Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative

Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri.

Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati…

Citeste mai mult...

10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior

S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior.

Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U…

Citeste mai mult...

Jucării care dezvoltă limbajul copilului

Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice.

Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat…

Citeste mai mult...

Cum învățăm să numărăm prin joacă?

De la o vârstă fragedă copiii încep să memoreze cuvintele pe care le aud la părinți, astfel pot face cunoștință cu mediul înconjurător. Dacă fructele, culorile și legumele pot fi învățate prin observarea directă, cifrele devin o problemă din cauza succesiuni obligatorii.

Este minunat cât de repede copiii rețin cuvintele ce numesc cifre, însă e mult mai greu să înțeleagă semnificația, rolul și organizarea logică a acestora. Unul dintre cele mai ef…

Citeste mai mult...

Copilul meu se teme de întuneric! Ce este de făcut?

La baza stărilor de nelinişte a copilului stau factori psihologici formați în subconștientul acestuia. Atunci când bebelușul tău se teme de întuneric, este semn că are nevoie de grijă, atenție și cât mai mult timp petrecut împreună cu cei dragi. Totuși cum depășim teama de întuneric? 

În primul rând ar trebui să renunți la poveștile cu monștri care vor înghite copiii ce nu sunt cuminți. Doar prin colaborare cu cel mic puteți învinge teama.&n…

Citeste mai mult...

Copilul este timid? Știai că jucăriile potrivite îl pot ajută să comunice?

Părinții sunt îngrijorați atunci când copilul lor nu se integrează la grădiniță sau nu vrea să interacționeze cu alți copii la locul de joacă. Unii echivalează timiditatea cu o problemă personală legată de subapreciere, alții susțin ideea că un copil rezervat este o persoană inteligentă, cu o pace interioară ce nu trebuie deranjată. 

Totuși, integrarea în societate este o parte importantă a dezvoltării fiecărui copil, așa că Fisher-Price a p…

Citeste mai mult...

Tu cum dezvolți creativitatea copilului tău?

Creativitatea este prezentă în fiecare copil, indiferent de vârstă. Cu ajutorul unei imaginații bogate, cei mici pot reprezenta arta în toate formele ei, de la jocurile cu plastilină la tablouri impresionante. De aceea este important să-i încurajăm și să le asigurăm instrumentele necesare pentru dezvoltării creativității. 

Dacă vorbim despre colorat sau desenat, un set de creioane calitative sunt cheia succesului unui mic pictor. Fisher-Pric…

Citeste mai mult...

Idei de cadouri ce dezvoltă inteligență copiilor

Vine Crăciunul și nu ești sigur care este cadoul perfect pentru copilul tău? Vrei să alegi o jucărie ce îmbunătăţeşte motorica sau preferi un articol ce va dezvolta multilateral abilitățile bebelușului? Uită de jucăriile obișnuite pe care le cumperi în fiecare an și alege ceva deosebit. Fii curajos și vei vedea că cei mici îți vor aprecia efortul.

Nu-i așa că un copil se plictisește foarte repede de o jucărie? Ei au nevoie să le fie stimulată cre…

Citeste mai mult...