Cea mai buna perioada de concepere a unui copil este in timpul ovulatiei sau cu 12-24 ore inainte. Ovulul este fertil doar 12-24 de ore, de aceea este foarte important sa-ti cunosti ciclul menstrual foarte bine.  Atunci cand incerci sa concepi un copil, tot universul tau se invarte in jurul unei singure probleme: momentul ovulatiei. Ovulatia este acel moment in care ovulul este pregatit sa fie fertilizat.

Ei bine, din acest punct de vedere exista o veste buna pentru cupluri pentru ca, chiar si daca esti acasa, exista cateva metode prin care poti determina momentul ovulatiei destul de precis, sporindu-ti astfel sansele de a concepe un copil.

De fapt, o femeie este in perioada fertila, doar intr-o perioada scurta de 6-7 zile, inainte de ovulatie si, tocmai pentru ca este un interval foarte scurt, este bine sa stii cum sa profiti de el.

Monitorizeaza ciclul menstrual

Aceasta este una dintre cele mai usoare modalitati prin care iti poti estima momentul ovulatie. Daca ciclul tau menstrul este regulat si previzibil iti va fi si tie mult mai usor sa prevezi data ovulatiei.
In medie, un ciclu menstrual dureaza 28 de zile, iar ovulatia apare la fiecare a 14-a zi a ciclului menstrual.

In consecinta, pentru a tine o evidenta precisa, poti marca pe un calendar intervalul dintre a 12-a si a 16-a zi de dinainte de urmatorul ciclu menstrual. Astfel vei avea o buna baza de orientare in ceea ce priveste ovulatia.

Insa, daca nu ai parte de un ciclu menstrual neregulat, va trebui sa mai folosesti suplimentar si o alta metoda de urmarire a ovulatiei in afara de cea a calendarului.

Temperatura

momentul ovulatieiUrmarirea propriei temperaturi corporale este o alta metoda usoara si lipsita de costuri pentru a sti cand ai ovulatia. Astfel, pe perioada primelor doua saptamani de dupa menstruatie, temperatura ta corporala va fi mai joasa decat in momentul ovulatiei. Deci, realizand un grafic al temperaturilor zilnice, inregistrate mereu la aceeasi ora, poti observa atunci cand temperatura ta corporala creste, indicand ovulatia.

De mentionat ca metoda temperaturii impune ca aceasta sa fie luata inainte de a desfasura orice fel de activitate care poate modifica rezultatul masuratorii.

Kitul de Prezicere a Ovulatiei

Un asemenea kit de prezicere a ovulatiei reprezinta o metoda mult mai avansata de a prezice ovulatia. De fapt, din anumite puncte de vedere, acesta seamana foarte mult cu testele de sarcina, in ideea ca testul este expus tot la o mostra de urina, colorandu-se in functie de prezenta unui anumit hormon specific.

Aceasta metoda de determinarea a ovulatiei este o metoda mult mai scumpa dar si mai eficienta de a prezice ovulatia.

Identificarea momentului ovulatiei depinde in mare masura de cunoasterea propriului corp si de intelegerea schimbarilor ce intervin in acesta. Este bine ca, atunci cand iti urmaresti ciclul menstrual in ideea de a concepe copii, sa aduni informatiile din cateva luni consecutive, astfel incat sa ai o perspectiva clara asupra perioadei in care esti fertila.

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati ...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...

Mai multe articole