bea mai multa apa pentru a se reface cantitatea de lichide si saruri pierduta prin transpiratie.

O sedinta de masaj cu roci vulcanice calde, dureaza in total aproximativ 90 minute, din care circa 75 minute masajul propriu-zis si 15 minute pregatirea clientului, a salii de masaj, a pietrelor si a dispozitivelor folosite.

Efectele masajului cu roci vulcanice

- creste sensibilitatea
- creste abilitatea fibrelor de colagen de a se intinde
- se diminueaza sau dispar problemele articulatiilor
- diminueaza sau elimina durerea
- diminueaza spasmele musculare
- creste circulatia sanguina
- scade tensiunea arteriala
- creste temperatura corporala
- accelereaza pulsul ( cu 10 batai pentru fiecare 1 grad Celsius crescut in temperatura corporala)
- accelereaza respiratia
- accelereaza asimilarea oxigenului la nivelule celular si ritmul metabolic
- creste activitatea rinichilor
- poate ajuta in eliminarea edemelor (vanatailor) si a resturilor din zonele afectate
- aplicarea pietrelor calde in zona opusa celei afectate, atrage fluxul de sange din zona afectata si astfel se reduce tensiunea din zona afectata

Efecte secundare in folosire roci vulcanice

- dilatare vasculata periferica ce cauzeaza inrosirea pielii
- scaderea ritmului respiratiei
- scaderea tensiunii arteriale si a pulsului
- relaxarea musculara

Contraindicatii ale masajului cu pietre calde

- Aplicarea lor este contraindicata in afectiunile acute cum ar fi artrita, tendonita, intinderile etc.
- Afectarea vasculara produsa de diabet scade de asemenea fluxul de sange in tesuturi. Caldura este contraindicata in astfel de zone.
- Aplicarea de caldura pe tot corpul provoaca o cerere celulara de oxigen, cerere care nu poate fi onorata daca clientul este anemic
- Temperatura corporala nu trebuie sa sara de 40 de grade deoarece dupa aceasta temperatura pot aparea deterirorari la nivelul tesutului
- clientii cu ateroscleroza sau arterioscleroza pot avea artere slabite sau chiar blocate. Aplicarea de caldura creste necearul de oxigen al celulelor, ceea ce este contraindicat
- aplicarea pe tot corpul unei femei gravide a pietrelor calde este contraindicata fiind asociata cu aparitia de defecte la nastere. La fel de interzise sunt baile fierbinti sau aplicarea locala fierbinte pe abdomen.

Pentru profesionistii din domeniul masajului care doresc sa invete masajul cu roci vulcanice firma Santamia organizeaza Cursuri de masaj cu roci vulcanice in Galati sau in orice alt oras sunt solicitati. 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole