Ochelarii de soare Ray Ban polarizati
Auzim tot mai des despre ochelari de soare polarizati, despre gradul ridicat de...
Ochelarii de soare sunt mai mult decit un accesoriu. Atunci cind iti alegi o pereche de ochelari de soare, designul nu ar trebui sa fie singurul criteriu. E necesar sa tii cont de protectia pe care ochelarii de soare o ofera impotriva radiatiilor ultraviolete. Altfel, ochelarii de soare de calitate indoielnica iti pot pune serios in pericol vederea.
Cei mai periculosi ochelari de soare sunt ochelarii contrafacuţi, deoarece purtatorul are falsa impresie ca este protejat de efectele nocive ale radiatiilor ultraviolete. De aceea, o marca de prestigiu poate fi o garantie a calitatii ochelarilor, dar doar in cazul in care acestia sunt originali si nu sunt contrafacuti. Dar cum stim ca ochelarii de soare pe care vrem sa ii cumparam sunt originali si nu contrafacuti?
Majoritatea ochelarilor de soare au inscriptionate pe lentile sau rama marca „CE". Aceasta inscriptie ar trebui sa fie un semn ca au fost testati si ca indeplinesc conditiile uniiunii europene in ceea ce priveste capacitatea lentilelor de filtrare a radiatiilor UV. Dar totusi exista si ochelarii de soare contrafacuti, care nu au niciun fel de filtre sau au filtre de calitate slaba, ce au acest simbol pe lentile, prin urmare nu ar trebui sa iei acest semn ca o garantie a calitatii.
Sunt sanse foarte mici ca ochelarii de soare ieftini, de la taraba sau de pe strada, sa aiba filtre UV bune, asa ca cel mai sigur ar fi sa-i cumperi din magazinele specializate, chiar daca sunt ceva mai scumpi.
Pe eticheta ochelarilor de soare trebuie sa se regaseasca si procentul in care protejeaza de radiatiile UVA si UVB. Ochelarii de proasta calitate sau contrafacuti nu doar ca nu protejeaza de soare, dar sunt chiar periculosi pentru vedere, pentru ca pot avea dioptrii care dau oboseala oculara, lacrimare, usturimi, dureri de cap si vedere incetosata.
Pentru a putea deosebi ochelarii de soare originali de cei contrafacuti ti-am pus la dispozitie cateva indicatii:
1. Compara ochelarii pe care ii doresti cu pozele ochelarilor de pe site-urile oficiale ale designerilor - orice detaliu trebuie sa fie identic.
2. Fii atenta la finisaje, sa nu existe bavuri, ciupituri, rame sau lentile usor deformate, sunt sanse mari ca astfel de ochelari sa fie contrafacuti.
3. Examineaza cu atentie logo-ul designer-ului. Orice pereche de ochelari originala are logo-ul firmei inscriptionat inclusiv pe ramele laterale, vezi daca logo-ul este bine definit, fara imperfectiuni.
4. Examineaza modul in care este scris numele designer-ului. Sunt ochelarii de soare contrafacuti daca, de exemplu, pe ei scrie "Guci" in loc de "Gucci".
5. Pretul ochelarilor de soare este un al criteriu care poate face diferenta intre ochelarii originali si cei contrafacuti. Nu te bucura cand gasesti chilipiruri "de firma", pentru ca ai toate sansele sa te alegi cu ochelari de soare contrafacuti.
6. Ochelarii produsi de firme renumite nu se vand oriunde, in niciun caz in buticuri amplasate la colturi de strada, ci in magazine specializate, unde sunt ambalati corespunzator.
7. Ochelarii de soare originali se distribuie in ambalaje inscriptionate cu numele si logo-ul designer-ului care i-a lansat.