Odata, trei oameni au calatorit impreuna. Ostenind in drumul lor, au facut popas la un izvor limpede, unde si-au astamparat setea cu apa lui rece. Desupra izvorului cineva scrisese aceste cuvinte: Faceti toti ce fac si eu. Privind cele scrise, cei trei alatori se intreabara:

-  Oare ce-ar putea sa insemne aceste cuvinte?

Unul dintre ei a zis:

- Eu cred ca izvorul vrea sa ne spuna urmatorul lucru: Vedeti? Eu alerg mereu printre pamant si pietre si de aceea sunt atat de limpede si de curat. Sarguiti-va, truditi mereu, caci munca va pazeste de multe ispite si va pazeste curati de orice rau.

Al doilea calator a zis:

- Mie mi se pare ca izvorul ne marturiseste altceva: Priviti la mine ce apa curata si cristalina am. Insa indata ce ma tulbur, nu mai sunt bun de nimic si nimeni nu isi mai poate potoli setea din apa mea. Asa e si viata noastra, indata ce o tulbura greselile si pactele, ea nu e buna de nimic. E urata si inaintea lui Dumnezeu si inaintea oamenilor.

marturia izvoruluiAuzind aceste cuvinte, cel de-al treilea calator grai si el:

- Eu cred ca izvorul daca ne-ar vorbi, ar zice asa: Apa mea v-o dau in dar fara nici un ban. In dar sa dati si voi altora din darurile si bunurile de care v-a invrednicit Dumnezeu.

Trei pareri diferite aveau cei trei calatori si toti aveau dreptate.

Morala: Dragi parinti, invatati-va copiii sa fie buni la suflet si sa daruiasca din putin lor si celorlalti. Este foarte important ca cei mici sa deprinda aceste calitati inca de la o varsta frageda, doar astfel atunci cand vor ajunge mari, vor fi cu adevarat oameni bineplacuti lui Dumnezeu prin vorbe si prin fapte.

Sursa: revista ”Biserica din sufletul copilului”

Articol trimis de Iusina C

 

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realiza...
Mai mult...

Mai multe articole