"Retusarea sprancenelor" este in curs de a deveni un  tratament de frumusete in Canada, dar deja este foarte popular in Asia, Australia si chiar si in Statele Unite. Iata mai multe detalii despre aceasta practica si, daca este sigura pentru tine.

Ce inseamna "Retusarea sprancenelor”?

"Retusarea  sprancenelor" este de asemenea cunoscuta in Canada sub numele de retusarea liniei  sprancenelor, conform spuslor lui Susan Aujla, Director executiv al Serenity cosmetica estetica, Burnaby, Columbia Britanica. Spre deosebire de tatuatul sprancenelor, retusarea este semi-permanente si poate dura pana la doi ani. Prin adaugarea de pigmenti de culoare sub piele, aceasta tehnica umple golurile din sprancene pentru a le da un aspect complet si perfect. Acest proces se termina printr-un aspect natural, deoarece utilizeaza pigmenti perfect adaptati la culoarea sprancenelor. Dupa trasarea conturului  sprancenelor dorite, suprafata este umpluta cu pigmenti care seamana cu parul. "Retusarea sprancenelor" este ideala pentru a inchide la culoare sau a ingrosa sprancenele si pentru a le pune in valoare.

Cum se face?

Mai intai de toate, un tehnician curata linia sprancenelor si eliminarea parului nedorit. Apoi, o crema anestezic este aplicat pentru a reduce durerea. La finalizarea procesului, tehnicianul utilizeaza o lama de mici dimensiuni pentru a face incizii mici in stratul superficial al pielii si aplica culoarea noua. Lama este similara cu cea a unui cutit Exacto, deci este foarte subtire si ascutita. Poate sa apara o roseata si o inflamatie, dar ar trebui sa dispar in cateva ore sau chiar zile. Culoarea se va estompa cu 50% la 70% in primele doua saptamani, si de aceea este necesara o a doua sedinta. Este important sa nu va frecati pe frunte sau sa luati coaja care se poate forma, pentru a proteja noile sprancene. Deoarece acest tratament este semi-permanent, acesta interventie trebuie refacuta din cand in cand.

Si cat de sigura este aceasta interventie?

Ca orice interventie estetica, „retusarea sprancenelor" este in siguranta, daca alegeti un cabinet bun. O sedinta poate costa intre 300 si  600 de euro. In cazul in care un salon ofera mult mai putin, puneti-va  intrebari si asigurati-va ca nu este prea frumos sa fie adevarat. Pentru calitatea ingrijirii si pentru a reduce riscul de infectie, asigurati-va ca tehnicianul este calificat si detine un certificat de calificare obtinut de la companie de renume. In plus, intrebati despre sterilizarea instrumentelor. Este foarte important ca acestea sa fie sterile pentru a preveni transmiterea de bacterii infectioase. "Niciodata nu se reutilizeaza ace sau lame, trebuie sa se deschida pachetul in fata clientului."  spune Susan.

Pentru cine este aceasta interventie?

retusarea sprancenelorSusan spune ca "retusarea sprancenelor" se adreseaza oricui, dar, in general, este destinata persoanelor cu sprancene subtiri, cu suprafete fara par in sprancene  sau sprancene prea pensate. Intr-adevar, firele de par in cele din urma nu vor mai creste inapoi in cazul in care le pensati la nesfarsit  dintr-o disperata dorinta de a obtine  sprancene  elegante si super-subtiri. In acest caz, "retusarea sprancenelor" ar putea fi o solutie pentru tine. De asemenea, este ideal pentru oamenii cu alopecie (caderea parului).

Cum ma pot asigura ca voi obtine cele mai bune rezultate?

"Retusarea  sprancenelor", de obicei este practicata la femeile cu pielea palida si cu firele de par din  sprancene clare. Cea mai comuna reclamatie este cea referitoare la culoarea care este prea intunecata. Pentru a te asigura ca ai ales cele mai bune solutii, alege culoarea cu tehnicianul tau. O alta problema comuna este ca sprancenele nu sunt adaptate la forma muschilor fruntii astfel incat atunci cand acesti muschi se flexeaza , sprancenele  arata ciudat. Daca tehnicianul este calificat, probabil, nu veti acea parte de acest caz, dar cu toate acestea, deoarece culoarea dureaza cativa ani, nu exista nici un rau in a verifica. Odata ce  tehnicianul a terminat, verificati intr-o oglinda daca sunteti multumita, inainte de a continua. Faceti grimase  si flexati muschii  fruntii pentru a vedea daca pozitia este potrivita pentru tine. Dupa finalizarea procedurii, va fi prea tarziu pentru a face modificari. Prevenirea este mai eficienta decat vindecarea.

Articol de Antoneta Barbu

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realiza...
Mai mult...

Mai multe articole