Vitaminele prenatale sunt acele multi-vitamine cu formula speciala pe care viitoarele mamici sunt sfatuite sa le asimileze pentru propria sanatate, dar si pentru sanatatea viitorului copil. Aceste vitamine suplinesc orice deficiente nutritive ale dietei pe timpul sarcinii. Suplimentele alimentare contin multe vitamine si minerale foarte importante, dintre care cele mai importante sunt acidul folic, fierul si calciul.

De ce femeia insarcinata are nevoie de nivele mai ridicate de acid folic, calciu si fier ?

Asimilarea acidului folic reduce foarte mult riscul de a avea, la nastere, un copil cu defecte majore la nivelul creierului sau a coloanei vertebrale, maladie ce poarta denumirea de "Spina Bifida". Un copil ce se naste cu acest defect, un defect foarte intalnit la nastere, prezinta o coloana vertebrala care nu este pe deplin dezvoltata, formata. Nervii spinali ce nu sunt complet formati sunt distrusi, functioneaza deficitar sau nu functioneaza deloc, provocand multiple paralizii de diverse grade, si chiar retard mental.

Defectele la nivelul coloanei vertebrale apar in primele 28 de zile de la conceptie. Astazi, deoarece aproximativ 50% din numarul conceptiilor,sunt ne-planificate, se recomanda ca toate femeile ajunse la varsta la care pot avea copii sa consume 400 de miligrame de acid folic in fiecare zi.

Dupa cum am amintit intr-un alt articol, sursele de acid folic sunt: verdeturile, nucile si alunele, pastaile si citricele. De asemenea, acidul folic se gaseste in cerearele consumate la micul dejun si in unele spulimente vitaminoase.

Consumul de calciu in timpul sarcinii o poate ajuta pe tinara mama sa-si fortifice sistemul osos, deoarece fatul va folosi calciul din sistemul osos al mamei pentru propria sa dezvoltare. Consumul de fier ajuta atat sangele mamei, dar si a fatului sa asigure transportul de oxigen la nivelul organelor.

Sunt toate suplimentele prenatale la fel ?

Nu toate suplimentele prenatale sunt asemanatoare. Doctorul dvs. curant va poate recomanda diverse marci de suplimente prenatale. Uneori, puteti cere sfatul farmacistilor specializati, acestia va pot recomanda un anumit tip de multivitamine prenatale pentru dvs.

Vitaminele prenatale imi provoaca greata, ce pot face ?

Unele vitamine prenatale pot provoca senzatii de greata suplimentare unei femei gravide care deja experimenteaza acest fenomen. Daca vitaminele prenatale va provoaca aceste senzatii de greata, cereti sfatul medicului dvs. curant. Acesta va poate prescrie un alt tip de vitamine prenatale (spre exemplu, vitaminele ce pot fi mestecate pot fi mai bine tolerate de catre unele femei decat vitaminele ce se inghit).

Noi recomandam multivitaminele New Life Calivita deoarece sunt concepute special pentru perioada prenalata, graviditate cat si pentru perioada de alaptare, in plus alt factor important este ca New Life sunt obtinute din surse naturale, si au vitamine si minerale dozate echilibrat.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole