Bebelusii se nasc cu nevoia de a forma relatii stranse cu adultii iubitori si receptivi: expertii in copilarie numesc aceasta "atasament".

Bebelusii formeaza o legatura puternica cu cei care stau cel mai des cu ei. Aceasta relatie importanta va determina perceptia lor asupra lumii si locului lor in lume.

In cazul in care, in primii ani de viata lor, ei nu au posibilitatea de a forma relatii de atasament stranse si permanente cu adulti foarte prezenti, le va fi mult mai dificil sa aiba incredere in ei, sa aiba incredere in ceilalti si sa invete. Atasamentul bebelusului fata de mama este mult mai puternic si mai sanatos in cazul in care acesta este alaptat la san.

Un atasament puternic si sigur cu adultii iubitori ajuta copiii sa se adapteze mai usor la circumstantele noi si sa depaseasca orice situatie dificila de-a lungul vietii sale. Acest lucru conduce la conceperea lumii ca pe un loc prietenos si sigur.

atasamentul la bebelusiFaptul ca aveti grija de el, ca raspundeti nevoilor lui si ca il invatati sa inteleaga si sa raspunda la aceste semnale (de exemplu, luandu-l in brate si rasfatandu-l cand plange) ajuta copilul sa isi formeze atasamente sanatoase si linistitoare.

Nimeni nu este perfect

Relaxati-va si nu va faceti griji pentru greselile pe care le-ati putea face. Va va lua un pic de timp pentru a invata sa intelegeti ceea ce copilul incearca sa comunice cu voi. Toti parintii invata prin incercari si erori. Pe masura ce copilul stie ca poate conta pe voi de cele mai multe ori, se va dovedi surprinzator de iertator si se va adapta.

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati ...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...

Mai multe articole