Celulita
Celulita este considerata de catre femei unul dintre cei mai mari inamici ai...
"Retusarea sprancenelor" este in curs de a deveni un tratament de frumusete in Canada, dar deja este foarte popular in Asia, Australia si chiar si in Statele Unite. Iata mai multe detalii despre aceasta practica si, daca este sigura pentru tine.
"Retusarea sprancenelor" este de asemenea cunoscuta in Canada sub numele de retusarea liniei sprancenelor, conform spuslor lui Susan Aujla, Director executiv al Serenity cosmetica estetica, Burnaby, Columbia Britanica. Spre deosebire de tatuatul sprancenelor, retusarea este semi-permanente si poate dura pana la doi ani. Prin adaugarea de pigmenti de culoare sub piele, aceasta tehnica umple golurile din sprancene pentru a le da un aspect complet si perfect. Acest proces se termina printr-un aspect natural, deoarece utilizeaza pigmenti perfect adaptati la culoarea sprancenelor. Dupa trasarea conturului sprancenelor dorite, suprafata este umpluta cu pigmenti care seamana cu parul. "Retusarea sprancenelor" este ideala pentru a inchide la culoare sau a ingrosa sprancenele si pentru a le pune in valoare.
Mai intai de toate, un tehnician curata linia sprancenelor si eliminarea parului nedorit. Apoi, o crema anestezic este aplicat pentru a reduce durerea. La finalizarea procesului, tehnicianul utilizeaza o lama de mici dimensiuni pentru a face incizii mici in stratul superficial al pielii si aplica culoarea noua. Lama este similara cu cea a unui cutit Exacto, deci este foarte subtire si ascutita. Poate sa apara o roseata si o inflamatie, dar ar trebui sa dispar in cateva ore sau chiar zile. Culoarea se va estompa cu 50% la 70% in primele doua saptamani, si de aceea este necesara o a doua sedinta. Este important sa nu va frecati pe frunte sau sa luati coaja care se poate forma, pentru a proteja noile sprancene. Deoarece acest tratament este semi-permanent, acesta interventie trebuie refacuta din cand in cand.
Ca orice interventie estetica, „retusarea sprancenelor" este in siguranta, daca alegeti un cabinet bun. O sedinta poate costa intre 300 si 600 de euro. In cazul in care un salon ofera mult mai putin, puneti-va intrebari si asigurati-va ca nu este prea frumos sa fie adevarat. Pentru calitatea ingrijirii si pentru a reduce riscul de infectie, asigurati-va ca tehnicianul este calificat si detine un certificat de calificare obtinut de la companie de renume. In plus, intrebati despre sterilizarea instrumentelor. Este foarte important ca acestea sa fie sterile pentru a preveni transmiterea de bacterii infectioase. "Niciodata nu se reutilizeaza ace sau lame, trebuie sa se deschida pachetul in fata clientului." spune Susan.
Susan spune ca "retusarea sprancenelor" se adreseaza oricui, dar, in general, este destinata persoanelor cu sprancene subtiri, cu suprafete fara par in sprancene sau sprancene prea pensate. Intr-adevar, firele de par in cele din urma nu vor mai creste inapoi in cazul in care le pensati la nesfarsit dintr-o disperata dorinta de a obtine sprancene elegante si super-subtiri. In acest caz, "retusarea sprancenelor" ar putea fi o solutie pentru tine. De asemenea, este ideal pentru oamenii cu alopecie (caderea parului).
"Retusarea sprancenelor", de obicei este practicata la femeile cu pielea palida si cu firele de par din sprancene clare. Cea mai comuna reclamatie este cea referitoare la culoarea care este prea intunecata. Pentru a te asigura ca ai ales cele mai bune solutii, alege culoarea cu tehnicianul tau. O alta problema comuna este ca sprancenele nu sunt adaptate la forma muschilor fruntii astfel incat atunci cand acesti muschi se flexeaza , sprancenele arata ciudat. Daca tehnicianul este calificat, probabil, nu veti acea parte de acest caz, dar cu toate acestea, deoarece culoarea dureaza cativa ani, nu exista nici un rau in a verifica. Odata ce tehnicianul a terminat, verificati intr-o oglinda daca sunteti multumita, inainte de a continua. Faceti grimase si flexati muschii fruntii pentru a vedea daca pozitia este potrivita pentru tine. Dupa finalizarea procedurii, va fi prea tarziu pentru a face modificari. Prevenirea este mai eficienta decat vindecarea.
Articol de Antoneta Barbu