Genele lungi si intoarse sunt doar un cadou al naturii. In timp ce extensiile de gene castiga in popularitate. Daca intentionezi sa iti pui extensii de gene, crezi ca ar trebui sa te temi pentru sanatatea ochilor?

Odata cu apanajul celebritatilor ca Jennifer Lopez, extensiile de gene isi fac acum aparitia printre serviciile spa-urilor alaturi de manichiura, pedichiura si indepartarea parului cu ceara. Saloanele specializate in gene se inmultesc precum ciupercile. Extensiile de gene sunt lipite una cate una peste genele superioare cu o baza de cianoacrilat, similar cu un clei adeziv chirurgical sa adauge lungime si plenitudine genela, in timp ce minimalizarea necesitatea de a aplica machiaj. Genele false vechi sunt indepartate. Veronica Tran, proprietarul unui salon din orasul Toronto, a spus ca "extensia genelor nu trebuie sa dea impresia de gene false."

Cine poate sa le poarte? Atata timp cat propriile voastre gene au cel putin in 3 mm in lungime, puteti purta extensii.

Costul si materialele: Preturile variaza de la aproximativ 75 de euro pentru o "privire draga " cu  25-35 de extensii  pe ochi pana la  300 de euro pentru un set complet de 60-80 de extensii pe ochi. Cele mai multe extensii de gene sunt realizate din nurca sintetice, poliester. Puteti alege fire de nurca autentica, recoltat prin periajul animalelor, care seamana cu genele si da o senzatie naturala, dar aceasta interventie este mai scumpa si nu va dura la fel de mult ca extensiile sintetice. Genele lucioase, numite asa din cauza stralucirii lor negre, sunt mai putin naturale.

Lungime: Puteti dubla lungimea genelor voastre. "Mai mult decat dublu, dar extensiile si genele voastre naturale pot cadea prematur", a spus Wafaa Sur, proprietar al unui salon cosmetic  din Toronto. Extensiile de gene sunt disponibile in modele de la 10 mm la 30 mm, dar Veronica Tran nu recomanda mai mult de 20 mm. "In cazul in care genele naturale sunt mici, acest lucru ar putea provoca probleme."

Procedura: Trebuie sa stati intinsa, cu tampoane pe genele inferioare si ochii inchisi. Cu ajutorul pensetelor, un tehnician va inmuia extensiile de gene in lipici si le va aplica pe un fir natural, la 1 mm deasupra radacinei. Montarea unui set complet dureaza aproximativ doua ore. Pentru rezultate optime, extensiile de gene trebuie sa fie lipite individual. Daca cosmeticianul face aceasta interventie intr-o ora (dureaza atat de mult pentru ca "taie colturile" ), o tehnica prin care genele sunt liptei pe trei sau mai multe fire la un moment dat, spune Veronica Tran.

Siguranta: Unii oameni sunt alergici la adeziv, care poate provoca inrosire si inflamatie. "Si daca genele nu sunt lipite corect, exista riscul ca pleoapele sa ramana sudate impreuna", a declarat Leslie Meerburg. In  Canada exista un document de orientare,  de formare si certificare de tehnicieni lor care folosesc cianoacrilat si aplica extensii de gene. Cu toate acestea, "personalul de acordare a licentelor si reglementarilor de lucru in saloane si balneoclimateric sunt jurisdictie provinciala,", spune Leslie Meerburg. "Extensiile nu prezinta nici un risc cunoscut pentru sanatate, daca sunt aplicate intr-un mod profesionist», a spus oftalmologul,  Dr. Paul Rafuse, Halifax. "Dar atunci cand intra in ochi, ele sunt mai iritante decat genele naturale," adauga Joan Hansen, un optometrist din Tsawwassen, British Columbia.

Rezultate:  Ar trebui sa puteti sa treceti o perie printre ele pentru a le curata de rimel. Si nu ar trebui sa le simtiti. "Am  vazut cum deslipea  pielea de pe pleoapa, explica, Veronica Tran, este dureros. '' In acest caz, trebuie sa scoateti extensiile."

Intretinere:  Extensiile pot dura o luna,dupa care,  acestea vor cadea pur si simplu atunci cand genele tale cad. Uleiurile de machiaj scurteaza speranta de viata a lipiciului, ca si frecarea, care indeparteaza genele tale naturale. Nu aveti nevoie sa le indoiti sau sa va dati cu rimel; dar daca doriti sa faceti o aplicare de rimel, alegeti  unul pe baza de apa (a nu se folosi un  rimel rezistent la apa) si se aplica numai la extremitati. "Utilizati un curatator cu apa sau gel sau un tifon pentru a elimina machiajul din jurul ochilor", a declarat Paula McFarlane. "Puteti utiliza sapun pentru copil pentru a va pastra propriile genele", sugereaza Veronica Tran. Pastrati uscate genele timp de cateva ore dupa procedura: nu faceti exercitii care produc sudoare in primele 24 de ore si nu mergeti la inot sau  intrati la sauna pentru primele 48 de ore.

Articol preluat si tradus de Antoneta Barbu

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole