De curand, am fost intr-o mica vacanta cu copiii la un centru de echitatie, unde am avut parte de o experienta de neuitat. Ingrijirea cailor, tesalarea, dresajul si chiar calaritul nu sunt asa simple precum par. Seara, in jurul focului, am avut parte de un spectacol de poveste cu o tematica medievala. Calare pe cai, piratii fiorosi si-au facut aparitia, rapind-o pe printesa. De dupa colt, doi cavaleri in armuri stralucitoare, impreuna cu cii lor de lupta, au pornit in cautarea printesei.  Momentul intalnirii a declansat o adevarata lupta cu efecte sonore si focuri de artificii.

Intorsi acasa, intr-o dimineata, Dragos l-a invitat la noi acasa pe prietenul sau, Matei. Si-a scos cutia cu jucarii si amandoi au inceput sa caute cel mai potrivit joc. Au ales sa-si masoare fortele cu setul de lupta - Batalia Gigantilor  si au incins o adevarata batalie intre dinozauri si roboti. Camera vuia de larma luptei grele, sunetele dinozaurilor si armura robotilor te convingeau ca acolo se ducea o lupta adevarata. Orele treceau, clatitele dispareau din farfurie, iar lupta era inca in desfasurare.

70623

Cand lupta era in toi si luptatorii destul de obositi, s-a auzit soneria. In usa si-a facut aparitia prietena mea cu cele doua fete ale sale, Alina si Miruna. Cand au vazut fetele, baietii s-au oprit din lupta si au inceput sa povesteasca ultimele peripetii.  Experienta petrecuta la centrul de echitatie a fost atractia principala. Pentru ca povestea sa prinda viata, acesta a adus setul sau de joc cu cei 3 caluti: , impreuna cu setul special pentru a-i invata despre calarie, tesalarea parului si ingrijirea corespunzatoare a grajdului.

70996

Intreaga sufragerie s-a transformat intr-o scena in care figurinele, calutii, dinozaurii si robotii au prins viata, spunandu-si singuri povestile. Doi dintre luptatori, calare pe caii lor, au devenit piratii fiorosi ce au asediat cetatea si au rapit printesa, fugind in padure. Dinozaurii si robotii au reinceput batalia finala, iar cei 3 caluti: Frizian, Knabstrupper, Andaluz, au inceput o adevarata pregatire de dresaj.

Impreuna au plecat in marea aventura prin rafturile bibliotecii, in cautarea piratilor si a printesei printre carti. Copiii au devenit si ei parte din poveste, fiecare interpretand un anumit personaj din poveste. Dragos, a fost numit Protectorul Printeselor, Alina a devenit printesa Alina, iar Miruna, Regina Piratilor. Matei si-a pus sapca invers si s-a proclamat liderul piratilor Sapca Rosie. Dragos si-a atribuit si rolurile de regizor si povestitor.  709994 1 A fost magic sa ii observi cum imaginatia lor inflorea, cum biblioteca a devenit o padure misteriosa, canapeaua taramul de la capatul lumii si cum prin sufragerie alergau cai, dragoni, cavaleri si printese.

Tu ce trucuri folosesti pentru a dezvolta creativitatea si imaginatia copiiilor si a-i tine departe de telefonul mobil?

 

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole